facebook share

Vandreferie på Rhodos – Grækenlands mest alsidige rejsemål

Vandring

Græsk charme og kultur

Fantastisk kombination af nyt og gammelt

5 vandringer med unikke udsigter

Dansk vandreguide og lokal vandreguide

Dato

kr. 10295,-
kr. 2000,-
Ja
kr. 10295,-
kr. 2000,-
Ja

Betagende & uspoleret

Unikke muligheder for vandringer i den smukkest tænkelige natur

Rhodos - Solskinsøen i det Dodekanesiske hav, er en fantastisk sammenblanding af nyt og gammelt og byder på et bjergrigt og grønt landskab med citrustræer og olivenlunde, alt imens den betagende kyst byder på gamle smukke græske byer, fantastiske strande og bugter med krystalklart vand.

Vandreprogram med historie, kultur og naturlig skønhed

Vores lokale vandreguide bestrider en helt særlig passion for naturen og vil tage jer med på unikke og fascinerende vandreruter på dele af øen, som ikke er tilgængelige for enhver.
I bliver introduceret til øens flora og fauna og får - foruden et utal af betagende udsigter, et unikt indblik i, hvordan landet der i dén grad bugner af historie, kultur og naturlig skønhed har ændret sig gennem århundreder.

Vi har gjort det let for dig

Rejsen er sammensat, så du blot skal møde op i lufthavnen og være klar på en uges fantastisk vandreferie, fyldt med unikke naturoplevelser, masser af autentisk græsk atmosfære og ikke mindst nogle fantastiske ferieminder!

Vi sørger for alt det praktiske med fly, bustransport & indkvartering og for at gøre det endnu lettere, har vi inkluderet morgen- og aftensmad alle dage, samt frokost på de 5 vandringer.

Fællesskab

Vi ligger stor vægt på det sociale fællesskab og med max 20 deltagere på rejsen, er der god basis for at lære andre med samme passion for vandring og smuk natur, at kende i løbet af ugen.

Aftensmaden spiser vi sammen i hotellets dejlige restaurant og har man lyst, afslutter vi dagen med en lille godnatdrink i baren.

Rejs sammen med andre

Rejsen arrangeres som en grupperejse med max 20 deltagere og alle er velkommen - dette uanset om du rejser alene eller sammen med andre.

Niveauet på Rhodos

Hvis du er i almindelig god form og har mod på vandring i et alsidigt terræn - med op- og nedstigninger samt et til tider ujævnt underlag, kan du sagtens være med på denne vandreferie.

Det handler ikke om at komme først, men om at komme med og vi tager os tid til, at nyde naturen, duftene og de smukke udsigtspunkter undervejs.

Med en vandreguide både forrest og bagerst sørger vi for, at alle kommer med hele vejen rundt.

Glæd jer

Der venter jer en oplevelsesrejse fyldt med unikke naturoplevelser, dejlig mad og nogle fantastiske ferieminder!

Rejseleder / guide

Rejsen er med dansk vandreguide fra Papuga, samt en lokal engelsktalende lokalguide

Hvordan er niveauet på vandreturene ?

Vandreferie Rhodos Papuga Sti Bjerg

Niveauet på Rhodos

Niveauet er let til moderat med vandringer på på imellem 3 og 20 km.

Programmet byder på både lettere flade vandringer og moderate vandringer i kuperet terræn, med enkelte stejle op- og nedstigninger.

Hvis du er i god form og har mod på vandring i et alsidigt terræn - med op- og nedstigninger samt et tiltider ujævnt underlag, kan du sagtens være med på denne vandreferie.

Vi går i et roligt tempo og vi skal have alle hele vejen med rundt. Det handler ikke om at komme først, men om at komme med og vi tager os tid til, at nyde naturen, duftene og de smukke udsigtspunkter undervejs.

Med en vandreguide både forrest og bagerst sørger vi for, at alle kommer med hele vejen rundt.

Underlaget er som udgangspunkt grusveje og skovstier, men der kan forekomme et ujævnt og løst underlag, samt stigninger med trappetrin.

Beskrivelse af underlaget kan findes under den enkelte tur i programmet.

Vandrestave

Da der kan forekomme stejle op- og nedstigninger undervejs, anbefaler vi at vandrestave medbringes. Evt. et par sammenklappelige som let kan være i rygsækken og findes frem ved behov.

Derudover anbefaler at du som minimum har et par vandre- / trailsko sko eller vandrestøvler med.

Den aktive vandretid er på imellem ca. 2,5 og 6 timer.

Se hele programmet med beskrivelse nedenfor

Hotel

Hotel Rhodos

Lardos Bay Hotel 3*

Lardos Bay Hotel er et 3-stjernet hotel med venlig service og fremragende beliggenhed i byen Lardos på Rhodos og blot 200 meter fra stranden

Hotellet består af 4 bygninger med fuld aircondition. Det omkringliggende område har dejlige haver, en swimmingpool og en separat pool for børn.

Der serveres græske og internationale retter i  hotellets restaurant, som ligger på første sal i hovedbygningen.

I Bar & Lounge -området er der rig mulighed for at slappe af og nyde en kølig og forfriskende drink.

Sådan bor du

Alle værelser har eget badeværelse og balkon med udsigt over Det Ægæiske Hav, aircondition og rengøring af værelserne foregår hver anden dag.

De fleste værelser har WiFi

Forplejning

Opholdet på Lardos Bay Hotel er med morgen- og aftensmad

 

Prisen inkluderer

Rhodos Seniorrejse By2

Alt dette får du med

Flyrejse fra Billund eller Kastrup til Rhodos t/r (direkte fly)

Transfer lufthavn t/r

1 stk bagage + 1 stk håndbagage

7 nætter på Lardos Bay Hotel

Morgenmad på hotellet 7 dage

Aftensmad på hotellet 7 dage

Frokost 4 dage

5 udflugter 4 heldags + 1 ½ dags

Bustransport i forbindelse med udflugterne

Lokal + dansk vandreguide

Mulige tilkøb

Enkeltværelse (dobbeltværelse til enebrug)

Kr. 1000,- / uge

Flytider

Fly Seniorrejse

Forventede flytider

Ud og hjemrejse fredag.

Billund - Rhodos:
Fredag kl. 16:30 - 21:10 (3 timer og 40 minutter)
Rhodos - Billund:
Fredag kl. 22:10 - 00:50 (3 timer og 40 minutter)

Kastrup - Rhodos:
Fredag kl. 15:40 - 20:15 (3 timer og 35 minutter)
Rhodos - Kastrup:
Fredag kl. 21:15 - 00:05 (3 timer og 50 minutter)

Flyselskab: DAT

Mad ombord på flyet

Det er muligt at forudbestille mad ombord på flyet - kr. 190,- (gælder for begge veje)
Mad ombord på flyet skal bestilles sammen med rejsen.

Det er også tilladt at medbringe mad hjemmefra eller fra lufthavnen, dog skal du være opmærksom på, at der ikke må medbringes væsker igennem security.

Vejret på Rhodos

Vandreferie Papuga Rhodos Udsigt Groen Hav (1)

Vejret på Rhodos er Middelhavsklima når det er bedst

Solrige somre med meget få regnvejrsdage samt milde briser fra Det Ægæiske Hav, som er både forfriskende og kølende på den varmeste sommerdage.
Rhodos’ placering relativt tæt på det græske fastland, beskytter en smule mod kølige vinde fra nord, samtidig med at de varme vinde fra syd har de bedste betingelser for at nå de mange turistdestinationer på især vestsiden af øen.

Vejret på Rhodos fra april til oktober

Afhængigt af hvilken måned I rejser til Rhodos i, er vejret en smule forskelligt. Alle måneder har dog én ting tilfælles: Her er lunt og sommerligt i hele perioden.
I april og maj er gennemsnitstemperaturen på 20-24 grader i dagtimerne og disse måneder er derfor oplagte til jer, der elsker at få en masse oplevelser med hjem i kufferten. Her kan I leje en bil og tage på opdagelser, mens temperaturerne er lune, men fortsat yderst behagelige til de forskellige aktiviteter.
I sommermånederne fra juni til første halvdel af september viser sommervejret på Rhodos sig fra sin bedste side med en gennemsnitstemperatur på omkring de 30 grader. Det betyder, at I kan forvente flere dage med temperaturer herover og at badeferien derfor er sikret, hvis I rejser I denne periode. Her er vandet ved kysterne samtidig også yderst behageligt og de lune vinde en ren fornøjelse mod den bare hud.
Foretrækker I varme af en lidt mildere karakter, er slutningen af september samt oktober et godt rejsetidspunkt. Her er vejret på Rhodos fortsat meget sommerligt, men med lidt lavere temperaturer på omkring 24 grader.

Vejret på Rhodos

Mere om Rhodos

Rhodos Seniorreje Havn (1)

Rhodos – Grækenlands mest alsidige rejsemål

Det er ganske let at forstå, hvorfor tusindvis af danskere vælger at rejse til Rhodos igen og igen. Øen er kendt for sin ualmindelige gæstfrihed, skønne strande, dejlige byliv og mange seværdigheder.

En skøn feriekombination

Rhodos er en fantastisk sammenblanding af nyt og gammelt. Her finder I gode strande, restauranter og byliv side om side med smukke middelalderborge og dybe voldgrave omkring den gamle bydel. En bydel, der virkelig charmerer mange med sine brostensbelagte gader og græske atmosfære. Samtidig har øen et væld af spændende oplevelser, som I kan opleve på jeres ferie.  

Rhodos by er én stor seværdighed 
Rhodos by har virkelig meget at byde på. For kulturelskerne er der havnen med de antikke vindmøller og den antikke bydel, hvor I inden for bymuren kan se de mange historiske monumenter og seværdigheder, der afspejler Rhodos’ omtumlede tilværelse. Men her er skam også fine strande, som lokker med krystalklart vand og så, ikke mindst, byens intense puls og atmosfære med gode restauranter, shopping og livligt natteliv.

Vejret på Rhodos

På Rhodos er der et mildt middelhavsklima med tæt ved 300 solskinsdage om året. I sommermånederne er gennemsnitstemperaturen om dagen 28°C, nattemperaturen ligger på 21°C, og vandtemperaturen ligger lunt på ca. 23°C.

Om Rhodos

Den græske ø Rhodos ligger ca. 500 kilometer fra den græske havneby Piræus. Det er en af de større græske øer med et areal på 1.400 km². Rhodos ligger i øgruppen Dodekaneserne. Rhodos by er kendt for Kolossen på Rhodos, der lå ved Mandraki-havnen. I 1480 blev Rhodos erobret af osmannerne, som forårsagede store ødelæggelser på øen.

Afrejse

Du kan rejse til Rhodos fra:
- Billund
- København

Flyvetid

Ca. 4 timer

Transfer

Transfertiden er tiden fra lufthavnen til første hotelstop.

Rhodos by: 25 minutter

Er trafikken tæt, eller skal transferbussen til flere ferieområder, kan transferen tage længere tid.

Tidsforskel

+1 time i forhold til Danmark.

Valuta

Euro.

Miljøafgift

Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved chekc-ind eller chekc-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 0,5-4,0 euro pr. værelse pr. nat.

Bestilling & betaling

Vandreferie Rhodos Papuga Sti Landskab Træer

Bestilling

Rejsen kan bestilles så længe der er ledige pladser.

Depositum & restbetaling

Rejsen kan bestilles mod et depositum på kr. 2000,- ved bestilling.

Restbetaling forfalder 70 dage før afrejse.

Tryghedsgaranti

Du kan trygt bestille din rejse hos os, for hvis din rejse ender med at blive omfattet af et udrejseforbud, kan du 14 dage før afrejse gebyrfrit ombooke din rejse eller annullere den og få dine penge refunderet.

Vandreprogram med beskrivelse

Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge.

Udflugterne starter som udgangspunkt med afhentning på hotellet kl. 09.00

Det er valgfrit om I ønsker at deltage på alle udflugter og har man har lyst til en dag på egen hånd, skal I blot lige give guiden besked, så de øvrige ikke står og venter forgæves på jer.

Dag 1 - Rejsedag

Fly Rejser

Fulde af glæde og forventning sætter vi kursen mod Rhodos, hvor der venter en uges oplevelsesrig vandreferie i skønne græske omgivelser.

Efter at have fået udleveret bagagen i lufthavnen, finder vi transferbussen og kører ud til hotellet i Lardos, der skal være vores base de næste 7 dage.

Vi tjekker ind på hotellet og mødes herefter så vi alle kan hilse på hinanden og guiden afholder et informationsmøde omkring ugens forløb

Herefter tid på egen hånd til at udforske hotellet og området.

Vi spiser fælles aftensmad i hotellets restaurant kl. 19.30

Dag 2 - Lindos “The Pearl of the Dodecanese / heldagsudflugt med frokost

Vandreferie Rhodos Papuga Sti Landskab (1)

En fascinerende udflugt, der giver dig mulighed for at beundre Lindos -bugten ovenfra og derefter krydse byen
og besøg Akropolis, konstant ledsaget af havluften og udsigt over vandet.
Afgang over Vlycha Bay på tværs af et smukt stenet landskab, hvorefter eventyret fortsætter forsigtigt nedad en skrånende sti omgivet af klipper og i hyggeligt selskab med æsler.
turen byder på en smuk Panoramaudsigt over Navarone Bay, hvor "The Guns of Navarone" blev filmet. Efter at have tilbagelagt yderligere et par hundrede meter møder vi en betagende
udsigt ovenfra over Akropolis, der tårner sig højt over de karakteristiske hvide huse i landsbyen Lindos, også kendt som "Dodekanesernes perle".
Mulighed for hvil og svømmetur på stranden i Vlycha Bay.

Distance ca. 14 km
Højdeforøgelse 350
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Blandet grund: stenet/jord/sti

Nyttig info:
Inkluderet: Frokostmadpakke  og lille flaske vand
Hvad bør man medbringe: solcreme, vand, solhat, badehåndklæde og badetøj

Valgfrit: Billet til Akropolis i Lindos (EURO 12)

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30

Dag 3 - Akramitis og Monolithos Panorama og dufte / heldagsudflugt med frokost

Vandreferie Papuga Rhodos Grotte (1)

I dag er kontrasternes dag og byder på grønt og blåt, jord, himmel og hav!

Vi bevæger os igennem tæt skov, forbi en skjult hule, langs stenede stier og op til toppen af ​​øens smukkeste og grønneste bjerg.  En fortryllende sti fører os til en skjult hule i bjergsiden, som under Anden Verdenskrig var base for partisanbevægelsen og hjemsted for en radiostation. Vi fortsætter videre og passerer den lille kirke Ag.Ioannis og kommer nu til toppen af øens næsthøjeste bjerg: Mount Akramitis. Her møder grønt "Ægæisk blå" i en betagende panorama udsigt. Hele området er en del af det "NATURA 2000" europæiske habitatnetværk - et beskyttet
"Naturarv", fordi den ud over den usædvanlige morfologi, den naturlige skønhed og den tætte skov af fyrretræer og cypresser, indeholder den unikke økosystemer af vild flora og fauna. Vi vandrer ned ad en stenet sti med fantastisk udsigt undervejs og efter at have spist frokost i en traditionel taverne i Monolithos, fortsætter vi op til slottet, hvor Det eneste, der er tilbage i dag, er en del af de ydre befæstninger og tokapeller fra det femtende århundrede. Herfra er der en betagende udsigt over Akramitis, øen Halki og den store blå
udvidelse af Det Ægæiske Hav.

Distance ca. 13 km
Højdeforøgelse 550
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Blandet grund: stenet/jord/sti

Nyttig info:
Inkluderet: Frokostmadpakke 
Hvad bør man medbringe: solcreme, vand & solhat

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30

Dag 4 - Laerma-Glystra / heldagsudflugt med frokost

Vandreferie Papuga Rhodos Kloster (1)

Vi skal på opdagelse i et af de gamle skjulte klostre gemt blandt træerne de bakkede
Laerma og Lardos områder, hvor vi undervejs nyder godt af de uforglemmelige dufte af vild timian, oregano og salvie og
storslåede panoramaer.
Vores udgangspunkt er den lille bakkede landsby Laerma, der ligger i den syd-centrale del af øen, hvorfra vi går ad en let sti gennem skoven til det gamle kloster Tharri, som igen er beboet af ortodokse munke. Vi fortsætter videre til klostrene Iggo og Ipseni, følger vi et behageligt spor gennem skoven ned til Glystra, hvor vi bliver belønnet med en fortryllende udsigt ud over de berømte Dama-Dama hjorte, der er symbolet af øen.
Dagens vandring slutter af med en velfortjent svømmetur i det krystalklare vand.

Distance ca. 20 km
Højdeforøgelse 310
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Sti/grusvej

Nyttig info:
Inkluderet: Frokostmadpakke 
Hvad bør man medbringe: solcreme, vand, solhat, badehåndklæde og badetøj

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30

Dag 5 - Fridag

Rhodos By Gade

Dagen kan bruges på at slappe af i hotellets dejlige omgivelser, udforske området eller tage på udflugt.

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30

Dag 6 - Agathi-Tsambika / heldagsudflugt med frokost

Rhodos

Dagen byder på en af de smukkeste udflugter med en vandretur til nogle af de smukkeste og vildeste strande på øens østkyst, hvor det gyldne sand, røde småsten og vandet giver en smuk og varieret vandretur, som afsluttes med en stigning op til det smukke kloster Tsambika.
Vi begiver os ud fra Agathi Bay, hvor vi fortsætter af en sti, der kan være en smule vanskelig grundet klipperne, og fortsætter videre til en gammel traditionel fiskerlandsby der med sin  fremragende skaldyrs taverner, samt det krystalklare vand i bugten gir os indsigt i det autentiske Rhodos. Vi fortsætter til den berømte strand Tsambika og 'klatrer' op ad en stejl sti og herefter 300 trin videre op til et lille kapel dedikeret til Jomfru Maria på toppen af ​​bakken. Her myldrer mange par til hvert år, da det siges at bringe frugtbarhed. Fra dette vidunderlige sted, har vi en fantastisk panoramaudsigt udover smukke, lange strande i Kolymbia, Afandou, Tsambika og Stegna.

Distance ca. 15 km
Højdeforøgelse 600
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Sti/grusvej/klipper/trappetrin

Nyttig info:
Inkluderet: Frokostmadpakke 
Hvad bør man medbringe: solcreme, vand, solhat, badehåndklæde og badetøj

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30

Dag 7 - 7 Springs / halvdagsudflugt

Seven Springs Rhodos Vandreferie

Vi afslutter ugen med en let - men fortryllende vandretur, med rig mulighed for at nyde skovens magi, smukke udsigter og øens unikke planteliv.
Hele "7 SPRINGS" -området danner med sin overflod af fjedre en forfriskende lille oase. Vi vandrer på stien der snor sig langs bredden, forbi en gammel dæmning og videre til de berømte syv kilder. Undervejs møder vi et rigt dyreliv, hvor ønder og påfugle gerne poserer til fotografier! Vi topper oplevelsen med at krydse en smal tunnel, med koldt vand ved dine fødder.

Efter et kort stop for forfriskninger vender vi tilbage til hotellet og tager afsked med vores fantastiske vandreguide.

NYTTIG INFO
Inkluderet: lille flaske vand
Hvad skal man medbringe: solcreme, vand, solhat, badehåndklæde, hovedlampe.

Distance ca. 3 km
Højdeforøgelse 100
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Sti/grusvej/

Nyttig info:
Inkluderet: Lille flaske vand
Hvad bør man medbringe: solcreme, vand, solhat, badehåndklæde og evt. hovedlampe.

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30

Dag 8 - Rejsedag

Fly Rejser1

Efter en uges fantastisk og oplevelsesrig vandreferie på Rhodos, sætter vi atter kursen mod Danmark.

Vi bliver hentet på hotellet og kørt i lufthavnen, hvor vi flyver til henholdsvis Billund og Kastrup.