INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Fem maleriske byer - Cinque terre

Italien | Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på en ægte klassiker, der byder på skønne vandreruter i et imponerende UNESCO-område. Vi bor på byens bedste hotel i rolige omgivelser og forkæles hver aften med en imponerende menu.

In stock
Travel Code
VAG-001

Det kan du glæde dig til

Cinque Terre er en samlet betegnelse for de 5 smukke, charmerende småbyer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Byerne har i århundreder været isolerede af de bagvedliggende bjerge, og som tilrejsende gæst står man ganske imponeret over, at disse byer er opbygget på kanten mellem de bratte bjergsider og havet. Cinque Terre er en af Europas mest fascinerende kyststrækninger, der siden 1997 har været på UNESCOs verdensarvsliste. De fem små, italienske perler byder på et enestående landskab på den Liguriske Kyst mellem Genova og La Spezia – et område hvor hav og bjerge mødes. Hele området omkring Cinque Terre-kysten er en naturpark og et af de få steder i verden, hvor både havet og kysten er fredede områder.

I de 5 små maleriske byer med krogede gågader hænger vasketøjet til tørre på ægte italiensk vis, og de stemningsfulde pladser er forbundet med vandrestier. Området er ideelt til vandring, og der er hele tiden en formidabel udsigt til havet, den næste by eller det pinjeklædte bagland. Bilerne har trange kår her og er mange steder henvist til parkering udenfor byzonen, hvilket gør toget til et fornuftigt valg, når du skal fra by til by. Toget har siden starten af 1900-tallet kørt gennem tunneller i bjergsiderne, så du selv i dag kan rejse mellem alle byerne på under 20 minutter. Beboerne har gennem mange generationers møjsommeligt slid forvandlet de stejle bjergvægge til et landskab af terrasser, hvor der dyrkes oliven, citroner og vin på gamle krogede vinstokke. Der er udviklet et sindrigt mono-rail system, så kasser og vogne kan transporteres op ad bjergsiderne under høsten. Ellers foregår alt arbejdet ved håndkraft. Besøg smukke Cinque Terre.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Vi flyver til Italien. Fra lufthavnen går turen ud mod Den Liguriske Kyst og byen Monterosso, hvor vi skal bo hele ugen. Efterhånden som vi nærmer os Monterosso, fornemmer vi, hvordan det lune kystklima påvirker floraen. Her er grønt og frodigt med agaver og høje palmetræer.

Dag 2. Monterosso - Vernazza - Corniglia
Første vandredag på turen starter med kystvandring fra Monterosso til Vernazza. Stien betegnes af mange som en af de smukkeste af stierne på Cinque Terre-strækningen, og du vandrer gennem vinmarker, forbi figenkaktusser og enorme agaver. Undervejs har vi en skøn udsigt til havet og kystlinien og ikke mindst nogle af de fem byer ved Cinque Terre. Ved ankomst til Vernazza (muligvis nok flotteste af byerne), tager vi en kort rundttur i byen. Herefter holder vi en frokostpause, inden turen går videre til næste by Corniglia. Vi ankommer til Corniglia først på eftermiddagen og har derfor god tid til at tage et nærmere kig på byen. Corniglia ligger næsten 100 meter over havets overflade og er derfor den eneste af de fem byer, hvor kystskibene ikke lægger til. Udsigten fra byen er imponerende, og finder du ud i de små sidegader, kan du bl.a. komme ned til en lille naturhavn og nyde en stund med kig over havet.
Fra Corniglia går turen hjem med toget. En ganske kort togtur, der går tværs gennem de bjerge, vi har brugt dagen på at vandre over. Turen ned til stationen i Corniglia vil stå som et kært minde, når du har taget samtlige 386 trappetrin på den ellers udmærkede trappe. 


3


600 m


600 m


3,5-4 t


Dag 3. Corniglia - Volastra - Manarola - Riomaggiore

Fra togstationen i Corniglia starter vi dagen med lidt herlig opvarmning, da vi skal op ad gårsdagens famøse trappe til Corniglia. Trappen er en ganske fin trappe med gode trin. Herfra går det op gennem skov og det typiske Cinque Terre-landskab med vinmarkerne til Volastra med vidunderlig udsigt til havet og kysten. Vi føler os "mellem himmel og hav". Vi tager en lille bytur i Volastra, og finder et godt sted til at nyde vores medbragte madpakker. Efter frokost går det ned ad den ”uendelige trappe” gennem olivenlunde til den idylliske by, Manarola, der ligger som vokset op af en klippe, og hvor åen risler under husene. Her kan du opleve, hvordan de små både bliver hejst op fra havet og placeret på en trækvogn, for at blive trukket hjem foran huset. Fra Manarola går turen videre ind i baglandet til Riomaggiore. Benene bliver udfordret, men vi belønnes af den fine udsigt ned over havet og Manarola. Vel over bjergkammen går det atter ned. Vi slutter med en bytur i den dejlige charmerende by Riomaggiore.


3


365 m


365 m


4-5 t


Dag 4. Baglandet fra Vernazza til Levanto
I dag har vi naturen næsten for os selv. Vi skal ind i landet og opleve bjergene væk fra kysten. Opstigningen starter fra Vernazza, hvor vi følger en pilgrimssti til klostret ”Madonna di Reggio”, der har en dejlig udsigt. Her starter en rundtur på højsletten, hvor vi ser ned på Monterosso fra alle vinkler. Vi vælger en skøn natursti gennem krat og visse steder med ret ujævnt terræn. Enkelte steder skal vi måske have hænderne til hjælp indtil vi når det store kloster ”Madonna di Saviore”. Vi spiser frokost med en storslået udsigt, før vi fortsætter til ”Colla di Gritta” og forbi Monte Rossini (464 m.o.h.), før vi drejer af gennem et spændende urskovslignende terræn til Lévanto.


3


460 m


460 m


4,5 t


Dag 5. Fridag

Dagen i dag er til fri disposition. Tag fx en tur med tog/skib til de 5 små byer - især Portovénere er et besøg værd, da vi ikke har så meget tid til at udforske den på de andre dage. Du kan også tage til La Spezia eller Portofino. Er du mere til afslapning kan du vælge en dasedag i byen eller ved stranden, og du kan gå på opdagelse i den charmerende gamle bydel. Middag er på egen hånd i dag.

Dag 6. Monterosso - Levanto - Bonassola
Efter opstigning fra Monterosso til Punta Mesco belønnes vi med nogle af de smukkeste udsigtspunkter til hele Cinque Terres kyststrækning. Vi fortsætter over højderyggen langs havet mod Lévanto og nyder en ny flot udsigt nordpå i retning mod Portofino og Genova. Hvis vejret viser sig fra sin bedste side, vil vi nyde vores picnic ved havet med mulighed for en dukkert omkring Lévanto. Vi fortsætter langs havet gennem en tunnel med delvis udsigt til vandet på en nedlagt jernbane, som i dag er lavet til fodgænger- og cykelsti. Efter en lille bytur i Bonassola - og måske en kop kaffe - fortsætter vi på en dejlig natursti op i baglandet, hvor vi igen er alene i en hel anderledes natur, før vi slutter i Lévanto.


3


350 m


350 m


3,5-4 t

Dag 7. Portovénere
Fra Riomaggiore går vi op til valfartsklostret Madonna di Monte Nero. Her nyder vi den flotte udsigt, før vi fortsætter mellem vinmarker til ”il Telégrafo” og herfra videre over den pinjebevoksede bjergryg San Antonio med ægte kastanier og vildsvin. Undervejs finder vi et helt anderledes frokoststed, hvor vi nyder en dejllig picnic. Videre til Campiglia og det sidste stykke langs kysten byder igen på en formidabel udsigt. Der skal forceres flere stenblokke og hænderne skal tages til hjælp, men der er mulighed for at tage bus fra Campiglia. Vi håber, vi kan nå at opleve Portovénere med dens imponerende middelalderborg, den specielle kirke på klippen ud til vandet og den flotte gågade, før den dejlige sejltur langs kysten fører os tilbage til Monterosso. Småbyerne virker endnu flottere set fra havet, og vi bliver imponerede over, hvor meget vi har gået i løbet af ugen. En flot afslutning på en dejlig uge.


4


520 m


520 m


5,5-6 t


Dag 8. Hjemrejse
Fra Monterosso kører vi til lufthavnen. Herfra flyver vi hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 3-4

Denne vandretur kategoriseres som niveau 3 - 4, da stierne er meget varierede. Vi bevæger os fra helt lette skovstier til lidt sværere stier med pæne stigninger og fald. Stierne er ofte stenede, til tider smalle, og med hårdt klippeunderlag med mange, høje trin, som kan være belastende for knæene. Vi vil også møde nogle få vanskelige passager, og enkelte steder kan der være stejlt ned. Vi bor 7 minutters gang fra jernbanen i Monterosso, som vi dagligt vil benytte, og som giver gode muligheder for at afkorte de fleste af turene efter eget behov. Højdeforskelle på højst 500-600 m. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.
 

Indkvartering

Vi bor på hotel Villa Adriana*** i Monterosso, en herskabsvilla fra 1900, med herlig atmosfære, omgivet af en hyggelig park med palmer, pinjetræer, en grotte, et lille kapel og udendørs swimmingpool. Personalet er meget imødekommende og snakker alle godt engelsk. Vi plejer at være den eneste gruppe på hotellet, da vi kommer lidt uden for højsæsonen, hvilket giver en meget rolig og hyggelig stemning. Der er ingen tvivl om, at det er et et af de bedste hoteller i Monterosso.
Vi bor 200 meter fra byens strand og den lange strandpromenade. Citronbyen Monterosso har en dejlig gammel bydel med smalle charmerende gader og skønne stemningsfulde middelalderhuse. Alle værelser er flot indrettede med eget bad, toilet, Airconditioner, hårtørrer, TV, safe, køleskab, WiFi og telefon. Der er daglig rengøring på værelserme. 

På denne tur er der inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage undtagen på fridagen, hvor der kun er inkluderet morgenmad. Pensionen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.Alle måtider er på hotellets restaurant. De byder på en solid morgenbuffet med et stort udvalg af brød, knækbrød, ost, pålæg og frugt. Hver aften bydes vi på en skøn starter-buffet, inden vi skal nyde en ægte italiensk 3-retters valgfri menu. Frokost er for egen regning, og turlederen vil informere mere om muligheden for frokost undervejs.

Vejr og klima

Klima

Cinque Terre er kendt for sit gode klima. Gennemsnitstemperaturen er på årsbasis 16 grader. I april ligger dagstemperaturerne normalt på 13-18 grader og i september er det mellem 20-25 grader - dog køligere om aftenen. Der kan dog også komme en regnbyge, så regntøjet skal med i tasken hver dag. Generelt for forårs- og efterårsturene, så er det ret varmt, når solen skinner, da mange af stierne er på solvendte skråninger. Du vil derfor også opleve, at der er meget frodigt og grønt på stierne uanset, hvilken årstid du vælger at rejse på. Den største forskel er havtemperaturen, hvor det er varmest at bade på efterårsturene.

Bestil

Uge 35: Startdato 27.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 13.498,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse tur/retur
  • 7 overnatninger på hotel Adriana i valgte værelseskategori
  • 7 x morgenmad
  • 6 x aftensmad
  • Alle programsatte transporter og entreer
  • Dansk vandreleder

Fradrag:

  • Fradrag for egen transport

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Turleder:
Lone Skriver
Sessel Elvstrøm

Gå til toppen af siden