INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Coast to Coast - Fra Atlanterhavet til Middelhavet

Oplev de ikoniske bjerge fra Tour de France

Tag med på denne fantastiske cykelrejse, hvor du kommer til at prøve kræfter med mange af de stigninger, som Jonas Vingegaard fløj op over, da han vandt Tour de France 2022.

In stock
Travel Code
COL-028

Det kan du glæde dig til

Denne rejse er et must for cykelentusiaster, der vil prøve kræfter med de legendariske bjerge i Pyrenæerne beliggende på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Hvad enten du ønsker at køre på de franske veje øst/vest fra Middelhavet til Atlanterhavet, eller vest/øst fra Atlanterhavet til Middelhavet vil du helt sikkert få nogle cykeloplevelser, du aldrig glemmer. I 2023 går ruten fra Bayonne i vest til Perpignan i øst, hvor den fascinerende natur er helt i særklasse. Ruten har mange af de kendte stigninger fra Tour de France og Vuelta a Espana, som giver en følelse af at være ét med naturen og stjernerne, på en måde der måske kun opleves i Pyrenæerne.

Bjergene er helt anderledes her end i Alperne. De er betydeligt grønnere, og du kommer helt tæt på dyrelivet. Det er ikke usædvanligt at møde heste, køer eller lamaer på vejen, mens du andre gange kan hilse på fårehyrden, der driver sine dyr til friske græsarealer. Mange af stigningerne på ruten behøver ikke nærmere præsentation, men har indprentet sig på nethinden, når vi i Touren eller Vueltaen har fulgt de store slag i Pyrenæerne. Det er dog ikke kun cykelområdet i Pyrenæerne, der er helt fantastisk. De mange små hyggelige bjergbyer er med til at gøre oplevelsen komplet, og gastronomien byder på god fransk mad, paté og god vin, hvilket sætter lidt ekstra krydderi på turen. 

Col de Marie Blanque, Col d´Aubisque, Col du Soulor, Hautacam, Col des Bordéres, Col du Tourmalet, Col d´Aspin, Horquette,  Col de Val Louron-Azet, Col de Peyresourde. Ka’ du genkende navnene? Det er alle sammen kendte stigninger – som ligger lige på eller ved vores rute. Mon ikke vi kommer til at stifte bekendtskab med de fleste af dem? Jo det gør vi!

Dagsprogram

Dag 1 (Afrejse):
Afrejse fra København til Biarritz. Vi transporteres i bus til vores hotel i Bayonne – og gør cyklerne klar til første etape.  

 

Dag 2:
Vi cykler fra Bayonne til Oloron og krydser blandt andet Col de Landerre. Slutbyen Oloron byder på smuk gammel arkitektur og fantastiske udsigter over Pyrenæerne. Her kan du slappe af og forberede dig på etapen i morgen.
Etaper mellem 87 og 154 km og 1.800-2.800 hm. 

 

Dag 3:
Turen går i dag til Argeles Gazost, og undervejs kommer vi forbi mange af de helt store stigninger. Dagens højdepunkt bliver uden tvivl Hautacam, som efterhånden kan kaldes et vaskeægte dansker-bjerg. Det er nemlig bjerget, hvor Jonas Vingegaard sikrede sin fantastiske Tour de France-sejr i 2022, ligesom Bjarne Riis gjorde i 1996. Vi kommer også forbi Col d’ Aubisque, som har været med i Touren mange gange. Begge stigninger blev kørt på 18. etape af Tour de France 2022. 
Etaper mellem 88 og 126 km med 2.100-3.800 hm. 

 

Dag 4: 
Vi skal til Bagneres og kommer forbi den ikoniske stigning Tourmalet. Det var her, Vingegaard og Pogacar kæmpede om etapesejren i 2021-udgaven af Touren. Dengang vandt Pogacar, men vi må sige, at Vingegaard fik revanche i 2022! Vi passerer også Hourquette Ancizan, der blev kørt på 17. etape i Tour de France 2022.
Etaper mellem 108 og 125 km med 2.400-3.500 hm 

 

Dag 5: 
Turen går videre til Lorp Sentaraille – og vi skal stifte bekendtskab med Col de Peyresourde og Col de val Louron Azet. To stigninger med masser af tour-historie. Begge bjerge var med på 17. etape i Touren 2021, og Azet var også med på 17. etape i Touren 2022. På begge etaper snuppede Pogacar sejren og slog Vingegaard med få sekunder.
Etaper mellem 87 og 115 km med 1.450-2.600 hm. 

 

Dag 6:
Vi kører til Quillan, og bliver på tour-stigningerne. I dag gælder det Col de Portet Aspet, der var på tour-ruten i 2021. Vi slår også et smut forbi Col de Menté, der var med i Touren 2020. Med mange kilometer i benene kan du slappe af i den smukke middelalderby Quillan og nyde et lækkert aftensmåltid før den sidste cykeldag.
Etaper mellem 125 og 164 km med 2.000-3.500 hm. 

 

Dag 7:
Er den sidste etape på turen tværs over Frankrig fra Atlanterhavet til Middelhavet og byder på mellem 113 og 130 km og 1.200-1.700 hm. De sidste 40-50 kilometer af turen er næsten ”pandekage-flade.” Vi når, efter en fantastisk uge, frem til Middelhavet og har nu lagt Pyrenæerne bag os.  
Vi afslutter ugen i Perpignan – med god mad og en hyggelig aften. 

 

Dag 8 (hjemrejse): 
Hjemrejsedag. Vi flyver hjem til Danmark igen.

 

Der tages forbehold for ændringer i ruten. 
De endelige ruter offentliggøres ca. 1-2 uger før afgang. 

Kort over rejsen

Coast to coast 2022 ruten

Kortet er vejledende og indeholder ikke præcise angivelser. 
De endelige ruter offentliggøres ca. 1-2 uger før afgang. 

Indkvartering

Undervejs bor vi på nøje udvalgte lokale hoteller med halvpension.

Dag By
1 Bayonne
2 Oloron St. Marie
3 Argeles Garzost
4 Bagneres du Luchon
5 Lorp Sentarialle
6 Quillian
7 og 8 Perpignan

Der tages forbehold for ændring af hoteller/målbyer.

Frokosten nydes ude på ruten for egen regning. 

Sværhedsgrad 3-4

Dette er en tur, der henvender sig til dig, der er aktiv og ambitiøs motionscyklist, og som holder af at gi’ den gas på landevejen og ikke mindst bjergene sammen med andre, og som stadig værdsætter fællesskabet før, under og ikke mindst efter dagens cykelture. Du kører helt sikkert længere ture og vil også gerne have lidt ekstra højdemeter i benene. Du er klar til at udfordre dig selv flere dage i træk. 

Vi kører turen på 3 forskellige sværhedsgrader. Vi inddeler os i 2-3 hold efter niveau, og der vil være en kompetent guide på hvert hold.  

Afhængig af hvilket hold du vælger, er de planlagte dagsetaper fra 86-145 km. Turens samlede længde er mellem 620 - 820 km, og der køres ialt mellem 10.000-18.500 højdemeter. Du kan hver dag frit vælge hvilket hold du vil køre med. 

Du får mest ud af turen, hvis du før afgang har kørt ca. 3500 træningskilometer ca. 8 måneder i forvejen. 

Ruterne vi kører, kan enkelte steder have strækninger hvor kvaliteten af asfalten er under middel, og der kan forekomme enkelte stykker med grus. 

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 7 dage før afrejse.


Forventede flytider 27.08.22 - 03.09.22:

København → Paris → Biarritz   Kl. 06.25 - 13.30

Barcelona → Amsterdam → København   Kl. 13.20 - 18.10
 

Flytider for fremtidige datoer følger senere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 35: Startdato 27.08.2022 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 35: Startdato 26.08.2023 varighed 7 nætter

Fra 13.498,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer: 

 • Flytransport fra København t/r
 • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r
 • 7 nætters ophold på hotel inkl. halvpension 
 • Cykeltransport t/r
 • Rutinerede cykelguider 
 • Daglige ruter fordelt på 2-3 hold og sværhedsgrader 
 • Aflåst rum til cykelopbevaring på hotellerne 
 • Bagagetransport mellem hotellerne 
 • Evt. hotelskatter 

   Prisen inkluderer ikke: 

   • Frokost 
   • Drikkevarer 
   • Afbestillingsforsikring (6% af rejsens pris) 
   • Evt. drikkepenge 

   Cykeltransport: 
   Cyklerne pakkes i papkasser som udlånes af os. Du modtager kassen ved cykelaflevering. Du skal afmontere pedalerne samt forhjul på din cykel. Hjul pakkes i hjulpose og må ikke indeholde andet en selve hjulet, samt evt. pedaler. Cyklerne transporteres i kassevogn eller med lastbil. Bagagerummet er altid aflåst når der transporteres cykler i biler. Vi benytter "anonyme" biler, så det ikke er tydeligt, hvad bilerne indeholder.  

   VIGTIGT 
   Husk at mærke din cykel og forhjul med navn, indkvarteringssted og telefonnummer.  

   Bemærk venligst: din cykel er forsikret mod biluheld.  
   Sørg alligevel for at have en forsikring, der dækker transportskader og rejser med cykel i udlandet, hvis der mod alle hensigter skulle komme en skramme. 

   Læs mere om cykeltransport og tidsskema for opsamling af cykler ved at følge dette link til cykeltransport. 

   Aflevering af cykler på andre steder og tidspunkter end nævnte, er ikke muligt. 
   OBS !! Vi tager forbehold for ændring af sted og tidspunkter 

   Minimumstilslutning: 
   Deltagerantal er minimum 18 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser. 

   Deleværelse:
   Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.


   Gå til toppen af siden