La Marmotte

ET AF VERDENS HÅRDESTE ÉNDAGS-MOTIONSCYKELLØB

Kom med til et af Europas absolut vildeste cykelløb, og prøv kræfter med de 21 serpentinersving op til toppen af Alpe d’Huez!

Løbsdato: 3. juli 2022

Legendariske La Marmotte

La Marmotte er et af de klassiske franske cykelløb for de engagerede og entusiastiske cykelmotionister, som føler en trang til at udfordre de legendariske stigninger, som ses i de helt store cykelløb. På nogle af disse stigninger er der skrevet cykelhistorie for store triumfer, men ligeledes har de ubarmhjertige stigninger været årsag til, at et utal af ryttere har ramt ”muren” på vejen mod toppen.

Løbets 177 km synes måske ikke som den helt store styrkeprøve, men når man kombinerer det med de 5.000 højdemeter, som er fordelt på tre store og ikoniske stigninger, bliver løbet alligevel krævende. Særligt de tre stigninger er dem, der vil sætte sig i benene i dagene efter løbet. Men samtidig er de også et af de trækplastre, som tiltrækker mange cykelinteresserede, som skal prøve kræfter med de allerstørste udfordringer i cykelregi.

Vi er certificeret Tour Operateur for Grand Trophée, som er arrangør af blandt andet La Marmotte samt en række andre store franske cykelløb. Vi tilbyder en pallette af ture til La Marmotte, hvor vi har forsøgt at inddække forskellige behov, så alle kan komme til La Marmotte på bedst mulig vis.

La Marmotte

Herunder kan du gå på opdagelse i vores forskellige rejser og indkvarteringsmuligheder i forbindelse med La Marmotte.

Læs mere
per side

4 Items

Startnummer og depotservice til verdens måske hårdeste éndagsløb

Køb startnummer og depotservice til et af Europas vildeste éndagscykelløb. Prøv kræfter med serpentinersving og stejle stigninger til toppen af Alpe d’Huez! 

 • Ingen dato sat
 • 3-5 nætter
Pris på forespørgsel
Campinghytter ved foden af Alpe d'huez til La Marmotte

Til motionscykelløbet La Marmotte er vi glade for at kunne tilbyde disse hyggelige campinghytter på campingplads Camping La Piscine. Her er du sikret en god base under cykeleventyret.

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Pris på forespørgsel
Lejligheder til La Marmotte

Bo tæt ved målstregen, indkøbsmuligheder og restauranter under din deltagelse i cykelløbet La Marmotte. Kom til et utroligt cykelløb med en god base i Les Berges.

 • Ingen dato sat
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller kør selv
Pris på forespørgsel
4-stjernet hotel til La Marmotte

Forkæl dig selv med lidt luksus og kvalitet efter nogle hårde ture i sadlen under din deltagelse i cykelløbet La Marmotte. Vær tæt på målstregen og nyd godt af halvpension på hotellet.

 • Ingen dato sat
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller kør selv
Pris på forespørgsel

Sværhedsgrad: 4-5

La Marmotte er en af vores mere krævende ture med stejle og udfordrende stigninger som Col du Glandon, Col du Galibier og sidst men ikke mindst Alpe d’Huez. Derfor kræver løbet en god fysisk kondition og udholdenhed. Udover de stejle stigninger er der passager med dårlige veje og grusveje. Derfor anbefaler vi kun turen for erfarne cykelryttere.

  

Vores ture

Vi kan være behjælpelige med både transport og ophold i forbindelse med La Marmotte. Gennem vores mange år med La Marmotte, har vi oplevet, at der er forskellige præferencer for, hvad der ønskes i denne forbindelse. Derfor har vi en bred vifte af transport- og overnatningsmuligheder. Fælles for alle vores ture er, at man som deltager hos os har adgang til vores egen depotservice, som vil være at finde tre steder på ruten.

Med fly
Her sørger vi for fly og transfer fra København til Geneve, som er den nærmeste lufthavn til løbets start. Derudover sørger vi for hotel med halvpension i 4 nætter i Alpe d’Huez.

Kør-selv
Til dig der foretrækker selv at klare transporten til og fra Alpe d’Huez, hvor der venter dig 4 nætter på hotel med halvpension.

Vores løbsservice 

Alle der køber startnummer gennem os, får automatisk adgang til vores eksklusive depotservice for vores gæster.

Super og helt uundværlig depotservice. Det er helt afgørende for, at man kommer igennem strabadserne.” – Gæst på La Marmotte
 

Guidede ture i dagene før løbet 
For at du kan blive klar til den helt store dag, tilbyder vi i dagene op til løbet guidede ture for alle vores rejsende i området omkring Alpe d’Huez. Ruter for turene bliver oplyst på dagen. Mødested oplyses i den endelige rejseinformation, som udsendes senest 7 dage inden afrejsen. Turene er helt frivillige, og tilmelding er ikke nødvendig, du skal blot møde op før turene. 
Lørdag, dagen før løbet, er hviledag, så her arrangerer vi ikke ture. Sidst på dagen afleverer du de pakkede depotposer til vores kassevogne. 

Informationsmøder
Sidst på dagen fredag afholder vores guider informationsmøde i Palais Du Sport i Alpe d´Huez, hvor de giver en række praktiske råd i forbindelse med løbet, de enkelte strækninger på løbet, påklædning, klargøring af cyklen, pakning af depotposer m.m. Under mødet udleveres de 4 depotposer, som er dine personlige poser i forbindelse med vores depotservice. Du har også mulighed for at stille spørgsmål – og ingen spørgsmål er for dumme.
 
Vores egen Depotservice (Det er ikke muligt blot at købe vores depotservice)
Vores bil tager imod dit vindtøj og andet overskydende udstyr før starten i Bourg. Herefter har vi tre forskellige depoter, som du frit kan benytte. De tre steder er:

 1. Servicevogn (pga. ny rute er placeringen endnu ukendt). 
 2. Servicevogn på Col du Galibiers (100 meter efter toppen). Du kan lægge ting i vognen.
 3. Servicevogn 3 km før Bourg. Depot og evt. aflevering af overskydende tøj, flasker mv. i dalen før opstigningen til Alpe d’Huez.

 

La Marmotte La Marmotte La Marmotte

 

Startnummer og startgrupper

Som certificeret Tour Operateur får vi udleveret numre i serier i hhv. 1., 2. og 3. startgruppe. Tildelingen sker her efter bestillingstidspunkt, så hvis du har et særligt ønske om at starte blandt de første, er det vigtigt, du er ude i god tid. Har du købt startnummer hos os, er du sikret service på vores poster under selve løbet. Vi har ikke mulighed for at garantere specifikke startgrupper.

Dog skal det siges, at hvis man har deltaget i løbet inden for de sidste to år, eller at man har kørt en fantomtid på under 7 timer, vil vi søge om optagelse i startgruppe 1 for dig. Dette skal dog accepteres af arrangøren.

NB! Når du bestiller dit startnummer gennem os, vil du ikke med det samme kunne se din tilmelding på arrangørens hjemmeside. Dette skyldes, at vi får tildelt nummerserier, og at navnerapporteringen først sker ca. 4 uger før løbet.

Bestilling
Ved bestilling er det vigtigt, at der bliver oplyst det fulde navn, adresse,
fødselsdato og år, mailadresse og telefonnummer for alle deltagere!

Hvis arrangørens pris på startnummer overstiger 10 € i forhold til det forrige års pris, vil denne forskel blive opkrævet, når vi får den endelige pris fra arrangøren.

Startgrupper
Til La Marmotte er der 3 startgrupper som har forskellige starttidspunkter.

- Startgruppe 1: Starter klokken 07.00 og er for deltagere med startnumre i intervallet fra 1-1999, hvoraf 1-400 er elitenumre

- Startgruppe 2: Starter klokken 07.30 og er for deltagere med startnumre i intervallet fra 2000-3999

- Startgruppe 3: Starter klokken 07.50 og er for deltagere med startnumre i intervallet fra 4000-

Vær opmærksom på at din personlige tidtagning først starter, når du passerer startporten. Selvom man starter i relativt store grupperinger, vil der hurtigt komme spredning på feltet. Ruten vil være markeret med pile, der er malet på vejen. Foruden vores egne depoter er der undervejs officielle depoter med et udvalg af mad, frugt og drikkevarer m.m. Der er begrænset cykelservice.

Løbet har en tidsgrænse, som man skal være indenfor. Det betyder, at man skal have påbegyndt opstigningen af Alpe d’Huez klokken 18.15 (forbehold for ændringer).

 

Det praktiske for deltagelse

Løbsarrangøren har nogle officielle krav, som skal opfyldes, før man kan deltage i løbet. Når du kan krydse alle nedenstående punkter af, så er du klar til at prøve kræfter med La Marmotte og de 21 serpentinersving:

 1. Som deltager skal man fysisk være i stand til at gennemføre løbet
 2. Alle deltagere skal erklære, at de er bekendte med reglerne for løbet samt de franske trafikregler
 3. Alle deltagere til La Marmotte kører med cykelhjelm under hele løbet
 4. Der skal være lys på cyklen, eller man skal køre med en velfungerende refleksjakke
 5. Som deltager accepterer man de risici, der er forbundet med at køre op ad trafikerede veje
 6. Alle deltagere skal være fyldt 18 år. Der gives ikke dispensation

Helbredskrav
For deltagelse i løbet skal du have en gyldig licens eller motionslicens fra Dansk Cycle Union eller Dansk Triathlon Forbund. Hvis ikke du har en af disse, er en helbredserklæring fra din læge, der ikke er ældre end et år fra løbsdato, også tilstrækkelig.

 

Cykeltransport for flygæster

Når vi tager til La Marmotte, er cykeltransporten selvfølgelig alfa og omega, og vi kan hjælpe med at sørge for, at cyklerne kommer sikkert frem til Alpe d’Huez. Vi pakker forsigtigt alle cykler i kasser, som udlånes gratis af os, og der må ikke være andet end din cykel i papkassen. Du skal afmontere pedalerne samt forhjulet på din cykel. Hjul pakkes i hjulpose og må ikke indeholde andet end selve hjulet og evt. pedaler. Vi kører selv turen i vores aflåste og ”anonyme” biler, så det ikke er tydeligt at se, hvad vi fragter. 

VIGTIG! Husk at mærke din cykel og forhjul med navn, indkvarteringssted og telefonnummer. 

Bemærk venligst at din cykel er forsikret mod biluheld. Sørg alligevel for at have en forsikring, der dækker transportskader og rejser med cykel i udlandet, hvis der mod alle hensigter skulle komme en skramme.

Opsamlingsteder for cyklerne
SJÆLLAND
Ballerup Super Arena (nordenden)
Slagelse, Dansk transportcenter
FYN
Odense, P-plads v. Ørbækvej/Østre Ringvej 
JYLLAND
Kolding Storcenter, ved Indgang C
Aarhus, P-plads ved Aarslev Kro, Silkeborgvej 900, 8220 Brabrand
Herning (dette ved min. 6 cykler) opsamlingssted efter aftale

Vi samler som udgangspunkt cykler op 2-3 dage inden afrejsen. Dette vil blive oplyst præcist, når I modtager den endelige rejseinformation 7-10 dage inden afrejsen.

OBS!! Vi tager forbehold for ændring af sted og tidspunkter.

 

Alternativer

Hos Papuga Tours tilbyder vi også andre former for cykelrejser i form af MTB- og racercykelrejser

Du kan også overveje at kaste dig over vores andet store cykelløb Maratona dles Dolomites - Enel i Italien, hvis du gerne stadig vil udfordres på rejsen.