facebook share

Vandreferie på Magiske Madeira

Vandring

Fantastisk vandreferie på blomsterøen Madeira

Lækkert 4* hotel perfekt beliggende i Funchal

Pengene refunderes i tilfælde af annullering grundet corona

5 vandreudflugter med dansk rejseleder og vandreguide

Dato

kr. 9295,-
kr. 2000,-
Ja
kr. 9595,-
kr. 2000,-
Ja

Vandreferie med fantastiske naturoplevelser

Madeira er med sine storslåede naturscenerier og vidunderlige blomsterpragt, et slaraffenland for naturelskere. Vi skal vandre i bjergene, hvor snesevis af blomster arter som oregano, eukalyptus, vinmarker og frugtplantager udgør et grøn hav af duftende planter på bjergsiderne og i dalene mellem de imponerende bjerge og vi skal naturligvis også udforske øens mangfoldige natur langs de berømte levadaer – på dansk vandløb – der snor sig igennem den fortryllende natur.

I samarbejde med vores lokale dansktalende vandreguide har vi nøje udvalgt 5 af de bedste og alsidige vandreture, der alle byder på fantastiske naturoplevelser og spektakulære udsigter. Turene er planlagte så vi i løbet af ugen kommer vidt omkring på den smukke blomster-ø.

Vi har gjort det let for dig

Vi sørger nemlig for alt det praktiske med bestilling af fly, hotel, transfer og koordinering af transport ifm vandreturene, så du kan trygt tage afsted og bare koncentrere dig om at nyde rejsen og de mange dejlige oplevelser og for at gøre det endnu lettere, har vi også  inkluderet morgen- og aftensmad alle dage, samt frokost jvf. udflugtsprogram.

Fællesskab

Vi ligger stor vægt på det sociale fællesskab og med maks 20 deltagere, er der god mulighed for at lære hinanden godt at kende. Aftensmaden spiser vi sammen i hotellets dejlige restaurant og for dem der har lyst afslutter vi dagen med en godnatdrink inden sengetid.

Rejs sammen med andre

Rejsen arrangeres som en grupperejse og alle er velkommen -  uanset om du rejser alene eller sammen med andre.
Vores enkeltværelser er næsten altid udsolgte, hvilket gir' et meget godt billede af, at vores rejser er for alle.

Vandreguide

Rejsen er med en dansk rejseleder fra Papuga Tours, samt en lokal dansktalende vandreguide

Glæd dig til en uge med uforglemmelige vandreture, store naturoplevelser og hyggeligt selskab sammen med andre livsnydere

Niveau / sværhedsgrad

Vandrerejse Madeira

Let til moderate vandringer

Niveauet er let til moderat med daglige distancer på imellem 5 og 13 km.

Vandringerne foregår i både kuperet og fladt terræn, men hvis du er i almindelig god fysisk form kan du sagtens være med på denne vandreferie.

Det handler ikke om at komme først, men om at opleve mest muligt.

Underlaget er som udgangspunkt gode skovstier og stenbelagte stier, men der kan enkelte steder forekomme et ujævnt underlag.
Vi anbefaler derfor at du medbringer gode vandresko/støvler og vandrestave. 

Den aktive vandretid er på imellem ca. 2 - 4,5 timer

Dagsprogram

Vandrerejse Madeira Sti1

Program med beskrivelse af udflugter

Dag 1 Rejsedag / Flyrejse fra Billund og Aalborg direkte til Funchal, hvor vi bliver hentet i bus og kørt til vores lækre hotel i Funchal by. Transfertid ca. 25 minutter.
Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 2 Levada Referta Levada walk (halvdagsudflugt med frokost)
Dagens vandring foregår på en af lettere levadaer og du vil foruden den betagende natur, opleve små hyggelige landsbyer og en sukkerrørsfabrik som også er et af kendetegnene for Madeira.
Levada er en smal menneskeskabt, ofte muret, vandkanal, der benyttes til kunstvanding. Madeira har et imponerende og vidtforgrenet system af disse levadaer, der gennemskærer øen på kryds og tværs og de findes i mange forskellige sværhedsgrader.

Distance: ca 5,5 km
Aktiv gåtid: ca. 2½ timer
Niveau: Let

Dag 3 Pico do Areeiro / Pico Ruivo / Achada do Teixeira (heldags udflugt med frokost)
I dag ser du for alvor hvorfor Madeira betegnes som Atlanterhavets Perle. Udsigterne er betagende, klippeformationer skyder i himlen som tidløse statuer og en  overflod af unikke planter gør dette sted til deres naturlige levested. Vi går igennem den ældste lyngskov der findes, med flere hundrede år gamle træer og når frem til øens højeste punkt (Pico Ruivo) hvorfra udsigterne er helt spektakulære. Det siges at man på en klar dag kan se 'for evigt”.

Distance: ca 13 km
Aktiv gåtid: ca. 5 timer
Niveau: Middelsvær med opstigning

Dag 4 Ponta de Sâo Lourenco (heldagsudflugt med frokost)
I dag skal vi til bevæges os rundt i et Natur reservat på den østlige del af øen. Foruden en et fuldstændig unikt landskab, sammenlignet med resten af øen, oplever du et sjældent fugleliv, vidunderlige panorama udsigter over Atlanterhavet og imponerende klippedannelser.

Distance: ca 8 km
Aktiv gåtid: ca. 4 timer
Niveau: Moderat

Dag 5 Fridag
Dagen er afsat til at nyde og opleve på egen hånd. Slap af i hotellets dejlige omgivelser, eller gå på opdagelse i Funchal, hvor det gamle kvarter charmerer enhver, mens byens rigdom også afspejler sig i de mange bygninger, lækre restauranter og parker med smukke blomster.

Dag 6 Ribeiro Frio/ Lamaceiros/ Portela (heldags udflugt med frokost)
Dette er måske den mest kendte levada på Madeira og en vandring du ikke må gå glip af. Vi vandrer langs levadaen på gode stier, hvor kontrasterne imellem lys og skygge på smukkeste vid filtrerer gennem laurbær- og lyngtræerne. Stierne går igennem afvekslende og uspolerede landskaber, hvor du for alvor kan nyde naturens stilhed, kun afbrudt af fuglesang og de rislende vandløb. Det er balsam for krop og sjæl.

Distance: ca 12 km
Aktiv gåtid: ca. 4½ timer
Niveau: Moderat

Dag 7 Levada walk Boa Morte - Cabo Giräo (halvdags udflugt med poncha)
I dag skal vi til den sydlige del af Madeira, hvor vi starter vores vandring i byen Boa Morter. Her venter ca 2 timers vandring langs Levadaen, alt imens du endnu engang
bliver fortryllet af fantastisk udsigt over frugtbare terrasser, vinmarker og forskellige nuancer af Atlanterhavet. Ideel til naturelskere!
Efter en dejlig tur hopper vi påog kører til landsbyen Câmara de Lobos, hvor vi skal lære hvordan man tilbereder den storslåede drink "poncha". Den lokale barmand vil måske invitere intreresserede til, at lave denne drink til hele gruppen.

Distance: ca 8,5 km
Aktiv gåtid: ca. 2 timer
Niveau: Let

Dag 8 Hjemrejse med fly til Kastrup
Efter en dejlig uge fyldt med dejlige oplevelser er det tid til at vende retur til Danmark.  

Hotel

Portugal Funchal Madeira MGM Muthu Raga Madeira Ho

MGM Muthu Raga Madeira 4*

Rigtig godt hotel i hjertet af Lido-området
MGM Muthu Raga Madeira er et velkendt hotel med en skøn beliggenhed i Lido-området. Hotellet ligger placeret på en skråning, hvilket giver det en fantastisk udsigt fra flere steder på hotellet. I bor både tæt på de populære Lido-havspools, havet og områdets mange butikker, restauranter, caféer og barer.
Fra hotellet kan I let gå til kystens promenade, hvor der er rig mulighed for at få taget årets feriefoto – her er nemlig virkelig smukt! I kan selvfølgelig også nyde livet på hotellet, hvor der er en udendørspool, der er opvarmet om vinteren. Herfra er der en smuk havudsigt. Nyd den fra en liggestol eller poolbaren, der serverer forfriskninger dagen lang.
Morgen og aftensmad spiser vi i hotellets restaurant L’Horizon, hvor vi kan spise mens solen går ned.
Restauranten har også en stor terrasse.

Forplejning

Opholdet er med morgen- og aftensmad, som serveres i hotellets flotte og indbydende buffet restaurant.

Sådan bor du

Gode og velindrettede dobbeltværelser, der alle har egen balkon. Værelserne har plads til tre voksne eller to voksne og et barn. Det er muligt at tilkøbe havudsigt for kr. 200,- pr. person (skal bestilles sammen med rejsen)

 

Inkluderet i prisen

Seniorrejse Madeira Bjerg By

Alt dette får du med

Flyrejse fra Billund eller Aalborg til Madeira t/r (direkte flyvning)

Bustransport lufthavn-hotel t/r

1 stk bagage + 1 stk håndbagage

7 nætter på lækkert 4* hotel

Morgen- og aftensmad på hotellet

5 dage med guidede vandreture(3 heldags og 2 halvdags)

Frokost 4 dage

Bustransport i forbindelse med udflugterne

Dansk vandreguide fra Papuga Tours

Dansktalende lokal vandreguide

Mulige tilkøb

Enkeltværelse kr. 1600,-

Mad ombord på flyet 190,-

Flydetaljer

Fly Rejser1

Forventede flytider

Udrejse 9/3 2021
Billund - Funchal: Følger
Aalborg - Funchal: Følger

Hjemrejse 16/3 2021
Funchal - Billund: Følger
Funchal - Aalborg: Følger

Flyvetid ca. 5 timer

Udrejse 20/4 2021
Billund - Funchal: Følger
Aalborg - Funchal: Følger

Hjemrejse 27/4 2021
Funchal - Billund: Følger
Funchal - Aalborg: Følger

Flyvetid ca. 5 timer

Bagage

1 kuffert á 20 kg + 1 håndbagage á 5 kg

Mad ombord på flyet

Skal bestilles sammen med rejsen

Vejret på Madeira

Seniorrejse Madeira Flower

Den farvestrålende ø med det milde klima

Øgruppen Madeira ligger i Atlanterhavet ud for Marokkos kyst, hvor breddegraden sørger for at klimaet er Middelhavsagtigt, samtidig med at Atlanterhavet medvirker til, at der aldrig er hverken bagende hedt eller ubehageligt køligt.

Vejret på Madeira indbyder også til rejser i forår og efterår.

Sommeren starter for alvor i maj, men vejret på Madeira er allerede fra matrs lunt og tørt. Det skyldes, at øgruppen ligger så langt mod syd og nyder godt af de varme vinde fra Nordafrika, når det blæser fra østlig retning.

 

 

 

Mere om Madeira

Seniorrejse Madeira Botanisk Have

Om Madeira

Madeira er smuk og frodig natur, men det er også meget mere end det. Nemlig hyggelige byer, gode restauranter og virkelig høj standard!

Madeira består af seks små øer, der ligger i Atlanterhavet ca. 700 km vest for Marokko. Det er kun to af de seks øer – Madeira og Porto Santo – der er beboet. Hovedøen, Madeira, er ca. dobbelt så stor som Bornholm. Her er et behageligt og mildt subtropisk klima.
Madeira er kåret til verdens bedste ø-destination af World Travel Awards i 2015, 2016, 2017 og 2018.

Madeira – et syn for guder

På Madeira er der ubeskriveligt smukt. Her er frodigt, subtropisk beplantning, grønne bjerge, dybe dale og naturskabte swimmingpools. Øgruppen – der består af seks små øer - blev skabt ved et vulkanudbrud, og naturen bærer tydeligt præg af, at den vulkanske jord giver ideelle værksbetingelser for mange afgrøder. Den smukke natur er perfekt i kombination med de kunstigt anlagte strande, som I finder flere steder på øen.

Høj standard på hotellerne

Udover smuk natur er Madeira også kendt for sin høje standard på hotellerne. Bravo Tours’ hoteller ligger i byen Funchal, der ligger på sydsiden af Madeira. De er alle af høj kvalitet. På Madeira er klimaet godt året rundt, for regnen falder sjældent på sydsiden af øen, men her er naturligvis varmest og klarest om sommeren. Derfor flyver vi til øen fra forår-efterår, så I er sikret at få mest ud af ferien.

Moderne og indbydende Funchal

I hovedstaden Funchal er der meget at opleve. Se byens velbevarede kulturskatte fx den 500 år gamle katedral, besøg byens store marked og den smukke botaniske have, Jardim Botanico. Funchal er charmerende og moderne på én og samme tid, og så er det én af de rigeste byer i hele Portugal.

Et slaraffenland for naturelskere

Madeira er rig på spændende oplevelser. Øen er, med sine storslåede naturscenerier og vidunderlige blomsterpragt, et slaraffenland for naturelskere. I kan vandre i bjergene, dykke, surfe, svømme med delfiner og prøve kræfter med dybhavsfiskeri. Snesevis af blomster arter; oregano, eukalyptus, vinmarker og frugtplantager udgør et grøn hav af duftende planter på bjergsiderne og i dalene mellem de imponerende bjerge. Det er ikke underligt, at Madeiras unikke urskov er blevet et UNESCO World Heritage Site. Øen er også kendt for sine mange levadaer – på dansk vandløb – der snor sig gennem den flotte natur. Der er mange vandreture langs levadaerne, og man kan næsten ikke rejse til Madeira uden at opleve disse.

God service og umådelig god mad

Madeira er ikke kun storslået natur og overdådige blomster. Øens berømte gæstfrihed har århundredgamle traditioner, og deres service er blevet til deres varemærke. I spiser desuden umådeligt godt på Madeira. De delikate råvarer, fisk, grønt, kød og frugt, er ofte lokalt producerede, og husk at nyde et glas af den dejlige Madeira-vin som aperitif. Hvis jeres ferie også handler om selvforkælelse, er Madeira altså det helt rette valg.

FAKTA OM MADEIRA

Flyvetid

Ca. 6,5 timer

Transfer

Transfertiden fra lufthavnen til hotellet i  Funchal er ca. 30 minutter
Er trafikken tæt, kan transferen tage længere tid.

Tidsforskel

Madeira er en time bagud sammenlignet med Danmark.

Valuta

Euro.

Strande

Madeira har fine lava-sandstrande og flere steder, hvor I kan bade i pools med havvand. Nogle af de mest kendte badesteder er Ponta Gorda, som ligger langs promenaden i Lido-området. Her er saltvandspool, børnebassin og legeplads, og Praia Formosa, som ligger i udkanten af Lido-området. Dette er en populær rullesten/lava-sandstrand.

På Madeira betegner man strandsæsonen fra midsommer i midten af juni. Her åbner de badebroer og ligger træmåtter ud flere steder. Stranden består af sten og sand.

Mad og drikke

Gastronomien på Madeira er virkelig i top. Maden er stærkt inspireret af Middelhavet og traditionerne her fra kombineret med eksotiske frugter og lokale afgrøder, som de dyrker på øen. Øen byder både på gode fiske- og kødretter. Nationalretten espadafisk, som oftest serveres med banan. I skal naturligvis også nyde et glas Madeira-vin til.

Elektricitet

Der kan dog, på nogle hoteller, være stikkontakter med små huller, så du ikke kan benytte el-artikler med ”tykke” ben eller med tre ben.

Shopping

Madeira har både mange butikker og rigtig gode markeder - især i og omkring Funchal. Butikkerne ligger spredt i hele byen, hvor I også finder centre med mange butikker. Madeira er især kendt for sine fine broderier og smukke kurveflet. Gå heller ikke glip af den liflige Madeira-vin, der dyrkes og produceres på øen. Og så er der blomsterne! Orkidéer og andre eksotiske blomster er eftertragtede souvenirs, der kan købes og pakkes, så de er nemme at transportere hjem.