INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie på smukke La Palma

Spanien | Ø-vandring med danske vandreguide

Oplev et ægte vandreparadis. Lad dig føre igennem unikke omgivelser, hvor du desuden bliver mødt af betagende udsigter af vulkanske sletter og fortryllende junglelignende skove.

In stock
Travel Code
VAG-094

Det kan du glæde dig til

Vandring på La Palma er en af de bedste måder, at opleve de kontrastfyldte landskaber med løvtætte skove, vulkanske sletter, stejle klipper, klitter og junglelignende områder. Vores guider fører jer igennem unikke omgivelser, som på få kilometer fuldstændig kan skifte udseende, og nogle gange med større højdeforskelle. 

Et af turens højdepunkter er 'Roque de los Muchachos' – øens højeste bjerg. Her er den mest betagende udsigt over hele La Palma, og hvis vejret er klart og skyfrit, vil man kunne ane søsterøen Tenerife, som stikker op af havet i horisonten.
Vi skal igennem den fortryllede junglelignende skov, der med sin vegetation af majestætiske bregner, lianer og utroligt smukke planter og blomster kan tage pusten fra enhver naturelsker og du skal naturligvis også opleve øens imponerende Nationalpark, Tamburiente som er en af verdens største erosionskratere. 

Der venter jer en uforglemmelig vandreferie i et fantastisk vandreparadis.

Dagsprogram

Vandreprogrammet indeholder fem vandringer (3 heldags & 2 ½ dags udflugt. Vi bliver hentet i en privat minibus på hotellet kl. 09.00 og afhængig af udflugten er vi retur på hotellet imellem kl. 13 og 17, så du har også mulighed for at slappe af, gå en tur langs strandpromenaden eller udforske den hyggelige by Cancajos på egen hånd.

Vi ligger stor vægt på det sociale fællesskab og vores guider ligger derfor op til, at vi afrunder de daglige vandringer med en kold forfriskning i hotellets dejlige omgivelser.
Aftensmaden spiser vi sammen i restauranten og for dem der har lyst mødes vi igen afslutter vi dagen med en lille godnatdrink og snakker om løst og fast. 

Rejsen arrangeres som en grupperejse med max 20 deltagere og alle er velkommen - dette uanset om du rejser alene eller sammen med andre.
Vores enkeltværelser er næsten altid udsolgte, hvilket gir' et meget godt billede af, at vores rejser er for alle.

Rejsen er med en engelsktalende lokal vandreguide samt en dansk vandreguide.

Dag 1 (torsdag) / Rejsedag / ankomst til La Palma

Dag 2 (fredag) Teneguia - vulkantur (1/2 dagsudflugt)
Ved foden af Fuencaliente, beliggende 650 meter over havets overflade, finder vi den mere end 3000 år gamle vulkan, San Antonio. Herfra har vi et smukt udsyn over vestsiden med de små landsbyer.
Vi fortsætter igennem et tørt landskab af vulkansk scoria og klitter af sort sand, der står i skarp kontrast til havets smukke lyseblå farve. Vinrankerne og andre små buske giver et strejf af grønt til det imponerende ’månelandskab’.
Vi fortsætter vandringen mod Roque Teneguia, der med sin lyse farve midt i det omkringliggende lavafelt, er et ganske imponerende syn.
Ved foden af Teneguia, den yngste vulkan på Den Kanariske Ø, bliver vi mødt af en varm ildelugtende damp der kommer op fra jorden. Vi kan tydeligt se renderne fra de lavafloder, der blev spydt ud og løb ned ad bjergsiden, indtil de endte i havet. Landskabet er spektakulært tørt, hvilket giver os en dramatisk idé om den ekstraordinære magt, der brister ud af jorden ved et vulkanudbrud. Vi fortsætter vores vandring på stien og ankommer til et idyllisk sted, med en lille strand, som indbyder til at tage en dukkert i det krystalklare vand.

Distance ca. 6 km – aktiv gå tid: ca. 3,5 timer (inkl. stop)
Niveau: 1 2 3 4 5
Inkl. picnic
Obs: Ingen toilet eller mulighed for at påfylde vand

Dag 3 (lørdag) Den fortryllede skov - en botanisk tur gennem laurbærskoven (Heldags udflugt)
Fra Cubo de La Galga bevæger vi os via stisystemet forsigtigt gennem et af de mest eksotiske og grønne områder på La Palma-øen: tætte laurbær og kæmpe bregne skove, måske den mest dejlige og spektakulære på hele Kanariske øer, hvis oprindelses dato er helt tilbage til tertiærtiden, en tid hvor verden blev domineret af frygtelige rovdyr og havde et frugtbart tropisk klima.
Efter at have nået La Somada Alta, et udkigspunkt, der ligger 900 meters højde, overvældet af den fantastiske udsigt ud mod de små landsbyer på øens nordøstlige område, forbereder vi os på nedstigningen. Stille og roligt går vi ind i hjertet af den fortryllede skov, en præhistorisk jungle, der nærmest ser ud til at være eksploderet i en grøn vegetation af majestætiske bregner, lianer og utroligt smukke planter og blomster der fylder hvert et lille hjørne af skoven. Lidt længere på vejen bringer stien os ind i den første af åbningerne, hvor landmændene forbereder deres afgrøder i terrasser, som man kender det fra mere eksotiske himmelstrøg i østen.

Distance ca. 12 km – aktiv gåtid ca. 5 timer (inkl. Stop)
Niveau: 1 2 3 4 5
Inkl. picnic
Obs: Toilet og mulighed for vand efter ca 3 timers vandring.

Dag 4 (søndag) Toppen af La Palma (heldags udflugt)
Vi går/klatrer op til toppen af La Palma, til en højde på 2.426 m. Da det højeste bjerg på La Palma har været tilgængeligt ad landevej, føler flere og flere naturelskere trangen til at klatre Roque de Los Muchachos for at se ned på øen fra en højde på næsten 2.500 meter.
Spektakulære gamle stier krydser disse toppe, og de blev brugt af øboerne som fragter deres varer fra et sted til et andet. Vores rute begynder ved Pico de la Cruz (2351 meter), der løber over bjergene til Roque de Los Muchachos. Vi opdager straks de imponerende vandsystemer, der fører til La Caldera de Taburiente: Klipper over 1000 meter høje, der danner en halvcirkelformet kant med en omkreds på 27 kilometer. Udsigten herfra er er spektakulært, og afslører hvert eneste hjørne af øen. Vi bevæger os forsigtigt op og ned omkring bjergtoppen. Når vi kommer til Los Andenes udsigtspunktet, ser vi nordpå. Fra øst til vest kan vi se alle de små landsbyer, der klamrer sig til deres kystklipper. Hele nord La Palma er dækket af en kappe af grøn vegetation. Lidt længere henne går vejen gennem en stenmur, der synes at være menneskeskabt. La Pared de Roberto (Roberto's mur), blev skabt som følge af afkøling af en masse magma, der steg op og ud af en revne i bjerget. Tid og erosion har fremskønnet dette særlige stendige. Den sidste strækning af vores tur fører os til det højeste punkt på øen: Roque de Los Muchachos. Vi er nu 2.426 meter over havets overflade, med fugleperspektiv over hele øen.

Distance ca. 6 km – gåtid ca. 3,5-4 timer (inkl. stop)
Niveau: 1 2 3 4 5
Inkl. picnic
Obs: Ingen toilet eller mulighed for at påfylde vand.

Dag 5 (mandag) Fridag
Dagen kan bruges på at slappe af i hotellets dejlige omgivelser, benyt de mange faciliteter eller tag på udflugt.

Dag 6 (tirsdag) Naturligt skue i nationalparken (heldagsudflugt)
Caldera de Taburiente er en af verdens største erosionskratere. Det ligger lige i centrum af øen, der består af en cirkel af bjerge næsten 2.500 meter høj. De højeste toppe falder lodret op til 1000 meter ind i krateret. Inde i krateret finder vi små bække, vandfald og et bredt udvalg af planter og blomster. Calderaen har en diameter på 9 km og en omkreds på ca. 27 km. Dens særlige relief giver krateret et solrigt, vindløst klima næsten hele året rundt. I 1954 blev det erklæret en nationalpark. Efter at krydse Barranco de Las Angustias Gorge, fører den snoede vej os til Los Brecitos (1040 meter over havets overflade). Herfra fører et spor os forsigtigt ned til "Campingområdet". Las Casas de Tenerra og Casas de Taburiente er de eneste beboede områder, og deres overdådige terrasser (marker) er tegn på et blomstrende landbrug. I campingområdet på floden Taburiente finder vi et ideelt sted til en lille pause og til at nyde det fantastiske landskab omkring os. På den anden side af strømmen leder stien os til Barranco del Almendro Amargo Gorge. Vi bruger de sidste to timer af vores vandretur, der går langs denne slugt. På hele denne strækning går vi via en bæk, som danner små søer af krystalklart vand og dejlige vandfald fra tid til anden.

Distance ca. 16 km - aktiv gåtid ca. 7 timer (inkl. stop)
Niveau: 1 2 3 4 5
Inkl. picnic
Toilet og mulighed for vand ved bus stationen i Los Llanos og efter selve vandringen.

Dag 7 (onsdag) Ej programsat endnu (½ dagsudflugt)
Følger

Dag 8 (torsdag) / Rejsedag / hjemrejse fra La Palma
Morgenmad og udtjekning senest kl. 11.00.
Der vil være mulighed for at opbevare sin bagage i et rum nær receptionen.
Afhentningstidspunkt informeres i dagene op til hjemrejse

Husk vand og evt. lidt energi på udflugterne
På udflugtsdagene bliver du hentet på hotellet kl. 09.00.

Med forbehold for ændringer i programmet undervejs.

Indkvartering

Vi bor på et lækkert hotel, nemlig H10 Taburiente Playa 4* i La Palmas dejlige ferieby, Los Cancajos. Det perfekte udgangspunkt, når vi skal ud og udforske den smukke ø.

H10 Taburiente Playa er for dig, der gerne vil nyde livet i La Palmas dejlige ferieby, Los Cancajos. På hotellet har du mange fine faciliteter, blandt andet tennisbane, restaurant, barer og dejligt poolområde. Hotellet ligger samtidig lige ned til strandpromenaden, der indbyder til mange skønne gåture langs vandet.
Hotellet byder på et fantastisk poolområde, som ligger med skøn udsigt ud over havet. Tre laguneformede pools, hvoraf én af dem er børnepool. Rundt om er der solsenge og parasoller til hotellets gæster.

Sådan bor du

På H10 Taburiente Playa bor du i lækkert dobbeltværelse med skrå havudsigt og med plads til op 3 personer. Prisen er baseret på 2 personer i et delt dobbeltværelse.
Der er mulighed for tilkøb af enkeltværelse, som da vil være et dobbeltværelse til enebrug.
Alle værelser har aircondition, TV, safebox (mod gebyr), bad/toilet med hårtørrer og balkon/terrasse.

Opholdet er med halvpension. Mænd skal bære lange bukser under middagen.

Der er gratis WiFi på hele hotellet. Hotellet har rigtig gode konferencefaciliteter til både små og store grupper. Kontakt gruppeafd. hos Bravo Tours for yderligere informationer.
Der kan forekomme flystøj.
Der kan forekomme byggestøj.

Sværhedsgrad 1-3

Niveauet er moderat til middelsvær med daglige distancer på imellem 5 og 16 km.

Vandringerne foregår i kuperet terræn, men hvis du er i almindelig god form og har styrken i orden, så kan du sagtens være med på denne vandreferie.

Underlaget er som udgangspunkt grusveje og stier, men der kan nogle steder være et ujævnt underlag.
Vi anbefaler derfor at du medbringer gode vandresko/støvler og vandrestave. 

Den aktive vandretid er på imellem ca. 3 og 7 timer. 

 

Vejr og klima

Øen La Palma er en del af den populære øgruppe; de Kanariske Øer, der eksempelvis tæller Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote. Mens de andre Kanariske Øer i årevis har været yndede feriemål på grund af deres skønne klima, så er La Palma forholdsvis ny i turistmæssig sammenhæng. Efterhånden har rigtig mange dog fået øjnene op for øens mange kvaliteter, i særlig grad vejret, der hele året er behageligt varmt med masser af solskin.

La Palma er den nordvestligste af de Kanariske Øer og har åbent hav ud mod sin vestvendte side. Lige som på de andre Kanariske Øer nyder besøgende på La Palma godt af øens placering, der sikrer et perfekt tempereret klima året rundt med adskillige solskinstimer hver dag. Som på de andre øer, kan man også på La Palma mærke de varme vinde, der blæser fra Saharas ørken – særligt om sommeren. Selvom temperaturerne kan snige sig højt op i sommermånederne, så føles det aldrig for varmt, fordi de atlantiske kystbriser er med til at gøre det mere behageligt.

Hvis du hungrer efter at dase i solen ved poolen eller på stranden, så kan La Palma uden problemer danne rammen for den helt perfekte badeferie. Der er ikke den store variation mellem årstiderne på øen. De varmeste måneder er august og september med en gennemsnitstemperatur på 26 grader og otte daglige solskinstimer, men også november, december og januar byder på masser af sol og gennemsnitstemperaturer på 20-25 grader. 

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vandreferie på smukke La Palma
Jeg accepterer Papuga Tours' privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Papuga Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Direkte fly til La Palma fra Billund & Kastrup
  • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
  • 7 nætter på lækkert hotel kat 4 i delt dobbeltværelse
  • Halvpension på hotellet
  • 5 dage med vandreture
  • Privat bustransport til og fra vandrestederne
  • 5x frokost
  • Dansk vandreguide + engelsktalende vandreguide
  • 20 kgs bagage + 5 kg håndbagage.

Mulige tilkøb:

  • Enkeltværelse (dobbeltværelse til enebrug) kr. 1200,-

Gå til toppen af siden