facebook share

Cykelrejser til Frankrig

Cykelferie til Frankrig

Der er noget helt fantastisk ved at være på cykelferie, nyde friheden på de to hjul, mærke vinden i håret og i det hele taget opleve naturen fra en helt anden side, end hvis du rejser med 130 kilometer i timen eller i 10 kilometers højde. Og der er især noget helt fantastisk ved at være på cykelferie i Frankrig, som er den uden tvivl mest populære destination for danske turister – dette er selvfølgelig slet ikke nogen tilfældighed, men med meget, meget god grund.

Læs mere om cykelrejsen til Paris HER

Cykelrejser

Racer Icon

Danmark - Paris 2021

Paris Cykelrejse Eifel Tower
Få pladser
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

8 etaper - Team Papuga Jylland 2021 Uforglemmelig cykeltur fra Danmark til Paris. Ingen krav om velgørenhedsarbejde eller indsamling af sponsorater. Du skal bare tilmelde dig til og glæde dig til en uforglemmelig oplevelse sammen med dine holdkammerater.
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

DSC 0178 (2)
Ledige pladser
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

8 etaper - Team Papuga Fyn 2021 Uforglemmelig cykeltur fra Danmark til Paris. Ingen krav om velgørenhedsarbejde eller indsamling af sponsorater. Du skal bare tilmelde dig til og glæde dig til en uforglemmelig oplevelse sammen med dine holdkammerater.
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

1
Få pladser
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

8 etaper - Team Papuga Sjælland 2021 Uforglemmelig cykeltur fra Danmark til Paris. Ingen krav om velgørenhedsarbejde eller indsamling af sponsorater. Du skal bare tilmelde dig til og glæde dig til en uforglemmelig oplevelse sammen med dine holdkammerater.
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

Cykelrejse Paris
Få pladser
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

7 etaper - 2 pladser tilbage ! Uforglemmelig cykeltur fra Danmark til Paris. Ingen krav om velgørenhedsarbejde eller indsamling af sponsorater. Du skal bare tilmelde dig til og glæde dig til en uforglemmelig oplevelse sammen med dine holdkammerater.
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

Paris Cykelrejse Triumph
Ledige pladser
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

7 etaper - Team Papuga Fyn 2021 Uforglemmelig cykeltur fra Danmark til Paris. Ingen krav om velgørenhedsarbejde eller indsamling af sponsorater. Du skal bare tilmelde dig til og glæde dig til en uforglemmelig oplevelse sammen med dine holdkammerater.
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

DSC 0517
Ledige pladser
Racer Icon

Danmark - Paris 2021

7 etaper - Team Papuga Midt & Nordjylland 2021. Uforglemmelig cykeltur fra Danmark til Paris. Ingen krav om velgørenhedsarbejde eller indsamling af sponsorater. Du skal bare tilmelde dig til og glæde dig til en uforglemmelig oplevelse sammen med dine holdkammerater.

Cykelferie frankrig

Dels er Tour de France det med længder mest kendte cykelløb i verden, og gennem mange års intens tv-dækning af løbet er danskerne godt bekendte med destinationer som Mont Ventoux og Alpe d’Huez. Man har lyst til at cykle de steder, man har set i fjernsynet, og det er bestemt også en mulighed. Men fortvivl ikke, hvis du synes, at et bjerg lyder som, nå ja, et bjerg at bestige. Der er masser af flade cykelruter i Frankrig, som er et fantastisk land at besøge, når man er på cykelferie.

Kort fortalt, så indeholder Frankrig det hele. Landet har et super dejligt klima og nogle utroligt varierede landskaber. Kører man fra nord til syd i Frankrig eller omvendt, kan man blive forbløffet over, at det rent faktisk er det samme land. Frankrig har et tætkoblet net af små veje, og der er masser af ting at se på undervejs. Udover den skønne natur, har Frankrig en rig historie og masser af historiske og kulturelle bygninger, som vidner om denne. Og så er der jo et helt fantastisk køkken i Frankrig, som især er optimalt at opleve under en cykelferie, hvor man virkelig kommer rundt og oplever det lokale køkken på en helt anden måde, end hvis man er af sted på en traditionel turistrejse.

Målet og turen dertil

Syv dage med ihærdigt tramperi i pedalerne i sydvestlig retning – og så kommer præmien, som er blevet det store mål for veltrænede og målrettede motionscyklister: En helt uforglemmelig cykeltur midt i fredags-myldrertrafikken  op ad en af verdens travleste boulevarder - Champs Elysees.
På cykelrejsen kommer der motionscyklister fra hele Danmark ud på den lange tur, der fører rytterne gennem Tyskland, Holland, Belgien og  ind i Frankrig, inden der efter ca. 1200 kilometer sluttes i byernes by. Vi har valgt denne termin, fordi deltagerne har mulighed for at overvære det fascinerende skue på  Champs  Elysses og se de professionelle Tour de France Ryttere suse rundt om Triumfbuen på tourens sidste etape.

Undervejs ned gennem Europa bor deltagere på rigtig gode hoteller – der er ledsagervogne bag hvert felt – og bagagen køres hver dag frem til det næste hotel.  Eller med andre ord: Deltageren skal "bare" cykle, spise godt, nyde hinandens gode selskab, og være en del af det uforglemmelige sociale samvær, som blomstrer ugen igennem. Og så i øvrigt sove godt og gøre sig klar til næste dags strabadser.

De tusindvis af cykelmotionister, der hvert år i juli sætter kursen mod Paris, lægger undervejs kursen forbi den berømte Mur de Huy – en ikke helt almindelig  villavej i den sydbelgiske industriby Huy. Papuga Cykelrejser i Brørup, der i 202021 for tiende gang står som arrangør af den 1200 km lange tur gennem Tyskland, Holland, Belgien og Nordfrankrig, har indlagt styrkeprøven på turens femte dag, som til gengæld er turens korteste på godt 130 km.
Rygtet om den korte, men frygtindgydende stigning er et emne allerede ved starten af turen til Frankrig, når rytterne mødes i Brørup til første dags 165 km mod syd. Tidligere deltagere lægger ofte yderligere dramatik i bakkens stigninger, som i øvrigt indgår i afslutningen på cykelklassikeren La Fléche Wallonne. Sandt er det, at den 1200 meter lange stigning, hvis der måles helt fra bunden, har en gennemsnit på 9,8 pct. Måler man stigningsprocenten over de 800 meter fra gadens start ved Place St. Denis, er gennemsnittet mere alvorlige 13 pct. I det berømt sving ved kapellet er stigningen over hundrede meter 26 pct. Så er det for de virkelig barske - og der er anerkendende high-five til de stærke ryttere, som kommer helt op uden at stå af cyklen.
Vi hædrer den berømte bakke ved at lave en middagsdepot på en stor græsplæne efter målstregen. Så har rytterne et velfortjent hvil til at fortælle om deres bedrift – eller finde undskyldninger for, hvorfor vandreskoene kom i brug. Og bagefter går det heldigvis nedad over ca. 40 km mod dagens endepunkt, byen Anhee ved den smukke by ved floden Mursees.

Læs mere om cykelrejen til Paris HER