INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie på alsidige Rhodos

Grækenland | Grupperejse med dansk vandreguide

Oplev solguden Helios' ø, hvor du har unikke muligheder for vandringer i den smukkest tænkelige natur. Tag på et vandreeventyr med historie, kultur og naturlig skønhed.

In stock
Travel Code
VAG-097

Det kan du glæde dig til

Rhodos - Solskinsøen i Det Ægæiske Hav, er en fantastisk sammenblanding af nyt og gammelt og byder på et bjergrigt og grønt landskab med citrustræer og olivenlunde, alt imens den betagende kyst byder på gamle smukke byer, fantastiske strande og bugter med krystalklart vand.

Der venter dig en oplevelsesrejse fyldt med unikke naturoplevelser, dejlig mad og nogle fantastiske ferieminder!

Dagsprogram

Vores lokale vandreguide bestrider en helt særlig passion for naturen og vil tage dig med på unikke og fascinerende vandreruter på dele af øen, som ikke er tilgængelige for enhver. Du bliver introduceret til øens flora og fauna og får - foruden et utal af betagende udsigter, får du et unikt indblik i, hvordan landet der i dén grad bugner af historie, kultur og naturlig skønhed har ændret sig gennem århundreder.

Rejsen er sammensat, så du blot skal møde op i lufthavnen og være klar på en uges fantastisk vandreferie, fyldt med unikke naturoplevelser, masser af autentisk græsk atmosfære og ikke mindst nogle fantastiske ferieminder!

Vi ligger stor vægt på det sociale fællesskab og med max 20 deltagere på rejsen, er der god basis for at lære andre med samme passion for vandring og smuk natur, at kende i løbet af ugen. Alle er velkommen - dette uanset om du rejser alene eller sammen med andre.

Aftensmaden spiser vi sammen i hotellets dejlige restaurant og har man lyst, afslutter vi dagen med en lille godnatdrink i baren.

Udflugterne starter som udgangspunkt med afhentning på hotellet kl. 09.00

Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle udflugter og har man har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så de øvrige ikke står og venter forgæves på dig.

Rejsen er med dansk vandreguide, samt en lokal engelsktalende lokalguide.

Dag 1 - Rejsedag
Fulde af glæde og forventning sætter vi kursen mod Rhodos, hvor der venter en uges oplevelsesrig vandreferie i skønne græske omgivelser.

Efter at have fået udleveret bagagen i lufthavnen, finder vi transferbussen og kører ud til hotellet i Lardos, der skal være vores base de næste 7 dage.

Vi tjekker ind på hotellet og mødes herefter så vi alle kan hilse på hinanden og guiden afholder et informationsmøde omkring ugens forløb.

Herefter tid på egen hånd til at udforske hotellet og området.

Vi spiser fælles aftensmad i hotellets restaurant kl. 19.30.

Dag 2 - Lindos "The Pearl of the Dodecanese / heldagsudflugt med frokost
En fascinerende udflugt, der giver dig mulighed for at beundre Lindosbugten ovenfra og derefter krydse byen og besøge Akropolis, konstant ledsaget af havluften og udsigt over vandet.
Afgang over Vlycha Bay på tværs af et smukt stenet landskab, hvorefter eventyret fortsætter forsigtigt nedad en skrånende sti omgivet af klipper og i hyggeligt selskab med æsler.
Turen byder på en smuk Panoramaudsigt over Navarone Bay, hvor "The Guns of Navarone" blev filmet. Efter at have tilbagelagt yderligere et par hundrede meter møder vi til en betagende udsigt over Akropolis, der tårner sig højt over de karakteristiske hvide huse i landsbyen Lindos, også kendt som "Dodekanesernes perle".
Mulighed for hvil og svømmetur på stranden i Vlycha Bay.

Distance ca. 14 km
Højdeforøgelse 350
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Blandet grund: stenet/jord/sti

Nyttig info:
Inkluderet: Frokostmadpakke og lille flaske vand
Hvad bør man medbringe: Solcreme, vand, solhat, badehåndklæde og badetøj

Valgfrit: Billet til Akropolis i Lindos (EURO 12)

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30.

Dag 3 - Akramitis og Monolithos Panorama og dufte / heldagsudflugt med frokst
I dag er kontrasternes dag og byder på grønt og blåt, jord, himmel og hav!

Vi bevæger os igennem tæt skov, forbi en skjult hule, langs stenede stier og op til toppen af ​​øens smukkeste og grønneste bjerg.  En fortryllende sti fører os til en skjult hule i bjergsiden, som under Anden Verdenskrig var base for partisanbevægelsen og hjemsted for en radiostation. Vi fortsætter videre og passerer den lille kirke Ag.Ioannis og kommer nu til toppen af øens næsthøjeste bjerg: Mount Akramitis. Her møder grønt "Ægæisk blå" i en betagende panorama udsigt. Hele området er en del af det "NATURA 2000" europæiske habitatnetværk - et beskyttet "Naturarv", fordi den ud over den usædvanlige morfologi, den naturlige skønhed og den tætte skov af fyrretræer og cypresser, indeholder unikke økosystemer af vild flora og fauna. Vi vandrer ned ad en stenet sti med fantastisk udsigt undervejs og efter at have spist frokost i en traditionel taverne i Monolithos, fortsætter vi op til slottet, hvor det eneste, der er tilbage i dag, er en del af de ydre befæstninger og tokapeller fra det femtende århundrede. Herfra er der en betagende udsigt over Akramitis, øen Halki og den store blå udvidelse af Det Ægæiske Hav.

Distance ca. 13 km
Højdeforøgelse 550
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Blandet grund: stenet/jord/sti

Nyttig info:
Inkluderet: Frokostmadpakke 
Hvad bør man medbringe: Solcreme, vand & solhat

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30.

Dag 4 - Laerma-Glystra / heldagsudflugt med frokost
Vi skal på opdagelse i et af de gamle skjulte klostre gemt blandt træerne de bakkede Laerma og Lardos områder, hvor vi undervejs nyder godt af de uforglemmelige dufte af vild timian, oregano og salvie og storslåede panoramaer.
Vores udgangspunkt er den lille bakkede landsby Laerma, der ligger i den syd-centrale del af øen, hvorfra vi går ad en let sti gennem skoven til det gamle kloster Tharri, som igen er beboet af ortodokse munke. Vi fortsætter videre til klostrene Iggo og Ipseni, følger vi et behageligt spor gennem skoven ned til Glystra, hvor vi bliver belønnet med en fortryllende udsigt ud over de berømte Dama-Dama hjorte, der er symbolet af øen.
Dagens vandring slutter af med en velfortjent svømmetur i det krystalklare vand.

Distance ca. 20 km
Højdeforøgelse 310
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Sti/grusvej

Nyttig info:
Inkluderet: Frokostmadpakke 
Hvad bør man medbringe: Solcreme, vand, solhat, badehåndklæde og badetøj

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30.

Dag 5 - Fridag
Dagen kan bruges på at slappe af i hotellets dejlige omgivelser, udforske området eller tage på udflugt.

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30.

Dag 6 - Agathi-Tsambika / heldagsudflugt med frokost 
Dagen byder på en af de smukkeste udflugter med en vandretur til nogle af de smukkeste og vildeste strande på øens østkyst, hvor det gyldne sand, røde småsten og vandet giver en smuk og varieret vandretur, som afsluttes med en stigning op til det smukke kloster Tsambika.
Vi begiver os ud fra Agathi Bay, hvor vi fortsætter af en sti, der kan være en smule vanskelig grundet klipperne, og fortsætter videre til en gammel traditionel fiskerlandsby der med sin fremragende skaldyrs taverner, samt det krystalklare vand i bugten giver os indsigt i det autentiske Rhodos. Vi fortsætter til den berømte strand Tsambika og 'klatrer' op ad en stejl sti og herefter 300 trin videre op til et lille kapel dedikeret til Jomfru Maria på toppen af ​​bakken. Her myldrer mange par til hvert år, da det siges at bringe frugtbarhed. Fra dette vidunderlige sted, har vi en fantastisk panoramaudsigt udover smukke, lange strande i Kolymbia, Afandou, Tsambika og Stegna.

Distance ca. 15 km
Højdeforøgelse 600
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Sti/grusvej/klipper/trappetrin

Nyttig info:
Inkluderet: Frokostmadpakke 
Hvad bør man medbringe: Solcreme, vand, solhat, badehåndklæde og badetøj

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30.

Dag 7 - Seven Springs / halvdagsudflugt
Vi afslutter ugen med en let - men fortryllende vandretur, med rig mulighed for at nyde skovens magi, smukke udsigter og øens unikke planteliv.
Hele "SEVEN SPRINGS" -området danner med sin overflod af fjedre en forfriskende lille oase. Vi vandrer på stien der snor sig langs bredden, forbi en gammel dæmning og videre til de berømte syv kilder. Undervejs møder vi et rigt dyreliv, hvor ønder og påfugle gerne poserer til fotografier! Vi topper oplevelsen med at krydse en smal tunnel, med koldt vand ved dine fødder.

Efter et kort stop for forfriskninger vender vi tilbage til hotellet og tager afsked med vores fantastiske vandreguide.

Distance ca. 3 km
Højdeforøgelse 100
Sværhedsgrad 1 2 3 4 5
Underlag: Sti/grusvej/

Nyttig info:
Inkluderet: Lille flaske vand
Hvad bør man medbringe: solcreme, vand, solhat, badehåndklæde og evt. hovedlampe.

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.30.

Dag 8 - Hjemrejsedag
Efter en uges fantastisk og oplevelsesrig vandreferie på Rhodos, sætter vi atter kursen mod Danmark.

Vi bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor vi flyver til henholdsvis Billund og Kastrup.

Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge.

Indkvartering

Lardos Bay Hotel er et 3-stjernet hotel med venlig service og fremragende beliggenhed i byen Lardos på Rhodos og blot 200 meter fra stranden.

Hotellet består af 4 bygninger med fuld aircondition. Det omkringliggende område har dejlige haver, en swimmingpool og en separat pool for børn.

Der serveres græske og internationale retter i hotellets restaurant, som ligger på første sal i hovedbygningen.

I Bar & Lounge -området er der rig mulighed for at slappe af og nyde en kølig og forfriskende drink.

Sådan bor du

Alle værelser har eget badeværelse og balkon med udsigt over Det Ægæiske Hav, aircondition og rengøring af værelserne foregår hver anden dag.

De fleste værelser har WiFi.

Opholdet på Lardos Bay Hotel er med morgen- og aftensmad.

Sværhedsgrad 3-4

Niveauet er let til moderat med vandringer på på imellem 3 og 20 km.

Programmet byder på både lettere flade vandringer og moderate vandringer i kuperet terræn, med enkelte stejle op- og nedstigninger.

Hvis du er i god form og har mod på vandring i et alsidigt terræn - med op- og nedstigninger samt et tiltider ujævnt underlag, kan du sagtens være med på denne vandreferie.

Vi går i et roligt tempo og vi skal have alle hele vejen med rundt. Det handler ikke om at komme først, men om at komme med og vi tager os tid til, at nyde naturen, duftene og de smukke udsigtspunkter undervejs.

Med en vandreguide både forrest og bagerst sørger vi for, at alle kommer med hele vejen rundt.

Underlaget er som udgangspunkt grusveje og skovstier, men der kan forekomme et ujævnt og løst underlag, samt stigninger med trappetrin.

Da der kan forekomme stejle op- og nedstigninger undervejs, anbefaler vi at vandrestave medbringes. Evt. et par sammenklappelige som let kan være i rygsækken og findes frem ved behov.

Derudover anbefaler vi, at du som minimum har et par vandre- / trailsko sko eller vandrestøvler med.

Den aktive vandretid er på imellem ca. 2,5 og 6 timer.

Vejr og klima

Solrige somre med meget få regnvejrsdage samt milde briser fra Det Ægæiske Hav, som er både forfriskende og kølende på de varmeste sommerdage.
Rhodos’ placering som er relativt tæt på det græske fastland, beskytter en smule mod kølige vinde fra nord, samtidig med at de varme vinde fra syd har de bedste betingelser for at nå de mange turistdestinationer. På østkysten er det ofte varmere end på vestkysten, da vestkysten er kendt som den side af øen, hvor der blæser mest, hvor østkysten er mere vindstille.

Afhængigt af hvilken måned du rejser til Rhodos i, er vejret en smule forskelligt. Alle måneder har dog én ting tilfælles: Her er lunt og sommerligt i hele perioden.
I april og maj er gennemsnitstemperaturen på 20-24 grader i dagtimerne og disse måneder er derfor oplagt til dig, der elsker at få en masse oplevelser med hjem i kufferten. Her kan du leje en bil og tage på opdagelser, mens temperaturerne er lune, men fortsat yderst behagelige til de forskellige aktiviteter.
I sommermånederne fra juni til første halvdel af september viser sommervejret på Rhodos sig fra sin bedste side med en gennemsnitstemperatur på omkring de 30 grader. Det betyder, at du kan forvente flere dage med temperaturer herover og at badeferien derfor er sikret, hvis du rejser i denne periode. Her er vandet ved kysterne samtidig også yderst behageligt og de lune vinde en ren fornøjelse mod den bare hud.
Foretrækker du varme af en lidt mildere karakter, er slutningen af september samt oktober et godt rejsetidspunkt. Her er vejret på Rhodos fortsat meget sommerligt, men med lidt lavere temperaturer på omkring 24 grader.

Vejr og klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 7 dage før afrejse.


Forventede flytider 08.10.22 - 15.10.22:

Billund → Rhodos   Kl. 06.00 - 10.45

Rhodos → Billund   Kl. 11.45 - 14.45
 

Forventede flytider 08.10.22 - 15.10.22:

København → Rhodos   Kl. 06.00 - 10.30

Rhodos → København   Kl. 11.30 - 14.15
 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 41: Startdato 08.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.798,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra Billund eller Kastrup til Rhodos t/r (direkte fly)

 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r

 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage

 • 7 nætter på Lardos Bay Hotel

 • 7 x morgenmad på hotellet

 • 7 x aftensmad på hotellet

 • Frokost 4 dage

 • 5 udflugter (4 heldags + 1½ dags)

 • Bustransport i forbindelse med udflugterne

 • Lokal + dansk vandreguide

Mulige tilkøb

 • Enkeltværelse (dobbeltværelse til enebrug)


Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden