facebook share

Teosofisk sommerskole på hjul 2021 - Sjælland

Senior Rejser

5 oplevelserige dage på Sjælland

Med teosofiens formål i baghovedet

Alle udflugter og forplejning inkluderet

Rejseledere: Kim, Lene & Kirsten

Mysterierejse på Sjælland

kr. 8695,-
Ja

Mysterierejse på Sjælland

5 dage i fodsporet på steder og personer, som gjorde en forskel, forandrede tankemønstre og blev et lysglimt i sporet af den nye verdensimpuls.

Rejseledere:
Kim Pedersen
Lene Pape
Kirsten Puggaard

Teosofisk sommerskole på hjul kom ikke afsted i 2020 på grund af alle Covid19-restriktionerne. Men i år VIL vi afsted og har lavet en lille 5-dages tur i august i det sjællandske, der jo faktisk byder på en hel del. På denne rejse vil vi besøge Sankt Bendts Kirke i Ringsted, som var den foretrukne gravkirke for kongeslægten frem til midten af 1300-tallet. Vi vil sejle til Hven og besøge Tycho Brahe Museet, der faktisk rangerer som et af verdens 30 mest interessante museer. Så lægger vi vejen forbi Martinus Instituttet, Kristensamfundet og Teosofisk forening i København og hører, hvad disse impulser dækker over. Vi skal også forbi Planetariet, høre mere om universet og se en film. En dag er afsat til Esrum Kloster og Kronborg, og den sidste dag er viet til Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet.

Vi har egentlig haft teosofiens formål i baghovedet ved planlægningen af denne tur, så vi besøger 1) steder med spirituelle impulser, der opmuntrer til studiet af sammenlignende religion, filosofi og videnskab og 2) steder, der udforsker love i naturen og kræfterne latent i mennesket.

Program

Dag 1

Sankt Bendts Church 4038332 1920

Efter opsamling på Fredericia station (og evt. Fyn) kører vi direkte mod Ringsted.

Her skal vi se Sankt Bendts Kirke, der oprindelig blev opført som klosterkirke. Den udgjorde den nordlige fløj af Ringsted Kloster, der hørte under Benediktinerordenen. Næst efter Roskilde Domkirke er det den kirke i Danmark der rummer flest kongegrave. Her ligger Knud Lavard, hans søn Valdemar den Store med sin dronning Sofia, Knud 6., Valdemar Sejr med sine dronninger Dagmar af Bøhmen og Berengaria, som begge døde i barsel; Valdemar den Unge med sin dronning Eleonore af Portugal, som var død i barsel 3 måneder før hans egen død. Det skal vi høre mere om.

Herefter kører vi til det hotel, som vi bor på alle dage.

Om aftenen vil vi fortælle lidt om det, som vi skal se dagen efter.

Dag 2

Adobestock 396585944 Hven

Vi sejler med færge fra Landskrona til øen Hven.

Midt på den lille ø i Øresund byggede den excentriske adelsmand Tycho Brahe et imponerende forskningscenter med et slot og observatorium i slutningen af ​​det 16. århundrede. Her studerede han himlen og gjorde opdagelser, som derefter dannede grundlaget for, hvordan vi ser verden i dag.

Tycho Brahe ses som en af ​​de vigtigste mennesker i videnskabens historie og på det sted, hvor han studerede stjernehimlen for mere end 400 år siden, står Tycho Brahe Museum nu. Her kan du lære mere om Tychos liv og videnskab og få et indblik i, hvordan livet var for de mennesker, der boede på øen i det 16. århundrede.

Dag 3

Adobestock 366943916 Editorial Ålanatarium

Denne dag besøger vi Martinus Institut, Teosofisk Forening og Kristensamfundet på Frederiksberg.

Disse retninger har hver især påvirket det spirituelle miljø og banet vejen for mange humanistiske tiltag, der har forandret vores verden. Vi slutter dagen med et besøg på Planetariet, hvor vi skal blive klogere på universet og se en film.

Dag 4

Adobestock 171349655 Esrum

Den fjerde dag er viet til Esrum Kloster og Kronborg.

Esrum kloster er i dag et kulturhistorisk museum i Nordsjælland. Klosteret blev grundlagt i 1151 af Ærkebiskop Eskil På stedet findes en udstilling om Cistercienserordenen og klostrets historie samt en klosterhave med forskellige lægeurter.

Kronborgs historie kan føres tilbage til fæstningen Krogen, der blev opført af Erik af Pommern i 1420'erne. Sammen med Helsingborg Slot på den anden side af Øresund, kunne fæstningen kontrollere indsejlingen til Østersøen og sikre opkrævningen af told af de forbisejlende skibe. Fra 1574 til 1585 ombyggede Frederik 2. den middelalderlige borg til et storslået renæssanceslot. Store dele af slottet blev ødelagt af en brand i 1629, men det blev efterfølgende genopført af Christian 4. Og så er det jo på Kronborg, at Shakespeares Hamlet har sin skueplads.

Dag 5

Roskilde Domkirke

På sidstedagen besøger vi Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet.

Roskilde Domkirke er blandt de vigtigste kirkebygninger i Danmark og et af de vigtigste monumenter overhovedet, på grund af sine enestående arkitektur og sin tilknytning til Danmarkshistorien. Domkirken har været kongefamiliens gravkirke gennem århundreder og rummer 38-40 kongelige grave (indenfor såvel som udenfor kirken). Ifølge Saxo Grammaticus blev der bygget en trækirke af Harald Blåtand i 980'erne. Den lå, hvor Roskilde Domkirke ligger i dag. Trækirken hed Treeninghedskirken, og Harald, der døde i Polen, blev ifølge en ikke i øvrige kilder bekræftet angivelse hos Adam af Bremen begravet i den. I Domkirken findes en nyere gravpille for Harald, men graven er tom. Hans søn Svend Tveskæg udvidede efter sigende kirken og blev muligvis også begravet i den. Ingen af gravene er dog fundet. I 1020 blev Roskilde udnævnt til bispesæde, og kirken blev Domkirke.

Vikingeskibsmuseet er Danmarks museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Den ældste del af museet, Vikingeskibshallen, åbnede i 1969. Museet ligger lige ned til Roskilde fjord, og Vikingeskibshallen har vandet som levende bagtæppe.

Herefter afsluttes turen og bussen kører tilbage mod Jylland.

 

Alt det her får du med

Prisen er inkl. hotel, undervisning, udflugter og alle måltider

6

- Buskørsel i 4* turistbus med opsamling jf. program

- Sandwich dag 1

- 4 nætter på hotel med morgen og aftensmad (drikkevarer til aftensmaden er for egen regning og afregnes direkte med hotellet)

- Aftenundervisning med kaffe 4 dage

- 4 * Frokostsandwich og 1 kildevand (byg selv sandwich som gæsterne laver ved morgenmaden – så får de præcis det de helst vil have)

- Alle entréer med guidet rundvisninger

- Film - Det Skjulte Univers

- Færgeoverfarter

- Bustransfer i minibus på Hven

Prisen er baseret på ophold i et delt dobbeltværelse

Enkeltværelse kan tilkøbes for kr. 1200,- / 4 dage

Hotel
Sleep2Night
Industrivej 19
3000 Helsingør

Ret til ændringer forbeholdes.

Rejsegarantinummer: 1019