INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie med høje bjergpas i Valloire

Frankrig | Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Fantastisk vandreferie i de franske alper tæt på de mytiske bjergpas Col de Telegraphe og Col du Galibier. Vi bor i Valloire på et skønt hotel med halvpension og fuldt vandreprogram hele ugen. 


In stock
Travel Code
VAG-048

Det kan du glæde dig til

Valloire ligger i vidunderlige omgivelser 1.450 m.o.h. i de franske alper. En lille charmerende by omgivet af grønne bjerge og sneklædte tinder. 
På hver side af byen strækker de to bjergpas Col de Telegraphe 1.566 m.o.h. og Col du Galibier 2.642 m.o.h. sig mod den dybblå himmel. De høje tinder med sne på toppene er nogle af de højeste toppe i alperne – et oplagt vandreområde. Her er der højt til himlen, klar bjergluft og masser af vandrestier. 

Vi har meget erfaring med denne rejse, så der er efterhånden tale om en ægte klassiker i de franske alper. Vores danske turleder bor til dagligt i området mellem Valloire og Alpe d'Huez og har et rigtig godt lokalkendskab til det område, vi skal vandre i.

Vi glæder os til at vise jer, hvad dette franske vandremekka har at tilbyde. 

Oversigtskort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Vi flyver fra København direkte til Geneve. Herfra har vi ca. 3 timer i bus frem til hotellet. Vi ankommer til Valloire og indkvarteres på vores hotel. Er der tid til det, ser vi nærmere på byen, inden vi mødes til aftensmad på hotellets restaurant.


Dag 2. Pain de Sucre
Vi starter fra hotellet, går gennem byen og videre gennem et par små « alpeflækker ». Efter opvarmning på næsten jævn vej og sti begynder opstigningen mod Pain de Sucre. Den hårdeste del af opstigningen er lige i begyndelsen, hvorefter det bliver noget lettere på ruten. Alle som en skal vi lige vænne kroppen til at være i gang, men heldigvis finder de fleste hurtigt vandreformen frem. Det meste af vejen op er i skov, men på toppen er vi ude på sæteren, og har udsyn over dalen. Vi finder et godt sted på toppen til at nyde vores medbragte frokost. På tilbagevejen holder vi os i det åbne, og har flotte udsyn til bjergene omkring os.


3


600 m


600 m


4 t


Dag 3. Pas des Griffes
I dag skal vi med liftene, som starter i kort afstand fra hotellet, op mod toppen af Crey du Quart. Liftene bringer os op i 2.315 m.o.h., og vi vandrer det sidste stykke op til kammen, som skiller Valloire fra Valmeinier. Vi følger kammen med flotte udsigter til begge sider til passet Pas des Griffes. Herfra går turen ned over åben sæter med spredte hytter rundt omkring. Vi følger de gamle sæterstier, og når Archaz oven for Valloire. Herfra fortsætter vi stejlt ned til Valloire.


3


300 m


1200 m


5 t


Dag 4. Valmeinier – Col de Marches

Vi kører ½ time til nabodalen med naboskisportstedet Valmeinier. Igen er landskabet forskelligt: Vi følger en lille strøm, og bevæger os med skilifter fra sæterområde op til mere alpint område. Målet for turen er passet Col de Marches med flot udsigt, bl.a. til den opdæmmede sø Bissorte. På tilbagevejen går vi ned gennem nabodalen med en lille sø, klippeblokke og store sæterområder. Fra bunden har vi en lille stigning tilbage til Valmeinier.


3


900 m


900 m


6 t


Dag 5. De fire søer
Meget smuk vandredag med udsigt til toppen af Gran Galibier 3.228 moh. Vi begynder dagen med en kort køretur til Plan Lachat på vej op mod Galibier-passet. Herfra lægger vi blødt ud på en grusvej - allerede med smukke udsigter bl.a. mod Grand Galibier. Stien stiger over en kort strækning for igen at blive næsten flad. Efter en times gang kommer vi til den første sø, Lac Cerces. Herfra går turen videre ned til de tre næste bjergsøer. Vi finder et godt sted, hvor vi nyder vores frokost til en fantastisk udsigt. Med lidt held har vi tilmed mulighed for at se bouquetin'er (den vilde bjergged). Efter frokost går turen videre forbi en tidligere militærlejr, inden vi begiver os tilbage mod dagens udgangspunkt.


3


650 m


650 m


5-6 t


Dag 6. Aiguilles d'Arves
Vi begynder igen med en lille køretur, hvor vi bliver sat af ved landsbyen Bonnenuit. Herfra vandrer vi op mod de tre meget markante « sylespidser » Aiguilles d'Arves. Vi skal ikke hele vejen op, men standser ved et refugie, der bliver brugt af folk, som vil bestige de tre toppe. På tilbagevejen holder vi højde og bliver på sæteren så længe som muligt. Her vil der være gode muligheder for at se murmeldyr og blomster, inden vi når tilbage til Valloire.


3


675 m


900 m


6 t


Dag 7. Hjemrejse
Vores bus bringer os til lufthavnen i Geneve, hvor der er fly direkte hjem til København.

Sværhedsgrad 3

Sværhedsgrad 3. Vi går som regel på fine vandrestier eller markveje. Vi gør opmærksom på, at mange af turene er lange og med mange højdemeter (se mere under dagsprogram). Det er dog muligt i de fleste tilfælde at afkorte turene, hvis de føles for lange.
Er dette din første vandretur, skal du være opmærksom på, at der kræves en almindelig god fysisk kondition, når man vandrer i bjergene. Der er altid mulighed for at tage en ekstra fridag, hvor man ikke følger den planlagte vandretur, men slapper af i naturen eller på hotellet.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter her.

Indkvartering

Vi bor i Valloire på Hotel de la Poste**

Et klassisk fransk landsbyhotel med masser af charme. Værelserne er forskelligt indrettet, men alle værelser er med eget bad og toilet, tv og telefon.

Vi spiser fælles morgen- og aftensmad i hotellets restaurant i hyggelige lokaler med hvælvede lofter. Foran hotellet er der en lille plæne med borde og stole, hvorfra man kan nyde lidt at drikke efter en god tur på stierne.


Vejr og klima

Klima

Du er i det sydlige Europas varme, men samtidig i bjergene. Det kan være varmt, og solen kan i højderne kræver en god solbeskyt­tende creme. Men på grund af bjergene kan vejret dog pludseligt skifte fra sol til regn og lavere temperaturer, og især nætterne kan være kølige.

Rejsefakta

I Frankrig benyttes Euro. Der er hæveautomat i byen. Det er desværre ikke alle cafeer og butikker i området, der tager imod betalingskort, så det kan være en god ide at hæve lidt kontanter til turene.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Vandreferie med høje bjergpas i Valloire
Jeg accepterer Papuga Tours' privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Papuga Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse fra Danmark til Geneve t/r
  • 6 nætter på turistklasse hotel i Valloire
  • 6 x halvpension
  • Dansk vandreleder
  • Alle programsatte transporter

Fradrag:

  • Fradrag ved egen transport

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.Turleder:
Mikael JensenGå til toppen af siden