INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Donau gennem 3 hovedstæder

Cykelkrydstogt fra Passau til Bratislava – Budapest – Wien – Passau – Gruppetur

Oplev de tre skønne hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien på dette populære cykelkrydstogt langs Donau. Undervejs cykler og sejler du gennem både Tyskland, Slovakiet, Ungarn og Østrig.

In stock
Travel Code
KRG-101

Det kan du glæde dig til

Donau er altid en populær destination blandt vores cykelkrydstogtgæster, og på denne tur følger du floden gennem hele fire lande. Båden MS Prinzessin Katharina er dit flydende hotel på hele turen gennem Tyskland, Østrigs forskelligartede og hyggelige landskaber, det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn, kendt for sin velsmagende gullash og paprika. Undervejs er der ophold i de tre hovedstæder: Wien, Bratislava og Budapest. 

Cykelkrydstogtet starter og slutter i Passau i Sydtyskland, og med kun ca. 200 km cykling, skal du vælge denne tur hvis du er til lidt mindre cykling, lidt mere sejlads og godt kan lide at gå på opdagelse i storbyer. På næsten hele turen cykler du på fredelige cykelstier i vidunderlige landskaber langs med Donauflodens bredder. Overalt vil der være hyggelige landsbyer med brostensbelagte, krogede gader, prangende slotte og borgruiner samt herlige grønne vinmarker i området ved Wachau.

Cykelkrydstogtet er med dansk turleder, og ombord på skibet er der også en engelsktalende turguide. På turen kan du vælge at cykle på egen hånd eller sammen med gruppen.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Passau
Du flyver fra København til München, hvorfra du sammen med turlederen og de øvrige deltagere på turen kører i bus til Passau. Hen på eftermiddagen ankommer du til den gamle by Passau og stiger ombord på båden. Passau er kendt for at være stedet, hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz løber sammen. Aftensmåltidet nydes under sejladsen til Engelhartszell.

2. dag. Engelhartszell - Donausløjfen - Untermühl - Devin, ca. 35 km cykling
Første cykeldag starter i Engelhartszell, hvor Østrigs eneste trappist-kloster ligger. Du cykler gennem den fantastiske floddal Donausløjfen,”Schlögener Schlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader om en klippeformation. Det er et af de allerskønneste landskaber på hele turen, og her kan du sejle med en af de små cykel-flodfærger over til den anden flodbred. Du vil cykle gennem små hyggelige landsbyer og forbi biergartens, som indbyder til et stop og en velfortjent forfriskning. I Untermühl går du igen ombord og har en natsejlads til Devin.

3. dag. Devin - Bratislava, rundtur i Bratislava, ca. 43 km cykling
Båden lægger til i Devin om morgenen. Cykelturen går fra Devin via kejserpaladset Hof og langs det tidligere "Jerntæppe" mod Slovakiets hovedstad Bratislava, der ligger ved foden af bjergkæden Karpaterne. Efter ankomst til Bratislava kan du gå på opdagelse i byens gader eller tage en tur rundt i byen med et minitog.
Om natten sejler vi videre til Budapest.


4. dag. Sightseeing i Budapest eller cykeltur til Szentendre, ca. 40 km cykling
Fra soldækket kan du nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest. Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, heriblandt de imponerende regeringsbygninger, Fiskerbastionen, Markedshallen kendt som byens ”navle” med ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø Margretheøen, der egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og parker med herlige grønne områder. Dagen er til fri disposition. Tag rundt på egen hånd, tag med på en organiseret udflugt (tilkøb), eller hop på cyklen og cykel til den hyggelige gamle by Szentendre.
Aftenen kan nydes med musik og med en fantastisk udsigt til de illuminerede parlamentsbygninger beliggende lige ved floden. Natsejlads til Visegrad.

5. dag. Visegrad - Esztergom, ca. 25/60 km cykling
Denne dag kan du vælge mellem to forskellige cykelture – en længere og en kortere. Du starter i Visegrad med den gamle borgruin. Vælger du den længere tur, cykler du fra Visegrad til Szentendre-øen og fortsætter videre herfra med færge langs flodens krumninger. Det er en meget smuk og romantisk tur. På den anden og kortere tur cykler du direkte til Esztergom, hvor Ungarns største kirke, Basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv. I Esztergom går du igen ombord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien.

6. dag. Wien (Nussdorf eller Korneuburg). Overliggerdag. Mulighed for cykling
Du kan bruge denne dag på flere måder afhængigt af lyst og interesse. Bådens turleder vil aftenen forinden komme med anbefalinger til, hvad du kan bruge dagen i Wien på. Der vil muligvis blive tilbudt en interessant guidet tur i Wien, enten på cykel eller i bus. Du kan også vælge at gå rundt i Wien på egen hånd og evt. besøge "Wiener Prater”, som er en stor berømt offentlig park. Du kan også tage på en cykeltur til wienernes bilfrie ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden til vinområdet Wachau og lægger til i Rossatz eller Dürnstein. 

7. dag. Wachau - Emmersdorf eller omegn, ca. 35-52 km cykling
Du starter den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet Wachau. Du oplever den pragtfulde landsby Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor du kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før du atter går ombord på båden. Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning ombord. Turen går nu tilbage til Passau.

8. dag. Passau. Udtjekning
Under morgenmaden kan du nyde den sidste skønne sejlads gennem den meget betagende Donausløjfe og Donaudalen, inden du ankommer tilbage til Passau omkring kl. 10. Afmønstring sker kort tid efter ankomst til Passau, og du kører i bus til München Lufthavn, hvorfra du flyver hjem til Danmark.

Programændringer kan forekomme undervejs pga. f.eks. vandstanden i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km, afhængigt af hvilke ruter du vælger de enkelte dage. Dagsetaperne er mellem ca. 25 og 60 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Du cykler i nemt og fladt terræn langs med floden. Der er to overliggerdage, én i Wien og én i Budapest, hvor du kun cykler, hvis du ønsker det. På strækningerne i Østrig er cykelstierne asfalteret og helt uden biltrafik, mens du i Ungarn også cykler på grusveje eller på mindre trafikerede biveje. Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens rejseleder. 

Indkvartering

MS Prinzessin Katharina 
Ms Prinzessin Katharina er et førsteklasses skib, der har plads til 140 passagerer i 71 kahytter. Skibet er gennemrenoveret i 2015, og ombord kan du forvente klassisk elegance, smagfuldt interiør og en venlig besætning. Nyd den behagelige atmosfære og lad dig forkæle af det gode køkken. På det øvre dæk finder man panorama restauranten, en behagelig salon, to barer og en indbydende foyer, et boghjørne, en lille butik samt en massør. Soldækket er rummeligt og delvist overdækket. Et perfekt sted at nyde en drink imens landskabet flyder forbi.

Kahytterne er udvendige og er ca. 11 m². Alle kahytter har eget bad/toilet, hårtørrer, aircondition, TV, radio, telefon og et lille køleskab.

Øvre dæk: Alle kahytter har fransk balkon med panoramavinduer, der kan åbnes. På øvre dæk er der 2-sengs kahytter og enkeltkahytter. (Der desuden en 3-sengs kahyt på dækket, hvor 3. seng foldes ned fra væggen (max. 80 kg).
Hoveddæk: Alle kahytter har vinduer. Vinduerne kan ikke åbnes. På hoveddækket er der både 2-sengs kahytter og en enkeltkahyt. 
ECO: Økonomikahyt placeret på hoveddæk enten forrest eller bagerst i skibet og har mere motorstøj. Disse kahytter koster mindre end de andre kahytter. 


Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan du vælge mellem 3 forskellige cykeltyper:

 • unisex-cykel med 7 gear med kun håndbremser
 • unisex-cykel med 7 gear med fod- og håndbremser
 • elcykel (unisex) med 8 gear - der er begrænset antal – book i god tid

Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske, lås, pumpe, ét sæt lappegrej og ét sæt kortmateriale per kahyt. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord. Det er ikke noget krav i Tyskland at bære cykelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Rejsen er inklusiv fly fra Danmark tur/retur. Ønsker du selv at stå for transporten fra Danmark til båden og retur, tilbyder vi et fradrag i prisen. Du vælger transportønske ved bestilling, hvor du også kan se fradraget. 

Vejr og klima

Klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 7 dage før afrejse.


Forventede flytider 03.09.22 - 10.09.22:

København → München   Kl. 12.45 - 14.20

München → København   Kl. 17.20 - 18.50
 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Donau gennem 3 hovedstæder
Jeg accepterer Papuga Tours' privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Papuga Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly København-München tur/retur
 • Bustransfer fra München Lufthavn til Passau tur/retur
 • Ophold i valgte kahytskategori med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Helpension (morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu)
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning den sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Afrejseinformationer på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende turleder ombord
 • Dansk turleder
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Cykelleje 
  • Flodbåde når du skal krydse floden. Beregn ca. 2-3 EUR pr. overfart (i alt ca. 100 kr. for hele ugen)
  • Frokost i Passau den sidste dag
  • Drikkepenge
  • Afbestillings- og rejseforsikring

  Fradrag:

   • Fradrag for selv at komme frem til båden
   Drikkepenge:
    krydstogter er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 EUR pr. dag pr. rejsedeltager, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene.

   Bemærkning:
   Deltagerantal er minimum 16 personer og maximum 32 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

   Gå til toppen af siden