INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Sætervandringer mellem høje bjerge i Valloire

Frankrig | Skøn seniorvenlig vandreferie med dansk vandreleder i De Franske Alper

Nyd en fantastisk vandreferie blandt de impoinerende, snedryssede bjergtoppe i berømte Valloire. Om sommeren forvandler dette vintersportsted sig til et sandt vandremekka.

In stock
Travel Code
VAG-033

Det kan du glæde dig til

På denne rejse besøger du ikoniske Valloire i de smukke, franske Alper. Området er spækket med fantastisk, bjergtagende natur, og på en vandreferie får du fornøjelsen af at opleve det hele tæt på.

Denne rejse er til dig, der gerne vil opleve de flotte bjergbyer omgivet af høje tinder, uden selv at skulle forcere de svære stigninger i bjergene. Turen er yderst seniorvenlig og ruterne er tilrettelagt så de fleste med nogenlunde kondition kan være med.

På hver side af byen rejser de to bjergpas Col de Telegraphe 1.556 m.o.h. og Col du Galibier 2.642 m.o.h. sig mod himlen. Området er et populært skiområde om vinteren, men om sommeren skaber de grønne sætere og behagelige temperaturer perfekte rammer for en skøn vandreferie.

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Ankomst til Valloire og indkvartering på vores hotel. Er tiden til det, ser vi nærmere på Valloire inden vi spiser aftensmad på hotellets restaurant.

 

Dag 2. De tre Kors og udsigter til Valloire
Efter frokostindkøb går vi gennem Valloire og ud mod Col du Telegraphe. Vi går på småveje og nemme stier og passerer to små landsbyer. Tidligere gik adgangen til Valloire gennem disse landsbyer, før den nuværende kørevej blev anlagt i 1876. Vi når De Tre Kors, hvor vi har en flot udsigt mod de høje bjerge nord og syd for Valloire. Vi begynder tilbagevejen på sti og markvej med flot udsigt ned i dalen. Vi bevæger os på sæteren, som stadig bruges til græsning for køerne, der leverer mælk til den lokale osteproduktion. Oven for Valloire begynder vi at bevæge os ned ad talrige sving og havner tilbage midt i byen.


2


350 m


350 m


3-4 t

Dag 3. Sæter og skilifter over Valloire
Vi starter dagen med at tage en kabinelift fra Valloire op til Cret de la Brive. Her befinder vi os midt i et stort sæterområde, hvor vi ser flere ruiner af sæterhytter og enkelte, som er sat i stand. I 1800-tallet var der mere end 200 sæterhytter i området. I dag er det skilifterne, der har taget over, og turisterne, som har reddet økonomien i Valloire. Vi starter vores vandring ud over sæteren ad en fin sti, som fører os til bjergrestauranten Meregers. Vi har fin udsigt til den flotte bjergtop Aiguille Noire i bunden af dalen og de tre Aiguilles d´Arves, Valloires vartegn. Her støder vi ind i markvejen, som vi følger næsten hele vejen tilbage til Valloire. Starten af vores vandring er næsten vandret, og fra restauranten begynder vi at gå de mange højdemeter nedad ad fin markvej.


3


0 m


675 m


4 t

Dag 4. Valmeinier langs floden Neuvache
I dag kører vi i bus 20-25 minutter til nabobyen Valmeinier. Byen er om vinteren forbundet med Valloire med lifter men er betydeligt mindre end Valloire. Vi bliver sat af ved den gamle del af Valmenier og går på veje til Combaz og videre, til vi krydser floden Neuvache. Igen bevæger vi os i et gammelt sæterområde med gamle sæterhytter - dog ikke så åbent, som vi oplevede i Valloire. Vi følger floden ad en god sti, indtil en bro giver os mulighed for at krydse floden, så vi igen kan følge denne på den modsatte bred tilbage til udgangspunktet. Her bliver vi hentet af bus og kørt tilbage til hotellet.


2


330 m


330 m


4 t

Dag 5. Fridag
Du har dagen til fri disposition, og du kan gå gå opdagelse i den dejlige by eller bare slappe af og lade op.

 

Dag 6. Bjergsøen Lac des Cerces
Vi bliver transporteret med bus op gennem dalen, som fører til Galibier-passet, og sat af efter 20 minutters kørsel i Plan Lachat. Her starter vores vandring op mod bjergsøen Lac des Cerces. De første tre kvarter vandrer vi ad en grusvej med udsigt til det imponerende Galibier-bjergmassiv. Herefter kommer en kort men relativt stejl stigning, indtil vi igen bevæger os næsten vandret ad en fin sti. Hvis vi er heldige, ser vi murmeldyr undervejs, og hele tiden har vi lyden fra vandet, som løber fra søen. Selve søen ligger omgivet af imponerende bjerge med stejle sider og forskellige farvenuancer. Fra søen går turen tilbage ad samme vej som udturen.


3


450 m


450 m


4 t

Dag 7. Landsbyen Point Ravier og Djævlebroen
Den sidste vandredag starter fra hotellet. Vi går gennem byen og fortsætter ud forbi campingpladsen og Saint Thecle-kapellet. Kort efter forlader vi kørevejen og begynder vores opstigning ad en skovsti. Det første stykke er en smule stejlt, men hurtigt bliver stien mindre stejl, og gennem skoven får vi indblik i de forskellige træer, som vokser i området. Vi når frem til lansbyen Point Ravier, som indtil 1950’erne var en af de mest befolkede landsbyer i området. I dag er der ikke mange beboere tilbage, men kapellet fra 1624 giver en flot udsigt ned over Valloire. Tilbagevejen går ud over markerne fra tidligere tiders landbrug ned til Djævlebroen og Valloire.


2


220 m


220 m


3 t

Dag 8. Hjemrejse
I dag går turen atter hejm mod Danmark. Vi flyver hjem fra Geneve.

Sværhedsgrad 2-3

Dette er en moderat vandretur med 3-4 timers vandring pr. dag og en gennemsnitlig opstigning / nedstigning på 200 til 500 meter. Vandringerne foregår for det meste på velanlagte stier. En enkelt dag (dag 3) vil der være en længere nedstigning på omkring 675 meter, som forgår ad små markveje med fast underlag under skoene. 
Ruterne er tilrettelagt så alle som udgangpunkt kan være med, men vi
anbefaler altid et grundlæggende godt konditionsniveau.
Vandringerne er kortere end vores normale vandreruter og uden alt for store højdeforskelle og er derfor særligt godt egnet til seniorer.

Indkvartering

Vi bor i Valloire på Hotel de la Poste**

Et klassisk fransk landsbyhotel med masser af charme. Værelserne er forskelligt indrettet, men alle værelser er med eget bad og toilet, tv og telefon.

Vi spiser fælles morgen- og aftensmad i hotellets restaurant i hyggelige lokaler med hvælvede lofter. Foran hotellet er der en lille plæne med borde og stole, hvorfra man kan nyde lidt at drikke efter en god tur på stierne.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Send rejseforespørgsel

Sætervandringer mellem høje bjerge i Valloire
Jeg accepterer Papuga Tours' privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Papuga Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse fra Danmark til Geneve t/r
  • Alle programsatte transporter
  • 7 nætter på turistklasse hotel i Valloire
  • 7 x halvpension
  • Dansk vandreleder

Fradrag:

  • Fradrag ved egen transport

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Turleder:
Mikael Jensen

Gå til toppen af siden