INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Eksotiske Gran Canaria

Spanien | Guidet ø-vandring med dansk vandreleder

Oplev Gran Canaria på en ny måde: vandring på den solbeskinnede ø, som huser smukke landsbyer i bjergene, og hvor høje fyrreskove og grønne bakker møder rå klipper og gamle vulkankratere.

In stock
Travel Code
VAG-043

Det kan du glæde dig til

De fleste forbinder Gran Canaria med solferie, men der er meget mere end vand og hoteller på denne fantastiske ø. Gran Canaria bliver også kaldt minikontinentet, og øen er på grund af sine høje bjerge som Pico de las Nieves (1.942 m.o.h.) og beliggenhed i Atlanterhavet begunstiget med flere klimabælter og en rigt varieret natur. Bl.a. findes der flere hundrede endemiske planter. På den nordlige del af øen er der frodigt med dybe kløfter, høje fyrreskove, utrolige formationer af sandstensklipper og vulkankratere. Hele sceneriet er iblandet små, hvide landsbyer.

De første 4 dage bor vi i Las Palmas. Las Palmas er canaritternes egen storby, og derfor leves det autentiske liv omkring os på torvene, i gaderne, på markedet og ikke mindst på strandpromenaden og stranden. Vi bor lige ved Las Canteras, byens 3 km lange sandstrand, som er beskyttet mod Atlanterhavets dønninger af et fredet rev. Luften er frisk, da vores del af byen ligger på en smal tange med hav til begge sider. De sidste 3 nætter bor vi i Tejeda, der er en hyggelig landsby i bjergene midt på øen. Herfra udgår mange af øens over 500 kilometer vandrestier. Tejede er i øvrigt kåret som en af Spaniens smukkeste landsbyer.

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Der er afrejse med direkte fly fra Danmark til Las Palmas på Gran Canaria. Efter ankomst kører vi med vores bus ind til Las Palmas og indkvarteres på hotellet. Der vil herefter være tid på egen hånd til at se nærmere på byen eller måske et besøg på stranden, inden vi mødes til en fælles middag om aftenen.

 

Dag 2. Fontanales-Valleseco 
Introduktionsturen er en vandring fra den lille landsby Fontanales til Valleseco. Vi vandrer gennem frodige dale og små bebyggelser, hvor vi får indblik i dagliglivet på landet. På visse strækninger vandrer vi ad den gamle brolagte pilgrimsrute til Teror. Efter vandringen kører vi hjemad, men gør et stop i Teror, der er øens religiøse centrum, hvor der er mulighed for at se den store basilikakirke og gågaden med gamle huse i den karakteristiske kolonistil.


3


335 m


375 m


4 t


Dag 3. Guayadequedalen
Turen har sit udgangspunkt i Guayadequedalen, hvor dalens indbyggere bor i bekvemme klippehuler. Dalen er fredet pga. sin særlige flora. Vi starter med at gå op gennem spredt bebyggelse og ad mere og mere udfordrende stier, indtil vi kommer til Caldera de los Marteles. Herfra går vi ad en gedehyrdesti gennem en overvældende frodighed. Vi går rundt langs klippekanter og klippefremspring med udsigt til små, hvide bebyggelser strøet pittoresk ud over de grønne, kuperede landskaber og til Las Palmas, som ligger som en hvid tange i det blå ocean. Til sidst bringer stiens utallige hårnålesving os til den lille by, Rincón de Tentiniguada.


3


600 m


560 m


5 t


Dag 4. Fridag
Vi får i dag muligheden for at lege turister og kan bl.a. bruge tiden på at bade eller gå på cafe i byen. Middag er på egen hånd.

 

Dag 5. (Flyttedag) Roque Nublo - Gran Canarias vartegn
I dag kører bussen os op i bjergene, hvor vi bliver sat af ved La Golata, mens bagagen køres til Tejeda, hvor vi skal bo de sidste dage. Vi starter med at gå så tæt på Roque Nublo, som man kan. Roque Nublo er en imponerende monolit (et stort fjeldstykke), som er øens vartegn. Herefter går vi stejlt ned gennem spredt fyrreskov til den lille landsby, La Culata, hvor vi kan få en forfriskning. Fra La Culata vandrer vi gennem en kløft videre til Tejeda, hvor vi bliver indlogeret. På hele turen vil der være storslåede udsigter både mod syd og nord. 


3


200 m


700 m


5-4 t


Dag 6. 
Grotteboliger
Dagen starter med en kort køretur til Cruz de Tejeda. Herfra starter vi dagens vandring med en stejl etape langs en bjergside. Herefter går det skiftevis gennem fyrreskov og langs bjergsiden til Artenara. Midt på turen gør vi holdt ved Cuevas de Caballo, nogle huler benyttet af det oprindelige folk. Her kan de, der ikke lider af højdeskræk kravle ud og kigge ind i dem. Undervejs til Artenara er der forrygende udsigter over Tejeda-dalen mod syd og stedvist mod den nordlige del af øen. I Artenara bor mange i grotteboliger. Der er tid til at besøge grotte-kirken og grotte-museet. Efter en god lang pause i landsbyen kører vi tilbage til hotellet. De der har lyst til ekstra vandring, sættes af ved Cruz de Tejeda, hvorfra vi vandrer fra bjergpasset ned til Tejeda.


3


250 m


550 m


5 t


Dag 7. Tambadaba Naturpark
Vores sidste vandretur foregår i Naturparken Tamadaba. Vi går i en af øens bedst bevarede oprindelige fyrreskove i et smukt landskab med store kontraster. Der er imponerende udsigter, da skoven ligger højt over det øvrige landskab. Området er indstillet til at blive en del af UNESCOSs verdensarvsliste, da der er arkæologiske fund, der viser, at området var helligt for den oprindelige befolkning."


3


200 m


300 m


4-5 t


Dag 8. Hjemrejse
Vi kører med vores bus fra Tejeda i bjergene til Las Palmas lufthavn. Herfra afgår vores direkte fly hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 3

Vandreturens sværhedsgrad ligger på 3. Stigningerne og nedstigningerne er for de fleste tures vedkommende ikke voldsomme, men underlaget er til tider ret ujævnt. Der vandres ad grus-, græs- og jordstier, småveje og skovveje samt gamle, brolagte stier. Vi vandrer i bjergene og på enkelte, kortere strækninger kan det være udfordrende for folk med højdeskræk. Næsten alle ture ender i små byer, som der er mulighed for at se nærmere på. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link.

Indkvartering

De første fire nætter bor vi på skønne Hotel Exe Las Palmas****, der er ligger i hjertet af hovedbyen Las Palmas, meget tæt på stranden Las Canteras og strandpromenaden. Hotellet har en dejlig tagterrasse med panoramaudsigt, hvor man kan nyde solen og måske en kop kaffe eller et glas vin. Der er et spabad, som kan nydes, når det er åbent. Værelserne har naturligvis eget bad og toilet og er indrettet med trægulve og møbler i lyse træsorter. Der er LCD-tv med satellitkanaler, hårtørrer og pengeskab med plads til bærbar computer. Desuden er der gratis wifi, mens minibar er mod betaling.


De sidste tre nætter er på Hotel Fonda de la Tea, der er et skønt hotel, der ligger i landsbyen Tejeda i bjergene midt på øen. I en højde på mere end 1.000 meter over havets overflade byder hotellet på en storslået udsigt over Gran Canaria. Alle værelser på hotellet er individuelt indrettet med bad, toilet, air condition, hårtørrer og TV. Morgenmaden spises på hotellet. Hotellet har et begrænset antal værelser, hvilket betyder at nogle enkeltværelser er indkvarteret i omkringliggende lejligheder. Lejlighederne er en del af det hotel, vi bor på, og er alle indrettet med privat bad og toilet. 

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) alle dage (undtagen på fridagen, hvor der kun er morgenmad inkluderet). Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Morgenmaden serveres på hotellerne. Aftensmad spises på restauranter i Las Palmas og Tejeda. Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost undervejs, da der kan være forskellige valg i løbet af ugen.

Vejr og klima

Klima

Temperaturen i Las Palmas i november måned er 18-24 grader og byder på gennemsnitligt 3 regnvejrsdage. Topografien på Gran Canaria har også en stor indvirkning på klimaet. Det er generelt køligere i højderne end nede ved kysten. Man skal altså forvente at dagene i Tejeda kan være køligere end de første dage i Las Palmas.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 45: Startdato 05.11.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse tur/retur
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad
  • 6 x middage
  • Alle programsatte transporter og entréer
  • Dansk vandreleder 

Fradrag:

  • Fradrag for egen transport

Minimunstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 24 personer. Rejsen gennemføres kun ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden