INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Det sydlige Dalmatiske Øhav

Cykelkrydstogt i Kroatien – Gruppetur

Oplev de skønne dalmatiske øer Brac, Hvar, Korcula og Mljet, samt halvøen Peljesac og byerne Omis og Split på fastlandet.
Cykelkrydstogt med dansk guide og inklusiv fly fra København. 

In stock
Travel Code
KRG-55

Det kan du glæde dig til

Tag med på en uges cykelkrydstogt hvor vi udforsker de skønne dalmatiske øer i farvandet ud for Split. Det er en landskabsmæssig meget varieret tur, ad små veje på både øerne og på fastlandet, og vi oplever hele tiden kontrasten mellem de grønne, brune og hvide øer og det turkisblå hav. 

Glæd dig til skønne cykelture gennem fantastisk flot og afvekslende natur, smukke bakkede landskaber og charmerende gamle byer. Oplevelserne på cykel krydres med svalende bade- og snorkelture (tag selv maske med), afslapning på dækket og spændende oplevelser i de mange små havne og laguner. Undervejs vil vi besøge lækre restauranter og hyggelige barer, og vi vil nyde de betagende udsigter, udsynet til det krystalklare vand og hinandens hyggelige selskab.

Cyklingen er ingen tvang, men et fristende tilbud. Ønsker du i stedet at gå på opdagelse på land eller at blive på båden til næste mødested, er du velkommen til det. Men bemærk at skibets rute og anløb er fastlagt ud fra cyklisternes behov. 

På dette cykelkrydstogt er der kun vores gæster med ombord, så vi har båden helt for os selv.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Udrejse fra København til Split. Cykling på øen Brac, cykling 10-20 km / ca. 250 højdemeter
Du flyver fra København direkte til Split. Efter ankomst er der indtjekning på båden, der ligger i havnen ved Split eller i Trogir. Efter indtjekning og infomøde er der afgang til øen Brac og byen Milna med de fine hvide stenhuse. I Milna udleveres cyklerne, som tilpasses og afprøves på en lille promenadetur langs kysten. Er tiden til det, tager vi en lidt længere tur og prøver kræfter med bakkerne i baglandet, som byder på ufatteligt smukke udsigter. Måske når vi helt over til de skjulte strande ved Bobovisca og nyder en forfriskning på en af de hyggelige caféer, beliggende lige ved vandkanten, inden vi returnerer til Milna. 

2. dag. Milna - Bol (Brac), cykling ca. 45 km / ca. 800 højdemeter
Vi stiger på cyklerne fra morgenstunden. Fra Milna skal vi i gang med feriens første seriøse stigning, og herefter går det ind over øen ad en asfaltvej til Nerezisca, 375 m.o.h., hvor vi tager en velfortjent kaffepause på torvet. På turen har vi udsigter over grønne landskaber og olivenlunde, og vi passerer figentræer, granatæbletræer, mandeltræer, urtehaver, lavendel, rosmarin og ikke mindst skønne lokale haver med bougainvilleaer og nerier så store som træer. Den sydeuropæiske vegetation er mangfoldig her, og den er en herlig forsmag på hvad vi kan forvente os af skønhed på resten af turen. Efter atter en times cykling når vi frem til et hyggeligt lokalt frokoststed, hvor vi har bestilt bord i smukke landlige omgivelser. Efter frokost slår vi mave med en ca. 10 km flad strækning inden en 15 km lang nedtur starter. Vi holder masser af pauser for at nyde den flotte udsigt mod havet og vores næste ø, Hvar, inden vi ruller ind i havnebyen Bol. Der er evt. tid til en dukkert ved den dejlige strand eller en tur på havnepromenaden med de mange forretninger og caféer, og ikke mindst herlige isboder, inden der er aftensmad ombord og afgang til den smukke gamle by Starigrad på øen Hvar. Starigrad er anlagt i en dyb bugt, og området omkring byen er så unikt at det i dag er beskyttet af UNESCO.

3. dag. Starigrad - Jelsa - Vrboska + eftermiddagstur til Hvar, cykling ca. 34+24 km / ca. 210+435 højdemeter
Hvar er den længste ø i Adriaterhavet, og det er også den ø der nyder flest solskinstimer. De charmerende stenhuse i de små byer bader sig i det skarpe lys i flot kontrast til det dybblå hav. Øen er kendt som ”Lavendeløen”, og vi cykler i farver og duft fra både lavendel og rosmarin. Vi vil også opleve de hyggelige middelalderbyer, som er tydeligt påvirket af venezianernes arkitektur. Vi cykler en let formiddagstur i baglandet fra Starigrad og frem til den lille smukke by Jelsa. Vi fortsætter i skyggen af pinjetræer til Vrboska, også kaldet Lille Venedig, hvor vi skal nyde den lille havn og napper en badetur ved en lille strand, inden vi cykler tilbage til båden og spiser frokost. Om eftermiddagen skal vi op i højderne og ind over øen. Vi cykler op ad hårnålesving på en dejlig ny asfaltvej, først i skyggen af pinjetræer op mod den lille landsby Selca, derefter videre op mod Brusje med duften fra lavendel og rosmarin. Når vi når toppen, belønnes vores anstrengelser med en fantastisk udsigt, og det er tid til en velfortjent kølig forfriskning. Tilbage på asfalten cykler vi ned mod havet til Hvar by, som vores båd i mellemtiden er nået frem til. Hvar er en historisk middelalderby med en smuk katedral og gotiske paladser, og med sine hvide stenbygninger og dybblå vand, er byen en af de smukkeste i Kroatien. Vi overnatter i Hvar, og der er derfor tid til at besøge seværdighederne. Aftenstemningen nydes ofte i en af de dybe, bløde sofaer på caféerne ved marinaen.

4. dag. Den smukke ø Korcula, cykling 32-48 km / 270-520 højdemeter
Efter en morgensejlads til Korcula, der af mange bliver betragtet som den smukkeste af øerne, cykler vi det meste af øen, fra vest til øst. Vi starter i Vela Luka og søger skygge fra cypresserne, mens vi cykler mod byen Blato, 100 m.o.h., der ligesom Rom er bygget på syv høje. Vi kan herfra vælge enten at fortsætte opad til Smokvica, 300 m.o.h., der som Venedig hævder at være fødested for Marco Polo, inden vi tager den nemme og dejlige tur ned til middelalderbyen Korcula, hvor båden venter os for natten. Eller alternativt kan vi cykle (den længere vej) ned til sydkysten, følge vejen mod Prizba og herfra fortsætte langs kysten mod Brna, hvor det er tid til et cafébesøg. Efter at være kommet på cyklerne igen går det op mod Smokvica, der er fin til en sen frokost og påfyldning af drikkedunkene, inden det atter går mod Korcula. I stedet for førnævnte krævende rute kan man også sættes af og nøjes med det sidste stykke fra Racisce. Det er en virkelig smuk cykeltur langs kysten ind til Korcula. Herefter fortsætter vi med badetøjet på bagagebæreren ud til stranden ved Lumbarda. På hjemturen besøger vi eventuelt den lokale vinbonde.
Byen Korcula er en meget smuk by med en gammel middelalderfæstning, og den er spændende om aftenen med liv i de små gader og på havnen.

5. dag. Nationalparken Mljet, cykling ca. 24 km / ca. 180 højdemeter
I dag går turen til nationalparken Mljet på øen af samme navn. Øen Mljet kaldes også honningøen, og vi går i land i Pomena på øens vestside. På Mljet byggede Benediktinermunkene et kloster beliggende smukt omkranset af pinje- og egeskov, og klosteret og skovene omkring er et af turens højdepunkter. Øens pinjeskove er regionens smukkeste, og det siges at Odysseus fandt skønheden her så overvældende at han tilbragte 7 år her. Turen fortsætter forbi saltvandssøen, hvori der er endnu en ø, som vi sejler ud til. Efter en lille gåtur er det atter retur og på cyklerne tilbage til båden i Pomena til en sen frokost.
Der er dejligt på havnen i Pomena, og her kan der bades og soles fra kajen. Vi holder resten af eftermiddagen "fri", dog med mulighed for også at tage en sen eftermiddagstur på cykel til Polace og nyde kaffen med udsigt til bugten, hvor de travle lystbådesejlere lægger til efter dagens sejlads.

6. dag. Halvøen Peljesac, cykling ca. 28 km / ca. 350 højdemeter
Selvom Peljesac faktisk er en halvø, vil du opleve at livet og tempoet her er som på en ø. Vi lægger til i Kuciste og cykler langs kysten til Orebic. Her indsnuser vi byens puls, inden vi returnerer ad kystvejen til Kuciste og fortsætter videre med de skønneste udsigter til Viganj. Det er en smuk cykeltur, som bringer os op over 300 m.o.h. til fantastiske udsigter. Herefter venter en 6 km nedkørsel til Loviste, næsten ude på spidsen af halvøen, hvor frokosten nydes ombord. Efter frokosten finder skipper en lille lagune og kaster anker, og vi får mulighed for at bade fra båden. Vi sejler videre til fastlandets Riviera ved Makarska, der er et populært feriemål for foden af bjergkæden Biokovo, der rækker op over 1.800 m.o.h. Denne imponerende kontrast med de høje bjerge der falder direkte i havet, er betagende. Vi fortsætter videre til Omis, hvor der overnattes. 

7. dag. Omis - Split, cykling 14-52 km / ca. 650 højdemeter
Efter morgenmaden er det tidligt på cyklen. Med udgangspunkt i Omis skal vi besøge vandmøllen Radmanove Mlinice, som er et skønt valfartssted med den klare Cetina-flod, der strømmer gennem den naturskønne slugt. Vandmøllen er i dag en dejlig restaurant og traktørsted med fokus på det lokale køkken. Herefter sejles der med båden retur til Split, medmindre du er frisk på at cykle til Split i det bjergrige og meget smukke bagland. Cykelturen går opover og ind i baglandet. Vi cykler først ad landevej, senere ad en mindre asfaltsti med udsigter til vinmarker, maki eller de lokales nyttehaver. Vi cykler gennem smukke, maleriske landsbyer og kommer til udsigtspunkter med bjergtagende udsigter først mod Omis og senere mod Split. Vi cykler ned mod kysten og kommer ind til Split ad strandvejen ved Podstrana og fortsætter videre til Stobrec til et hyggeligt cafebesøg som belønning for den lange, men smukke, cykeltur.
Vi er i Split til en sen frokost på båden, således der også bliver tid til at nyde byens eftermiddags- og aftenliv.

8. dag. Hjemrejse fra Split til København
Efter morgenmaden er der afgang mod lufthavnen.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 3-4

Dette cykelkrydstogt må ikke sammenlignes med vores cykelkrydstogter langs floder og kanaler. De Dalmatiske Øer er alle bjergrige, og de daglige etaper vil byde på en del højdemeter, der dog belønner dig med forrygende udsigter over havet og skønne nedkørsler. Stigningerne kan være lange, men ikke uoverskuelige, og enhver i almindelig god form skulle kunne deltage på denne kategori 3-4 tur. Denne tur har generelt lidt mere cykling per dag end gruppeturene med blandede nationaliteter, som vi også tilbyder. Dog kan længden af cykelturene variere fra afgang til afgang afhængigt af gæsternes formåen samt vind og vejr. På sommerturene, hvor der er varmt, kan dagsetaperne være kortere. Ønsker du lettere cykeletaper end dem beskrevet her, kan vi anbefale vores cykelkrydstogt i Det nordlige Dalmatiske Øhav. Det er også en gruppetur med kun vores gæster ombord, og den er lidt mindre krævende.

Der er ikke cykelstier eller trafikseparering på øerne, men der er sparsom trafik, og den trafik der er, er sjældent tung eller generende. Rutevalget er fortrinsvis på mindre asfalt- eller grusveje, men da der på mange af øerne kun er én og samme vej, kan vi ikke undgå at skulle dele nogle strækninger med bilerne.
Cyklerne er lavt gearede, tempoet fornuftigt, og dagsetaperne er overskuelige. Nogle steder kan ruten enten afkortes, eller der kan vælges mellem mere eller mindre kuperede alternativer. For at få det fulde udbytte af turen skal du kunne lide udfordringer og have en rimelig kondition. Af de enkelte dagsbeskrivelser fremgår de daglige højdemeter.

Vi har vores stedkendte danske cykelguide, Preben Larsen, med på turen. Preben cykler med på de daglige etaper og udstikker mødepunkter undervejs. Men du er også velkommen til at cykle helt på egen hånd eller blive ombord. Turen er dog tilrettelagt efter cyklisternes behov. Vil du cykle selv, kan du låne kort ombord. Desværre er der generelt ikke gode cykelkort, men det er dog muligt at klare sig med de udleverede. 

Indkvartering

MS Dalvin er en turistklasse traditionel træbåd med 12 kahytter, der har aircondition samt eget bad og toilet. Båden har restaurant og soldæk.

Alle kahytter forskellige i størrelse og indretning. Kahytter tildeles efter ønsker, bestillingstidspunkt, folks højde mv. Vi forsøger at opfylde alles ønsker.

Enkeltkahytter er 2 sengskahytter, der anvendes som enkeltkahytter.
2-sengskahytter kan både være 2 enkeltsenge eller dobbeltseng.
Hvis du rejser alene, kan du blive skrevet op til en delekahyt, hvor du deler med en anden rejsende af samme køn. 

I havn vil der sædvanligvis ligge flere både. Dette giver lidt trafik på hoveddækket. På det øvre dæk er der mere roligt. Ørepropper er en god idé, da havnene kan være livlige.

Opholdet er med halvpension og inkluderer morgenmad og enten frokost eller aftensmad. Morgenmaden spises tidligt, da det i sommerperioden er mest behageligt at cykle om formiddagen. Nogle dage cykler vi frem til det sted skibet i mellemtiden er sejlet frem til, og spiser frokost ombord. Andre dage spiser vi frokost undervejs, og aftensmad ombord. Morgenmaden den sidste morgen er meget sparsom pga. den tidlige hjemrejse. Etaperne og dagsprogrammet tilrettelægges således, at det er muligt at spise de måltider der er for egen regning på en hyggelig restaurant.

På båden bliver du serviceret af en besætning bestående af kaptajn, styrmand, kok, tjener og matros. Og så er der naturligvis også din danske turleder.

Cykel og cykeludstyr

Udlejningscyklerne er gode touringcykler udstyret med bagagebærer. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag. Lappegrej, slanger og pumpe fordeles mellem cyklisterne. Det er muligt at låne cykelhjelm.

Hvis du har valgt kør-selv, kan du også vælge at medbringe din egen cykel. Dette skal dog bekræftes på forhånd, da der er meget begrænset plads ombord. Medbringer du din egen cykel, er du selv ansvarlig for at få cyklen til og fra borde. Cyklerne står udendørs og meget tæt. Derfor må småskrammer forventes. 

Det er også muligt at leje elcykel. Elcykel skal bestilles i god tid da der er et begrænset antal til rådighed. 

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 36: Startdato 03.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 38: Startdato 17.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly København-Split tur/retur
 • Transfer fra Split Lufthavn til havnen tur/retur
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i valgt kahytkategori med aircondition og eget bad/toilet
 • Gratis Wifi
 • Halvpension (Morgenmad og enten frokost eller aftensmad afhængigt af dagens program)
 • Dansk cykelguide på båden

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Havnepenge og turistskat: ca. 40 € pr. person (betales ombord) 
  • Drikkevarer samt måltider ud over halvpension 
  • Afbestillings- og rejseforsikring
  • Drikkepenge til besætningen: normalt 30-40 € pr. person 
  • Entré til Nationalpark Mljet

  Tillæg (Se priser på bestillingssiden):

  • Cykelleje
  • Elcykel (begrænset antal).

  Fradrag

  • Jeg sørger selv for transport fra Danmark til Split t/r

  Minimumstilslutning:

  Deltagerantal er minimum 16 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

  Turleder:

  Preben Larsen

  Gå til toppen af siden