INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Jordens indre på Azorerne

Portugal | Ø-vandring med dansk rejseleder

Tag med til denne grønne oase i Atlanterhavet og oplev skønne vandreture blandt vulkaner, boblende vandhuller, velduftende temarker og farverige blomster på hovedøen São Miguel.

In stock
Travel Code
VAG-017

Det kan du glæde dig til

Azorerne er intet mindre end en grøn oase, og øerne er bogstaveligt talt vulkankegler skudt op af havoverfladen som 9 små haver i det store Atlanterhav som Europas vestligste punkt. Azorerne er formet af de store naturkræfter ild og vand - og begge dele er stadig nærværende, når man bevæger sig i øernes natur. Det ses bl.a. i gamle kratere, søer og vandløb, der alt sammen er pakket ind i en botanisk skønhed og mangfoldighed, som du ikke må snyde dig selv for at opleve. 

Denne vandretur foregår på den største af Azorernes øer, Säo Miguel, og her kommer du i nærkontakt med jordens indre fra boblende huller og svovlholdige bade. Naturen er frodig og varieret, og i løbet af ugen vandrer vi langs lyse enge, blomstrende marker, dybe skove, høje bjerge, kystens levadaer og varme kilder.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Flyrejsen starter i Københavns lufthavn eller Billund lufthavn. Herfra sættes kursen direkte til Ponta Delgada på São Miguel. Efter ankomst og indkvartering på hotellet er der tid til at slappe lidt af for sig selv, inden vi igen mødes til en byvandring i Ponta Delgada. Vi går rundt i byen, hvor vi bl.a. skal se og høre nærmere om Senhor Santo Cristo kirken, São Miguels opdager Gonçalo Velho Cabra og byens lokale marked. Turen varer ca 2,5 time og slutter tilbage på hotellet, hvor vi vil nyde dagens middag sammen.

Dag 2. Lagoa das Furnas
Fra hotellet kører vi til den botaniske have i Furnas. Efter at have provianteret går vi til Lagoa das Furnas, hvor der er rygende og kogende mudder og vand. Det fornemmes tydeligt, at vi nærmest vandrer på vulkaner. Her koger de lokale mad ved at sænke gryden ned i huller i jorden. Vi går rundt om kratersøen langs bredden. Turen tilbage til Furnas går gennem smukt landbrugsland. Efter vandreturen går vi i Terra Nostra Parken, som er en  12,5 hektar stor botanisk have. Der er et par timer til at nyde haven og evt. bade i de helbredende termiske bade, som er en stor attraktion for haven.


2


120 m


120 m


3,5 t


Dag 3. Lagoa do Fogo

I dag går turen gennem enge, marker, skov og langs levada fra kysten op ad bjerget til Lagoa do Fogo, der er en kratersø med varme kilder. Søen og dens omgivelser er et højt klassificeret naturreservat, hvor naturen har fået lov til at ligge uberørt. Der er en særlig, eventyrlig atmosfære over søen, hvor farverne skifter, når dampskyer driver over den. Der er gode bademuligheder på stranden ved opsamlingsstedet.


3


450 m


670 m


5-6 t


Dag 4. Salto do Prego vandfaldet

Dagens tur starter i Faial da Terra, en lille landsby i den østlige ende af øen. Vi vandrer op langs et vandløb, krydser det og fortsætter gennem frodig skov, indtil vi kommer til et smukt vandfald, Salto do Prego. Her er der mulighed for en dukkert i det iskolde vand. På vores vej tilbage til landsbyen passerer vi gennem en forladt bebyggelse i pittoresk forfald. Efter en pause i landsbyen bliver vi kørt til Ribeira Quente, som er et lille fiskerleje. Der er mulighed for at bade ved en sandstrand eller for at tage en ekstra vandretur langs klippekysten. Vi befinder os under en op til 400 meter høj klippe og når frem til en opdyrket havslette, der er begunstiget med et særligt mikroklima.


3


220 m


220 m


4-5 t


Dag 5. Fridag
Dagen er til fri afbenyttelse.. Gå på opdagelse i byens forskellige kvarterer og parker, gå på fiske- , blomster- og grøntsagsmarked. Tag på hvalsafari eller tag på guidet tur i en lavagrotte.

Dag 6. Sete Cidades krateret
Vi kører tværs over øen til São Miguels vestlige ende. Med en spetakulær udsigt vandrer vi på kanten af det kendte krater: Sete Cidades. Til den ene side ligger den blå og den grønne sø mellem 200 til 400 meter stejle kratervægge. Til den anden side strækker grønne marker og enge sig hele vejen ud mod kysten. Turen slutter i den lille by Sete Cidades, der ligger i bunden af krateret.


3


100 m


580 m


4-5 t


Dag 7. Lomba da Maia og tefabrik
Dagens vandretur starter i Lomba da Maia. Turen går via en kløft til kysten, som vi følger dels på stranden og dels på en sti på klippesiden. På vejen passerer vi rester af vandmøller og opdæmninger. Vi kommer til en havslette med landsbyen Maia, hvor der kan bades. Vi vandrer videre op til veltrimmede temarker og slutter af med et besøg på en af Europas få tefabrikker.


3


210 m


250 m


4-5 t


Dag 8. Hjemrejse
Bussen kører os til lufthavnen, hvor der er direkte fly hjem til København og Billund.

Afrejsedato

Sværhedsgrad 2-3

Turene er ikke meget lange, men der er stejle op- og nedstigninger. Underlaget er visse steder udfordrende med løst grus, glatte sten og ujævne klippestykker. Du skal have god kondition og være sikker på fødderne. Turene foregår på småveje og stier, mens enkelte strækninger er på asfalt. Landskabet er generelt meget kuperet, og luftfugtigheden er relativ høj. På de fleste ture er der mulighed for badning. Vi forsøger som altid at gennemføre det vandreprogram, der er beskrevet. Vejret og andre faktorer kan dog spille ind og bevirke ændringer i ugens vandreruter. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

Gælder afrejse 10.05.2022 og 27.09.2022

Hotel Ponta Delgada*** ligger i hovedbyen Ponta Delgada på øen São Miguel. Hotel Ponta Delgada er et godt hotel centralt i byen. Hotellet er familieejet og drives med en god atmosfære og gæstfrihed. Her findes bl.a. en hyggelig indendørs pool, solterrasse, konferencerum, bankautomat, frisør, receptionslobby og restaurant. På Hotel Ponta Delgada bor du bekvemt og i gåafstand til byen, havnepromenaden og centrum. Alle værelser er med aircondition, bad, telefon, hårtørrer, kabel-tv og balkon/terrasse. 

Gælder afrejse 21.06.2022

Vi bor på Hotel Azoris Royal Garden **** i hovedbyen Ponta Delgada på øen Sao Miguel. Hotel Royal Azoris Garden er et fantastisk hotel med en gennemført moderne indretning og smagfulde detaljer i asiatisk stil. Hotellet ligger centralt, men lidt på afstand af det pulserende liv på havnefronten. Her er et smukt receptionsområde, eksklusivt bar/opholdsområde og en meget lækker restaurant. Azoris Royal Garden har en meget smuk, japansk inspireret gårdhave med sten, vand og grønne planter.
Bagved hotellet ligger solterrassen med en skøn swimmingpool og separat børnepool. Rundt om står behagelige liggestole og parasoller til fri afbenyttelse. Inden døre kan du slappe af og nyde den opvarmede swimmingpool, jacuzzi, sauna, tyrkisk bad og massage.
Azoris Her er også aircondition, hårtørrer, telefon, satellit-tv og minibar (gebyr).

 

Alle ugens dage har vi inkluderet morgenmad på hotellet. Derudover har vi inkluderet aftensmad på dag 1, 3 og 6. Vores vandreleder vil informere mere om mulighederne for frokost og aftensmad undervejs. 

Vejr og klima

Klima

Temperaturen på São Miguel byder på gode vandretemperaturer i foråret og efteråret. Der er i gennemsnit 17-22 grader, dog ofte køligere i højderne. Luftfugtigheden er meget høj, så 20 grader på Azorerne føles varmere end herhjemme. Vejret kan slå pludseligt om, og der kan falde heftige, men oftest korte regnbyger, som igen afløses af sol. Der er 8-12 nedbørsdage om måneden i maj/oktober måned.

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 7 dage før afrejse.


Forventede flytider 27.09.22 - 04.10.22:

Billund → Ponto Delgada   Kl. 07.50 - 11.00

Ponto Delgada → Billund   Kl. 12.00 - 19.25
 

Forventede flytider 27.09.22 - 04.10.22:

København → Ponto Delgada   Kl. 07.15 - 10.30

Ponto Delgada → København   Kl. 11.30 - 18.35
 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 39: Startdato 27.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 9.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra København og Billund til São Miguel tur/retur
 • Transfer tur/retur
 • 7 nætter i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • Éntre til den botaniske have i Furnas
 • Alle programsatte transporter 
 • Dansk vandreleder

Rabat:

 • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.Vandreleder:

 • 10.05.2022: Inger Skov
 • 21.06.2022: Kirsten Brandt
 • 27.09.2022: Dorte Vistrup Madsen

Gå til toppen af siden