INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Det nordlige Dalmatiske Øhav

Cykelkrydstogt i Kroatien – Gruppetur

Tag med på opdagelse i det flotte turkisblå øhav. Vi vil bl.a. opleve de skønne øer, skærgården i Kornati Nationalpark og Krka-vandfaldene. Cykelkrydstogtet er inklusive dansk guide og fly fra København. 

In stock
Travel Code
KRG-53

Det kan du glæde dig til

I Det nordlige Dalmatiske Øhav venter der dig en uges cykel- og sejlfornøjelser under skønne eksotiske himmelstrøg og med masser af hyggeligt samvær. Med vores erfarne og altid veloplagte danske turleder, vil vi skiftevis nyde lettere cykelture i smukt terræn og afslappende hygge på skibsdækket af den charmerende motorsejler, som vi bor på. Oplevelserne på cykel går gennem fantastisk flot og afvekslende natur, som undervejs krydres med oplevelser i de mange små havne. Vi cykler langs smukke laguner og vil nyde svalende bade- og snorkelture i det krystalklare vand (tag selv maske med). Vi udforsker spændende gamle kystbyer og de imponerende Krka-vandfald, og vi oplever den flotte skærgård i Kornati-nationalparken på en smuk skærgårdssejlads. Det Dalmatiske Øhav er desuden kendt for sit velsmagende middelhavskøkken, så glæd dig også til gastronomisk forkælelse ombord på båden.

På dette cykelkrydstogt er der kun vores gæster med ombord, så vi har båden helt for os selv.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Udrejse fra København
Der er flyafgang fra København ved middagstid, med ankomst i Split midt på eftermiddagen. Transferbussen kører os direkte til båden, som ligger ved kaj i Split Havn. Vi går ombord og bliver indkvarteret i vores kahytter, og vi sejler straks mod Rogoznica, der ligger godt beskyttet i en lille naturhavn. Rogoznica er et lille fredeligt sted med smukke strande omgivet af karstterræn (kalksten). Kultur og historie er dybt forankret i denne by, synliggjort af smukke og hellige bygninger. Sognekirken St. Nicholas, med sit klokketårn bygget i middelalderlig dalmatisk stilarkitektur, dominerer over byen.

2. dag. Rogoznica - Vodice - Betina - Murter - Sali, cykling ca. 25 km / ca. 135 højdemeter
Vi sejler nordpå mod kystbyen Vodice, en malerisk by der ligger beskyttet bag mange øer og holme. Vi cykler først langs vandet mod Tribunj og fortsætter forbi vinmarker og olivenlunde til Tisno. Her krydser vi broen, der forbinder øen Murter med fastlandet, hvorefter vi cykler nordover langs med kysten til den lille fiskerlandsby Betina, der er mest kendt for sine gamle skibsbyggertraditioner. Her bygges bl.a. stadig den mindre gajeta-båd, en traditionel dalmatisk fiskerbåd med en særlig karakteristisk sejlføring. Landsbyens vartegn er barokkirken St. Francis med sit klokketårn, det lokale torv og havnen. Vi fortsætter videre mod nabobyen Murter med sine autentiske stengader med buegange, skjulte enkle stenhuse og stenvægge dækket af klatreplanter. Vi har tid til at bade i bugten, inden vi ved Murter igen stiger ombord på vores båd og sejler gennem nationalparken Kornati, mod byen Sali på øen Dugi Otok, som er den længste ø i Norddalmatien. 

3. dag. Sali - Brbinj - Zadar, cykling ca. 33 km / ca. 380 højdemeter
Fra morgenstunden cykler vi afsted fra fiskerbyen Sali i den sydlige ende af øen. Vi kommer gennem olivenlunde, og indimellem nyder vi skyggen fra pinjetræerne. Undervejs ser vi også fiske- og skaldyrsfarme langs med kysten. Vi fortsætter op i højderne, og kan nyde utroligt smukke panoramaudsigter over øhavet og fastlandets kyst med de høje bjerge i baggrunden. Efter den sidste stigning åbnes udsigten mod Adriaterhavet, hvor det i klart vejr er muligt at se Venedigs kyst. Fra Brbinj sejler vi mellem øerne til Zadar på fastlandet. Her tilbringer vi aftenen i den historiske by med den smukke katedral, labyrintiske stræder og flotte bygningsværker. Tag trapperne op til det gamle klokketårn og nyd de smukkeste udsigter over området. Oplev lydinstallationen "Havorglet" og lysinstallationen ”Hilsen til solen”, der begge virker ved energi fra bølgeskvulp.

4. dag. Zadar - Preko - Tkon - Sibenik, cykling ca. 34 km / ca. 200 højdemeter
Vi starter dagen med en morgensejlads over Zadar-kanalen til Preko, en gammel fiskerby på den nordlige del af den aflange ø Ugljan. Ugljan har en lang fiskeritradition og en 2000 år gammel tradition i olivendyrkning. Øen kaldes også den grønne ø, fordi den er dækket af tæt vegetation af bl.a fyrretræer, oliventræer, figentræer, vinmarker og andre middelhavsvegetationer. Ugljan er forbundet med en højbro til en anden aflang ø Pasman, og her fortsætter vi et stykke ad landevejen, inden vi drejer ned mod kysten ved Dobropoljana. Enten her eller ved Pasman er det tid til en kaffepause eller en forfriskning. Med badetøjet på bagagebæreren, indbyder det krystalklare vand også til en forfriskende dukkert. Vi fortsætter vores cykeltur med storslåede udsigter over sandede og stenrige bugte, dels mod fastlandet og dels mod de omkringliggende øer. Vi cykler forbi olivenlunde og pinjeskove til Tkon, hvor vi går ombord på vores båd og sejler til Sibenik, hvor vi skal overnatte. Sibenik er rig på kultur og historie. Venezianernes påvirkning er tydelig, og byen indbyder til gåture i de smalle og stemningsfulde gader med de fine stenhuse. I Sibenik kan vi opleve den UNESCO-beskyttede Skt. Jakob-katedral, som blev bygget i år 1555. I dag illustrerer katedralen på smukkeste vis overgangen mellem gotik og renæssance.

5. dag. Sibenik - Tribunj - Skradin - Krka-vandfaldene, cykling ca. 29 km / ca. 235 højdemeter (+ gåtur)
Vi cykler fra morgenstunden ud til Sankt Nikola-fæstningen, der ligger og imponerer ved indsejlingen til den smalle kanal ind til Sibenik. Undervejs runder vi de to søer Lille Solina og Store Solina. Herlighederne ligger på en halvø ud for havnen ved Sibenik, og vi cykler på stier og over dæmninger i den smukkeste natur med forrygende udsigter. Tilbage på båden indtager vi frokosten, mens vi sejler videre op ad den lange Krka-flod. Floden bugter sig mellem stejle klippesider ind mod den hyggelige lille by Skradin, hvis indbyggere er kendt for deres gæstfrihed. Med cyklerne på land igen står den på en kort men meget spektakulær cykeltur langs Krka-floden til Krka Nationalpark, hvor en times gåtur fører os på en rundtur forbi syv imponerende vandfald. Særligt spektakulære er vandfaldene Roški Slap og Skradinski Buk. Vi overnatter i Skradin, hvis pladsforholdene tilllader det. Alternativt på øen Zlarin.

6. dag. Skradin - Primosten - Rogoznica, cykling ca. 27 km / ca. 320 højdemeter
Vi sejler mod den lille kønne by Primosten, der ligger på en ø forbundet med en smal landtange. I 1500-tallet havde byen en beskyttende mur og en hængebro for at holde uvelkomne tyrkere og sørøvere ude. Den tidligere fiskerby er en lille perle med smukke bygninger og krogede gader. Vi cykler lidt op i baglandet inden vi drejer ned mod kysten ved Zecevo og følger den smalle vej ind til Rogoznica. Her er der tid til en badetur og et cafébesøg, inden vi vender og returnerer til Primosten.

7. dag. Primosten - Trogir - Split, cykling ca. 44 km / ca. 640 højdemeter
Vi cykler tidligt fra morgenstunden og skal i dag ud på feriens længste cykeltur. Der venter os en herlig og smuk cykeldag med overkommelige stigninger. Vi cykler gennem det autentiske kroatiske baglands betagende natur med maki, olivenlunde og små vinmarker. Efter en pause ved Siroke cykler vi videre på højderyggen mod Mitlo. Herfra fortsætter vi videre mod Rastovac, hvor vi bliver lidt udfordret af en stigning, der dog heldigvis ikke er længere end et par kilometer. Efter stigningen kommer belønningen i form af en herlig nedkørsel mod kysten ved Seget Donji, og vi fortsætter ad landevejen det sidste stykke ind til Trogir. Her venter båden, og vi spiser frokost under sejladsen tilbage mod Split. Er der tid efter frokost, kaster vi anker og nyder en svømmetur fra båden. Efter ankomst til Split vil der være tid til at kigge nærmere på denne skønne gamle by, der er fredet under UNESCO som verdenskulturarv. Det er et must at besøge den romerske kejser Diocletians palads, indsnuse atmosfæren bag de gamle mure og måske nyde en kop kaffe i det smukke historiske område. Du kan også nyde en forfriskning på byens havnepromenade, Rivaen, der er beliggende ned til kajen, hvor vores båd ligger.

8. dag. Hjemrejse
Det er blevet tid til hjemrejse. Efter en tidlig morgenmad kører vores transferbus os til lufthavnen, og vi flyver hjem til København, hvor vi ankommer sidst på formiddagen.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 2-3

Turen er for alle der er vant til at cykle. Cykeletaperne er lidt kortere og lidt lettere end vores cykelkrydstogt i Det sydlige Dalmatiske Øhav, men her i Det nordlige Dalmatiske Øhav er det stadig bakket terræn. Er du i tvivl om, om du kan klare bakkerne, så vælg en elcykel. Med en elcykel kan alle være med. Denne nordgående tur er også perfekt at starte med at teste formen af på, hvis du overvejer vores lidt mere udfordrende sydgående tur. 

Vores danske cykelguide på denne tur, Preben, har guidet rigtig mange ture i Kroatien, både i Kvarnerbugten og i det sydlige Dalmatien. Han forstår virkelig at guide dig til de bedste cykeloplevelser.
Som udgangspunkt cykler vi som gruppe på denne tur, men da alle ikke cykler i samme tempo, vil der blive aftalt mødesteder undervejs.
Cyklingen er ingen tvang, men et fristende tilbud. Ønsker du i stedet at gå på opdagelse på land eller at blive på båden til næste mødested, er du velkommen til det. Men bemærk at skibets rute og anløb er fastlagt ud fra cyklisternes behov.

Indkvartering

MS Dalvin er en turistklasse traditionel træbåd med 12 kahytter, der har aircondition samt eget bad og toilet. Båden har restaurant og soldæk.

Alle kahytter forskellige i størrelse og indretning. Kahytter tildeles efter ønsker, bestillingstidspunkt, folks højde mv. Vi forsøger at opfylde alles ønsker.

Enkeltkahytter er 2 sengskahytter, der anvendes som enkeltkahytter.
2-sengskahytter kan både være 2 enkeltsenge eller dobbeltseng.
Hvis du rejser alene, kan du blive skrevet op til en delekahyt, hvor du deler med en anden rejsende af samme køn. 

I havn vil der sædvanligvis ligge flere både. Dette giver lidt trafik på hoveddækket. På det øvre dæk er der mere roligt. Ørepropper er en god idé, da havnene kan være livlige.

Opholdet er med halvpension og inkluderer morgenmad og enten frokost eller aftensmad. Morgenmaden spises tidligt, da det i sommerperioden er mest behageligt at cykle om formiddagen. Nogle dage cykler vi frem til det sted skibet i mellemtiden er sejlet frem til, og spiser frokost ombord. Andre dage spiser vi frokost undervejs, og aftensmad ombord. Morgenmaden den sidste morgen er meget sparsom pga. den tidlige hjemrejse. Etaperne og dagsprogrammet tilrettelægges således, at det er muligt at spise de måltider der er for egen regning på en hyggelig restaurant.

På båden bliver du serviceret af en besætning bestående af kaptajn, styrmand, kok, tjener og matros. Og så er der naturligvis også din danske turleder.

Cykel og cykeludstyr

Udlejningscyklerne er gode touringcykler udstyret med bagagebærer. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag. Lappegrej, slanger og pumpe fordeles mellem cyklisterne. Det er muligt at låne cykelhjelm.

Hvis du har valgt kør-selv, kan du også vælge at medbringe din egen cykel. Dette skal dog bekræftes på forhånd, da der er meget begrænset plads ombord. Medbringer du din egen cykel, er du selv ansvarlig for at få cyklen til og fra borde. Cyklerne står udendørs og meget tæt. Derfor må småskrammer forventes. 

Det er også muligt at leje elcykel. Elcykel skal bestilles i god tid da der er et begrænset antal til rådighed. 

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 31: Startdato 30.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 35: Startdato 27.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 37: Startdato 10.09.2022 varighed 7 nætter

Udsolgt
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly København-Split tur/retur
 • Transfer fra Split Lufthavn til havnen tur/retur
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i valgt kahytkategori med aircondition og eget bad/toilet
 • Gratis Wifi
 • Halvpension (Morgenmad og enten frokost eller aftensmad afhængigt af dagens program)
 • Dansk cykelguide.

Tillæg:

 • Cykelleje
 • Elcykel (begrænset antal).

Fradrag: 

 • Fradrag, hvis du selv står for transporten fra Danmark til Split t/r

Ikke inkluderet i prisen:

 • Havnepenge og turistskat: ca. 40 € pr. person (betales ombord)
 • Drikkevarer samt måltider ud over halvpension 
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætningen: normalt 30-40 € pr. person 
 • Entré til Krka Nationalpark

Minimumstilslutning:

Deltagerantal er minimum 16 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Turleder:

Preben Larsen

 

Gå til toppen af siden