facebook share

Calabrien - Smagen af Syditalien

Senior Rejser

Flyrejse med 4 udflugter inkluderet

Det uspolerede Italien

Lækkert 4* hotel

Dansk rejseleder på hele rejsen

Dato

kr. 7995,-
kr. 2000,-
Ja

Beskrivelse

Calabrien

Calabrien Seniorrejse

Calabrien - Smagen af Syditalien

Det ægte Italien opleves bedst i bunden af støvlelandet! I hvert fald hvis du spørger italienerne selv. Her er fantastiske naturoplevelser, et vidunderligt klima og stolte madtraditioner naturlige ingredienser i den italienske hverdag. Og på en rejse igennem Calabrien oplever vi La Dolce Vita med alle vores sanser.

I de syditalienske byer mærker du alle vegne den store lidenskab for god mad og drikke. Når du slentrer igennem de smalle stræder, indånder du duften fra krydderier og solmodne frugter. Du hører lyden af klirrende bestik fra de familiedrevne restauranter. Du smager på menuer spækket med antipasti, friskfanget fisk, stenovnsbagt pizza og lokalt producerede vine. Du ser forretningernes hylder, der bugner af specialiteter såsom "peperoncino" og lokalt dyrkede, søde rødløg og røde chilier. Og du hviler fødderne med et stop på den lokale cafe med blød caffe latte og lidt til den søde tand.

Calabrien har med sin strategiske beliggenhed ved Middelhavet været en attraktiv erobring for mange. Derfor har både grækere, fønikere, romere, tyrkere og normannere igennem århundreder hersket over Calabrien på skift. Det har efterladt tydelige spor i form af landsbyer, bygningsværker og akvædukter. Men også når det kommer til det lokale køkken, er der samlet inspiration fra andre himmelstrøg, hvilket har resulteret i den sanserige og spændende madkultur, der er lige til at sætte tænderne i.

Vi udforsker den kulinariske, historiske og kulturelle arv, når vi bl.a. tager på opdagelse i den smukke kystby Capo Vaticanos, i Tropeas middelalderlige gader og i strandbyen Reggio di Calabria. I den mytologiske by Scilla kommer vi på sporet af Homers fortællinger, og i Lamezia-området besøger vi et lokalt agriturismo, hvor vi lærer den ædle madlavningskunst. I Pizzo trevler vi atter de pittoreske og romantiske gader og runder de skønne syditalienske oplevelser af med en vinsmagning af de pragtfulde, lokale druer.

Vi har gjort det let for dig

Rejsen er en pakkerejse med fly, transfer, hotel morgen- og aftensmad, enkelte frokoster og udflugter inkluderet. Du kan derfor trygt tage afsted og koncentrere dig om, at nyde den fantastiske ø og det hyggelig fællesskab med de øvrige rejsedeltagere.

Vi har vores egen bus og en dansktalende lokalguide med alle udflugter.

Fællesskab

Vi ligger stor vægt på det sociale fællesskab og med maks 20 deltagere, er der god mulighed for at lære hinanden godt at kende. Aftensmaden spiser vi sammen i hotellets dejlige restaurant og for dem der har lyst afslutter vi dagen med en godnatdrink inden sengetid.

Rejseleder / guide

Rejsen er med en dansk rejseleder fra Papuga, samt en lokal dansktalende guide.

Rejsebeskrivelse

Program med beskrivelse af udflugter

Dag 1 Rejsedag / Ankomst til Calabrien
Vi flyver af sted fra Danmark med kurs mod Calabrien i Syditalien. Vi lander i Lamezia Terme, hvor vi møder vores dansktalende rejseleder. Herefter kører vi mod vores hotel, hvor dagen nydes med afslapning på hotellet.
Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 2 – Lokale delikatesser i Capo Vaticano og byrundtur i Tropea
Efter morgenmad på hotellet, er vi klar til at skyde rejsens oplevelser i gang. Vi tager fra hotellet om morgenen og begiver os mod Capo Vaticano, hvor du kan lade mundvandet løbe til regionens lækre delikatesser. Men Capo Vaticano imponerer med mere end sin velsmag – nemlig også med sin smukke kyststrækning. Her rejser klipperne sig med udsigt til det turkisblå hav og til de fine sandstrande, der indbyder til en skøn strandtur for masser af badegæster. Vi nyder den betagende panoramaudsigt ud over De Æoliske Øer og Sicilien. Vi fortsætter dagen med at smage os frem i det calabriske køkken. Her sætter vi bl.a. tænderne i den berømte nduja, der er en stærkt krydret pølse lavet af svinekød og Calabriens varme chili, peperoncino. Nduja blev oprindeligt fremstillet i byen Capo Vaticano, og den dag i dag fremstilles stadig efter gammel tradition. Pølsen er perfekt på bruchetta, som ingrediens i en pastasovs eller i løgmarmelade. Efter frokosten i Tropeas bakker tager vi på byrundtur i Tropea. Her oplever vi den charmerende, italienske stemning i byens billedskønne middelaldergader. Mange steder ser vi også de store bundter af rødløg, som dyrkes uden for Capo Vaticano, og som udgør regionens vigtigste indtægtskilde. Rødløgene er hyppigt brugt i den lokale madlavning.

Dag 3 – Dag på egen hånd
Dagen er fri til egne oplevelser i de syditalienske omgivelser. Nyd fx dagen med afslapning på hotellet, med svømmeture i poolen, daseliv på stranden eller udforsk lokalområdet.

Dag 4 – Byrundtur i Reggio di Calabria og oplevelser i den mytologiske by Scilla
Vi spiser morgenmad på hotellet og tager mod tåen af den italienske støvle – nemlig strandbyen Reggio di Calabria. Byen er Calabriens største og var tidligere regionens hovedby. Reggio di Calabria er flere gange blevet ødelagt af både jordskælv og tidevandsbølger, men har dog hver gang rejst sig stolt igen. Byen ligger lige ud til sundet med Messina på Sicilien på den anden side. Vi starter dagens udflugt til fods med en byrundtur, hvor vi spadserer til den elegante shoppinggade Corso Garibaldi og byens smukke katedral. Efter vores besøg i Reggio Calabria, følger vi den smukke kystlinje Costa Viola, indtil vi når den lille, mytologiske by Scilla, hvor vi gør et stop. Byen er kendt som ramme for det mytologiske havmonster Scylla, som Homer fortæller om i mesterværket "Odysseen”. Dette skyldes, at farvandet ud for byen ifølge legenden har dræbt talrige sejlende. Den pittoreske landsbys tætpakkede huse kravler smukt op ad skråningerne med kig til det glimtende hav. På en byrundtur oplever vi kvarteret Chianalea, der er en fascinerende blanding af ruiner, velrestaurerede huse og små restauranter med bl.a. friskfanget sværdfisk. Vi nyder et frokoststop med fisk på menuen og garnerer med den betagende, lokale atmosfære. På vores vej tilbage til hotellet gør vi holdt i Limbadi for at se produktionen af olivenolie. Vi smager selvfølgelig også den ægte, italienske jomfruolie.

Dag 5 – En smagfuld kokkelektion i det calabriske køkken
Et godt køkken er grundlaget for lykke – sådan lyder italienernes filosofi. Og den efterlever vi på rejsens femte dag, når vi efter morgenmad på hotellet tager af sted på dagens særdeles velsmagende udflugt. På programmet er et smagseventyr i Calabriens lokale køkken, der er rig på traditioner, som følge af at grækere, arabere, byzantinere, normannere, spaniere og franskmænd gennem århundrede har sat deres aftryk på regionen – og på det lokale køkken. Vi tilbringer dagen på en lokal, økologisk gård, også kaldet et agriturismo, der er flot beliggende på en bakke en nær Lamezia-området. Her vil vores lokale guide indvie os i "Cucina Calabrese". Vi bliver klogere på italiernes syn på lækre råvarer, hvordan man lavede brød i antikken, og på krydderiers talrige kombinationsmuligheder. Med en lektion i det lokale køkken lærer vi om de traditionelle calabriske retter – og ikke mindst, hvordan vi laver dem, så du kan sætte tænderne i en smagfuld bid af Syditalien, selv efter du er kommet hjem igen.

Dag 6 – Dag på egen hånd
Dagen er til fri disposition. Du kan enten fordøje de mange oplevelser og smagsindtryk med afslapning på hotellet. Du kan også tage på oplevelse i naturskønne Calabrien på egen hånd. Din rejseleder står altid klar med masser af spændende inspiration til en oplevelsesrig dag.

Dag 7 - Vinsmagning og besøg i fiskerbyen Pizzo
Vi begynder dagens udflugt om formiddagen efter en rolig start på hotellet. Vi besøger den idylliske fiskerby Pizzo, der skuer mod Det Tyrrhenske Hav. Første stop i Pizzo er Piedigrotta, der er en lille kirke i en klippehule ved stranden. Kirken er betagende dekoreret med statuer og freskomalerier med religiøse motiver. Vi fortsætter vores tur igennem byens smalle stræder, klatrende trapper og det historiske centrum. Vi nyder den italienske charme i den romantiske, gamle bydel, og vi når Murats borg, der troner bombastisk mod kysten. Også her har vi rig mulighed for at nyde det søde italienske liv – nemlig med tænderne i den himmelske, italienske dessert tartufo, som Pizzo er så kendt for. Skyl ned med en friskbrygget cappuccino, mens du betragter det lokale folkeliv. Tanket op på La Dolce Vita fortsætter vi om eftermiddagen med en lækker, italiensk vinsmagning i Lameiza-området, hvor vi forkæler smagsløgene med tre forskellige vine og tilhørende appetizere.

Dag 8 - Hjemrejsedag
En uges syditalienske oplevelser i smagfulde og idylliske Calabrien er ved at være ved vejs ende. Vi tager fra hotellet mod lufthavnen i Lamezia Terme, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.

 

Hotel

Italy Calabrien Capo Vaticano Hotel Scoglio Della Galea Standard Room Balcony

Hotel Scoglio Della Galea 4*

Hotel Scoglio della Galea byder på masser af muligheder! Her kan du nyde livet og udsigten over Middelhavet og Capo Vaticano-bugten – eller du kan boltre dig i nogle af de mange aktiviteter, som hotellet tilbyder.

Hotellet består af en hovedbygning og flere små bygninger, som ligger fordelt i en flot have. Du har aldrig langt til stranden, men hotellet har også sit eget lille tog, der kan tage dig med dertil (kører i højsæsonen). Der er også et wellnesscenter med både sauna, tyrkisk bad og mulighed for massage. Vil du hellere slappe af ved poolen, kan du vælge mellem en pool med et børneområde eller et mere afslappende poolområde med hydromassage. Hotellet er altså perfekt til alle aldre!

Sådan bor du

I bor i gode dobbeltværelser med balkon/terrasse med plads til maks. 3 personer.

Alle værelser er indrettet med TV, telefon, aircondition, minibar (fyldes på forespørgsel), hårtørrer og safeboks.

Forplejning

Pension 
Opholdet er med morgen- og aftensmad som serveres i hotellets hyggelige restaurant.

Inkluderet i prisen

Alt dette får du med

Flyrejse fra Billund og Kastrup t/r (direkte flyvning)

Mad ombord på flyet

Bustransport lufthavn-hotel t/r

1 stk bagage + 1 stk håndbagage

7 nætter på lækkert 4* hotel

Morgen- og aftensmad på hotellet

4 dage med udflugter (3 heldags og 1 halvdags)

Frokost jvf. program

Bustransport i forbindelse med udflugterne

Dansk rejseleder fra Papuga

Dansktalende lokal guide

Mulige tilkøb

Enkeltværelse (dobbeltværelse til enebrug) kr. 1500,-

Udflugter inkluderet i prisen

Halvdagsudflugt til Capo Vaticano og Tropea – inkl. smagsprøver af lokale specialiteter, guidet byrundtur og frokost

Heldagsudflugt med kokkelektion i det calabriske køkken
– inkl. smagsprøver i klassiske og lokale delikatesser samt frokost

Heldagsudflugt til Reggio di Calabria og Schilla – inkl. guidet byrundtur, frokost samt introduktion til og smagsprøver af den lokale jomfruolie

Heldagsudflugt med vinsmagning og besøg i Pizzo
– inkl. entre til Piedigrotta-kirken, kaffestop og vinsmagning af tre vine med appetizers

Flydetaljer

Forventede flytider

Udrejse:
Billund - Lamezia: Den 5/10 2020 kl. 07:00 - 10:00 Flyvetid ca. 3 t

Hjemrejse:
Lamezia - Billund: Den 12/10 2020 kl. 10:45 - 13:55 Flyvetid ca. 3t 10 min

Kastrup - Lamezia: Den 5/10 2020 kl. 07:00 - 09:55 Flyvetid ca. 2 t 55 m

Hjemrejse:
Lamezia - Kastrup: Den 12/10 2020 kl. 20:45 - 23:50 Flyvetid ca. 3t 5 min

Bagage

1 kuffert á 20 kg + 1 håndbagage á 5 kg

Mad ombord på flyet

Er inkluderet i prisen

Vejret på Madeira

Klassisk Middelhavsvejr

I syditalienske Calabrien får I klassisk Middelhavsklima med masser af sol og varme, som strækker sig langt hen i efteråret. Her kan I derfor hele sommerhalvåret slappe af blandt lune briser og noget af Europas reneste luft.

Med sin placering på Italiens sydspids med havet omkring sig, ligger Calabrien nemlig både et stykke fra det øvrige fastland og velplaceret i forhold til havets lune briser. På den måde sørger de milde vinde for, at den luft, I indånder, altid er frisk og fylder jer med ny energi.

Sådan er vejret i Calabrien

Vejret i Calabrien bliver lunt allerede starten af maj. Her begynder gennemsnitstemperaturen i dagtimerne at komme over 20 grader, samtidig med at den nogenlunde holder samme niveau om natten. I starten af sæsonen er badevandet dog fortsat en smule til den kølige side og badevandstemperaturen når først en behagelig temperatur over 20 grader midt i juni. I slutningen af juni og frem til slutningen af september kan temperaturerne derimod på udvalgte dage sagtens nå et stykke over de 30 grader. Gennemsnitstemperaturen i denne periode er mellem 25 og 29 grader – og det lune vejr i Calabrien holder ved helt hen i oktober.

 

 

Mere om Calabrien

Vandrerejse Madeira

Calabrien

Rejs med til Calabrien i Syditalien. I mange år har vi danskere elsket Italien, når det kommer til ferie – og af gode grunde! Få lande i verden tilbyder nemlig så bred en vifte af rejseoplevelser, som det støvleformede land mod syd. Her kan I kombinere mindeværdige ferieoplevelser med hyggelige omgivelser, mange solskinstimer, kulturelle attraktioner, spændende historie og storslået natur!

Drøm dig væk – uanset om du drømmer om kulinariske oplevelser, gode vine eller bare ren afslapning.

Hvorfor Calabrien?

Der er mange gode grunde til at rejse til Calabrien. Det er nemlig et af italienernes egne favoritter, når det kommer til feriesteder – et af de største kvalitetsstempler et ferieområde kan få. Sammenligner man området med det nordlige Italien – som vi danskere ofte kender fra kør-selv-ferien – er Calabrien ca. 30 % billigere at leve i. Det er altså markant billigere end de rejsemål, vi kender bedst fra kør-selv-ferien. Derudover er området kendt for nogle af landets bedste strande og rigtig god snorkling. Her til kommer selvfølgelige alle Italiens generelle fordele, der bl.a. tæller fantastisk gastronomi og skønne oplevelser.

Fantastiske strande og autentiske oplevelser

Calabrien er kendt i hele Italien for sine fantastiske sandstrande, der er blandt landets bedste. Langs kysten finder I den ene strand efter den anden – og I finder let jeres helt egen favorit. Men selv om strandene er fantastiske, så er de slet ikke så overrendte som mange andre steder i landet. Det betyder også, at regionen stadig har sine små, hyggelige og helt autentiske landsbyer, hvor livet går sin stille gang. Det er altså den perfekte kombination af ren afslapning og det ægte italienske liv.

Masser af oplevelser

Og der er masser at opleve, når I holder ferie i Calabrien. Besøg Tropea, der byder på hyggelige gader og den berømte italienske is. Sejl med ud til øerne i området og nyd en dag på havet eller tag med på en dagstur til Sicilien, der byder på masser af natur, kultur og historie.

Transport i Calabrien

Mange nyder at leje bil, når de holder ferie ved Calabrien. Det er nemlig ikke helt som herhjemme, og offentlig transport fx busser og taxaer eksisterer næsten ikke. I stedet kører der små tuk-tuk’er, som mange måske kender fra en rejse i Østen. De fungerer som en taxa, men aftal altid prisen på forhånd. Lejer I bil, har I den perfekte frihed – og I kan besøge de mange spændende udflugtsmål i området bl.a. regionens flotte nationalparker.

Vejret i Syditalien

I Calabrien er gennemsnitstemperaturen i sommermånederne ca. 28 grader, og havet er ca. 24 grader.

Om Calabrien

Regionen er den sydligste del af det italienske fastland. Her bor godt to millioner på ca. 15.000 km2. Hovedbyen hedder Catanzaro. 

Transfer

Transfertiden fra lufthavnen til første hotelstop er ca. 1 time og 15 minutter.
Er trafikken tæt, kan transferen tage længere tid.

Valuta

Euro.

Mad og drikke

Italien er uden tvivl kendt for sit fantastiske køkken, og det gælder også Calabrien. I området omkring Tropea finder I et rigt restaurantliv.
Morgenmaden på hotellerne består ofte af søde sager – det er dét, som italienerne foretrækker. Derfor kan udbuddet af brød, pålæg mm. være begrænset.

Elektricitet

220 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Turistskat

De italienske myndigheder opkræver en obligatorisk turistskat fra samtlige turister i Italien. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved check-ind eller check-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 0,5-2,0 euro pr. person pr. dag.