facebook share

På mountainbike i Italiens grønne hjerte

MBT Icon

Bliv en del af en hyggelig grupperejse

Italiens kultur og lækre specialiteter

6 unikke cykelture med dansk cykelguide

Det fulde beløb refunderes hvis rejsen annulleres

Datoer

kr. 9995,-
kr. 2000,-
Ja
kr. 9995,-
kr. 2000,-
Ja

1 uges cykelferie i det uspoleret Umbrien

En autentisk og uspoleret region med uovertruffen natur

Beliggende midt på den italienske halvø, halvvejs mellem Rom og Firenze ligger Umbrien, der med de grønne farver i utallige nuancer, bakker, dale, bjerge, floder og skønhed også er kendt, som "Italiens grønne hjerte".

Og det er ikke uden grund!

Umbriens landskaber er yndefulde og fredfyldte som Toscanas og her er mindst lige så charmerende. Floden Tiberen løber gennem hele regionen og skaber en frodig dal og midt imellem de store skove, olivenlunde, vin- og majsmarker, samt et utal af både små og store søer, findes en masse labyrintiske bjergbyer, som alle byder på middelalderborge, kirker og skønne pladser.

Overalt i regionen møder man spændende og udfordrende cykelruter, der fører igennem de smukke olivenlunde, over både små og store bjerge, gennem frodige skove og forbi fortryllende blomstrende marker.

Umbriens største attraktioner er i virkeligheden de ting, der mangler. Ingen umbrisk by er med i top 25 over Italiens største byer. Faktisk bor der færre end en million mennesker i regionen. Enkelte turister har selvfølgelig for længst fundet ned til regionen, men området kategoriseres stadig som uspoleret, set i forhold til det mere kendte naboområde, Toscana.

Trøfler, vildsvin og skovduer

Ligesom resten af Italien er det umbriske køkken spændende, velsmagende og lækkert og regionen kan med sine trøfler, salamier, prosciutto, olivenolier og vine uden problemer konkurrerer med sine naboer, Toscana og Lazio.

Umbrien på Mountainbike

På denne rejse kører vi på mountainbike og du kan glæde dig til 6 dage med naturen helt tæt på. Vores danske cykelguide sørger for at, du kommer vidt omkring i Umbriens smukke landskab og vi tør godt love, at hver dag er en ny fantastisk naturoplevelse.

Færdig pakkerejse

Vi har gjort det nemt for dig og har inkluderet fly fra Kastrup eller Billund, transfer, hotelophold, morgen- og aftensmad + eftermiddags snacks samt cykelpakke med daglige cykelture ledsaget af en dansk cykelguide.

Grupperejse

Rejsen arrangeres som en grupperejse med fokus på det sociale fællesskab. Vi afslutter cykeldagene med lidt eftermiddagssnacks på hotellets dejlige terrasse og spiser fælles aftensmad i den hyggelige restaurant.

Glæd dig

Til en helt unik cykelferie, hvor vi både skal cykle, hygge os og nyde Italiens skønne omgivelser og lækre specialiteter.

 

Cykelniveau & Ruter

MTB Umbrien Grussti Ryttere

Mountainbike

Turen er for den almindelige MTB-motionist der elsker at opleve naturen tæt på.

Hvis du er i fornuftig form og kan sidde på cyklen imellem 3-6 timer hver dag, så kan du sagtens være med på denne tur.

Underlag

Vi kører fortrinsvis på grus, stier og i terræn

Vi cykler sammen

Alle mand ud - alle mand hjem sammen!
Der er ingen der efterlades.

Eksempel på ruter

1. 52 km / 2200 m
Blød start de første 12 km. Herefter 8 km hvor vi fornemmer de mere stejle passager. Flotte toppe. Forbliver i højlandet frem til 32 km, hvorefter turen går ned til byen Pietralunga og derfra hjem og op til Montone.

Underlag: Asfalt, grusveje og enkelte passager med stier.

2. 44 km / 1150 m
Ned til lavlandet direkte via god asfalt. Ved knap 10 km begynder en skrap stigning, hvor ”panikgearet” måske kommer i brug. Måske der er brug for at gå på de værste passager. Udsigt og atter udsigt. Ned igen af grusveje og stier inden vi igen stiger fra 25 til 29 km. Inden da dog mulighed for at købe vand/cola mm efter 22 km i byen Spedalicchio. Vi forcerer lidt mark og lukker også et par dyrehegn op/i. På toppen ved 29 km ligger en gammel går med udsigt – her er det oplagt at spise frokosten.

Så venter en stejl nedstigning på godt 1 km, de skrappe kan cykle hele vejen, andre stå af og gå ind imellem. (Singletrack nærmest). Hyggelig cafe i Umbertide efter ca. 38 km.

3. 62 km / 1460 m
Dagen i dag køres på godt underlag hele vejen – dog et enkelt udfordrende stykke ned fra første bjerg. Igen ca. 1 km hvor de fleste må gå. (Ved 19 km). Fra 31 til 38 km opstigning. Super flot udsigt over Trasimeno søen, hvor vi spiser frokost efter 38 km. Herefter venter den den fedeste nedkørsel på asfalt over 13 km med kun en enkelt modbakke. Kaffen indtages i Umbertide på det lille torv Piazza Giacomo Matteotti inden vi kravler de ca 10 km op til hotellet.

4. 83 km / 2300 m
Dagens rute er turens kongeetape da den med sin længde og antal m er ugens mest udfordrende rute.
Med flotte udsigter, udfordrende stigninger samt en fin nedkørsel til byen Rocca, er det en rigtig fed og flot tur med flere muligheder.

Fin grusvej og asfalt krydret med fine kurver og sving.

5. 59 km / 1260 m
En sjov og udfordrende dag som starter med en opkørsel de første 13. km, hvorefter vi skal have cyklerne på nakken et kort stykke. Her plejer mændene at være søde til at hjælpe hvis der er behov for det. hvor cyklerne skal på nakken.

På toppen efter 25 km spiser vi frokost inden vi suser ned til byen Citta di Castello og nyder en  eftermiddagskaffe på torvet Piazza Goldoni.

Fin rute retur til hotellet med små sjove afstikkere.

6. 70 km / 1680 m
Flot tur ned langs floden, hvor de mange fiskere sidder på stribe. Herefter venter der en opkørsel fra 17 – 24 km på god vej igennem skoven. Efter toppen et lidt barsk stykke med løse klippestykker (ca. 1,5 km) – man bestemmer selv om man vil cykle eller gå. VI fortsætter ned til Umbertide, hvor vi spiser frokost i den lille hyggelige park (Piazza Caduti).
Efter frokosten følger en lang blid opstigning fra 40 til 55 km, som afløses af en 2 km stigning med 10%, men SÅ venter der altså også en super nedkørsel på mere end 10 km ned til hotellet.

Dagene er vilkårlige og er med forbehold for ændringer. 

Cykeldagen

Umbrien MTB Mark Papuga Tours

Hver dag er en ny stor oplevelse

Vi opretter hver dag min. 1 hold (dette afhænger af antal deltagere), som ledsages af en dansk cykelguide.

Vi kører fra hotellet kl. 09.00 og afhængig af distancen er vi tilbage mellem kl. 14:00 - 16:00.

Frokost

Spiser vi fortrinsvist på lokale caféer ude på rute (egenbetaling)

Det er muligt at vi enkelte dage medbringer sandwich fra hotellet og spiser i det fri. Dette afhænger af hvilket terræn vi befinder os i på dagen.

Vi anbefaler at du medbringer lidt ekstra energi og snack

Bagsmæk

På en rigtig cykelferie afslutter man cykeldagen med en bagsmæk og vi ligger derfor op til fælles eftermiddagshygge på hotellets dejlige terrasse, hvor der er mulighed for at købe kolde forfriskninger i hotellets bar. Vi sørger for lidt let snacks. 

Hviledag

Guiden kører alle 6 dage, men skulle du en dag have lyst til at lade cyklen stå, så er du velkommen til det. Der er rig mulighed for enten at slappe i hotellets dejlige omgivelser, eller gå på opdagelse i den spændende by

Lej eller med bring din egen cykel

Umbrien Cykelferie Mountainbike MTB Cykler

Lej eller medbring din egen cykel

Du kan enten tage din egen cykel med flyet (i en cykelkuffert) eller du kan vælge at leje en cykel på hotellet.

Cykeltransport på flyet er kr. 1100,- t/rt
Pris kr. 1100,- t/r
(begrænset antal plads på flyet - først til mølle)

** Vær obs på mellemlanding fra Billund med kort transit.

Leje af MTB - Bianchi
Pris for 6 dages leje kr. 1200,-

Leje af E-MTB
Pris for 6 dages leje kr. 1650,-

Både cykeltransport på flyet og bestilling af leje cykel, skal bestilles sammen med rejsen. 

Leje cykler bliver leveret og afhentet på hotellet.

Hotel / indkvartering

Cykelferie Umbrien MTB Hotel Fortebraccio Pool

Hotel Fortebraccio

Vi skal bo på et virkelig indbydende og elegant hotel, beliggende i en af Umbriens karakteristiske og charmerende landsbyer - Montone. Byen ligger smukt i bakkerne i det grønklædte landskab og er blandt de 20 smukkeste byer i hele Italien.

Hotel Fortebraccio er nyligt renoveret og indrettet med moderne møbler og fuld af afslappende farver.
Alle 31 værelser er indrettet med egen balkon, aircondition, minibar, TV samt toilet og bad med hårtørrer.
Fra hotellets dejlige solterrasse med swimmingpool, er der en helt fantastisk panoramaudsigt ud over det smukke landskab.

Der er gratis Wi-Fi overalt i bygningen.

Forplejning

Opholdet er med morgen- og aftensmad, som serveres i hotellets hyggelige restaurant eller ude på den overdækkede terrasse med udsigt over det umbriske landskab og bakkerne.

Derudover er der let eftermiddagssnacks efter de 6 cykelture.

Der er 1/4 l vin og ½ l vand pr. person til aftensmaden.

Bedste service til cyklister

• Aflåst opbevaring af din cykel
• Cykelstativer
• Værktøjskasse til at reparere cyklen
• Cykelvaskestationer med vandslange
• vaskeservice og vaskemaskine til rådighed
• Stor morgenmadsbuffet
• Måltider skræddersyet til cyklister
• Massage
• Spa og sauna

Med Hotel Fortebraccio som din sikre base, er du sikker på at få god mad, ditto vin, en behagelig seng og alle rammer omkring din cykelferie er på plads.

Vejret

Umbrien MTB Natur

Solens land

Vidste du at Italiens kælenavn er "Il paese del sole" – solens land ?

Vejret i Umbrien er mildt med tidlige forår og sene efterår. Det er ike unormalt at temperaturen når over 20 grader i i marts og det samme kan gøre sig gældende i oktober og november.

Du kan forvente en dagtemperatur på omkring 25 grader i de perioder vi er i Umbrien.

Inklusiv i prisen

MTB Umbrien Montone By Blomster

Alt det her får du med

Flyrejse fra Danmark til Firenze eller Rom t/r

Transport lufthavn-hotel tur/retur

7 nætter i delt dobbeltværelse med morgenmad

7 * aftensmad med 3-retters menu inkl. 1/4  l vin og 1/2 l vand

6 dage med let eftermiddagssnacks efter cykelturen.

1 stk bagage + 1 stk håndbagage

6 dage med planlagte cykelture

Dansk cykelguide

Mulige tilkøb:

Cykeltransport på flyet t/r kr. 1100,-

Enkeltværelse (dobbeltværelse til enebrug) kr. 1400,-

Ledsager

Umbrien MTB Montone By

Ledsagerrejse

Tag din partner med til Umbrien og lad ham/hende slappe af og hygge sig imens du tramper i pedalerne. Der vil være rig mulighed for, at slappe af i hotellets dejlige omgivelser og- eller for at gå på opdagelse i et væld af spændende oplevelser.

Smukke byer

Umbrien har nogle af de mest velbevarede middelalderbyer i hele Italien. Oplev historiske steder som Assisi, Gubbio, Perugia, Arezzo, der alle er mindre end en time væk. Eller hvad med Orvieto, Siena og Spoleto, blot halvanden time herfra. For ikke at nævne Rom og Firenze og Venedig, hvortil du sagtens kan lave et dagsbesøg. Kun nogle få af de mest spektakulære byer i Umbrien er kendt uden for Italien. De øvrige er stort set ukendte. Men vi fortælle dig gerne om disse hemmelige smukke steder, så du kan få nogle helt unikke oplevelser på din ferie.

I sover sammen

I deler naturligvis værelse og selvom din partner ikke cykler er han/hun en naturlig del af gruppen når vi er hjemme fra cykelturene.

Erfaringen viser, at ledsagerne hygger sig mindst lige så meget i hinandens selskab som rytterne gør :)

Pris på ledsager rejsen kr. 9495,-

Inklusiv:

Flyrejse fra Danmark til Firenze eller Rom t/r

Transport lufthavn-hotel tur/retur

7 nætter i delt dobbeltværelse med morgenmad

7 * aftensmad med 3-retters menu inkl. 1/4  l vin og 1/2 l vand

6 dage med let eftermiddagssnacks efter cykelturen.

1 stk bagage + 1 stk håndbagage

Send en mail til Gitte for mere information omkring ledsagerrejsen.

Flytider

Fly Seniorrejse

Forventede flytider

Kastrup:
Udrejse lørdag
Kastrup - Firenze  eller Rom ved middagstid 18:20 (Mellemlanding i Frankfurt eller Amsterdam)

Hjemrejse lørdag
Firenze eller Rom - Kastrup i løbet af eftermiddagen (mellemlanding i Frankfurt eller Amsterdam)

Billund:
Udrejse den 12. september 2020
Billund - Firenze eller Rom ved middagstid (mellemlanding i Frankfurt eller Amsterdam)

Hjemrejse lørdag
Firenze eller Rom - Billund i løbet af eftermiddagen (mellemlanding i Frankfurt eller Amsterdam)

Mad ombord på flyet

Det er ikke muligt at forudbestille mad på på flyet, men det er muligt at købe sandwich og snacks ombord.
Du må også gerne medbringe mad hjemmefra eller fra lufthavnen, dog skal du være opmærksom på, at der ikke må medbringes væsker igennem security.

Bestilling & Betaling

Umbrien MTB Grussti Thunbs Up

Bestilling

Rejsen kan bestilles så længe der er ledige pladser.

Depositum & restbetaling

Rejsen kan bestilles mod et depositum på kr. 2000,- v/bestilling.

Restbetaling forfalder 70 dage før afrejse.

Tryghedsgaranti

Du kan trygt bestille din rejse hos os!

Selvom det at rejse lige nu føles langt væk, så er det vigtigt fortsat at drømme, for en dag - om forhåbentlig ikke alt for længe - kan vi igen sende jer afsted på jeres drømmerejse.

I mellemtiden kan du trygt bestille din rejse hos os, for hvis din rejse ender med at blive omfattet af et udrejseforbud, kan du 14 dage før afrejse gebyrfrit ombooke din rejse eller annullere den og få dine penge refunderet.