facebook share

Magiske Madeira - Vandreferie på Atlanterhavets perle

Vandring

Fantastisk vandreferie i enestående omgivelser

Lækkert 4* hotel perfekt beliggende i Funchal

Morgen- og aftensmad + 4 * frokost inkluderet i prisen

Dansk rejseleder og dansktalende lokal vandreguide

Dato

kr. 10495,-
kr. 2000,-
Ja
kr. 10495,-
kr. 2000,-
Ja

Beskrivelse

Om rejsen

Vandrerejse Madeira Sti

Vandreferie med fantastiske naturoplevelser

Madeira er en oplevelsesrig-ø ud over det sædvanlige.
Den farverige Perle i Atlanterhavet, er med sin frodige natur, subtropiske beplantning, vulkanske bjerge og dybe dale ubeskrivelig smuk og uden tvivl et besøg værd.

Vi har nøje udvalgt 5 alsidige vandreture, der alle byder på fantastiske naturoplevelser og spektakulære udsigter. Turene er planlagte så vi i løbet af ugen kommer vidt omkring på øen.

Vi har gjort det let for dig

Vi sørger nemlig for alt det praktiske med bestilling af fly, hotel, transfer og koordinering af transport ifm vandreturene, så du kan trygt tage afsted og bare koncentrere dig om at nyde rejsen og de mange dejlige oplevelser og for at gøre det endnu lettere, har vi også  inkluderet morgen- og aftensmad alle dage, samt frokost jvf. udflugtsprogram.

Fællesskab

Vi ligger stor vægt på det sociale fællesskab og med maks 22 deltagere, er der god mulighed for at lære hinanden godt at kende. Aftensmaden spiser vi sammen i hotellets dejlige restaurant og for dem der har lyst afslutter vi dagen med en godnatdrink inden sengetid.

Vandreguide

Rejsen er med en dansk vandreguide fra Papuga, samt en lokal engelsktalende lokalguide

Glæd dig til en uges fantastisk vandreferie på farverige Madeira.

Niveau / sværhedsgrad

Vandreferie Hiking Ben

Let til moderate vandringer

Niveauet er let til moderat med daglige distancer på imellem 5 og 13 km.

Vandringerne foregår i både kuperet og fladt terræn, men hvis med en almindelig god form og god styrke, kan du sagtens være med på denne vandreferie.

Underlaget er som udgangspunkt gode skovstier og stenbelagte stier, men der kan enkelte steder forekomme et ujævnt underlag.
Vi anbefaler derfor at du medbringer gode vandresko/støvler og vandrestave. 

Den aktive vandretid er på imellem ca. 2 - 4,5 time

Dagsprogram

Vandrerejse Madeira Sti1

Program med beskrivelse af udflugter

Dag 1 Rejsedag / Flyrejse fra Kastrup direkte til Funchal, hvor vi bliver hentet i bus og kørt til vores lækre hotel i Funchal by. Transfertid ca. 25 minutter.
Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 2 Levada Referta Levada walk (halvdagsudflugt med frokost)
Dagens vandring foregår på en af lettere levadaer og du vil foruden den betagende natur, opleve små hyggelige landsbyer og en sukkerrørsfabrik som også er et af kendetegnene for Madeira.
Levada er en smal menneskeskabt, ofte muret, vandkanal, der benyttes til kunstvanding. Madeira har et imponerende og vidtforgrenet system af disse levadaer, der gennemskærer øen på kryds og tværs og de findes i mange forskellige sværhedsgrader.

Distance: ca 5,5 km
Aktiv gåtid: ca. 2½ timer
Niveau: Let

Dag 3 Pico do Areeiro / Pico Ruivo / Achada do Teixeira (heldags udflugt med frokost)
I dag ser du for alvor hvorfor Madeira betegnes som Atlanterhavets Perle. Udsigterne er betagende, klippeformationer skyder i himlen som tidløse statuer og en  overflod af unikke planter gør dette sted til deres naturlige levested. Vi går igennem den ældste lyngskov der findes, med flere hundrede år gamle træer og når frem til øens højeste punkt (Pico Ruivo) hvorfra udsigterne er helt spektakulære. Det siges at man på en klar dag kan se 'for evigt”.

Distance: ca 13 km
Aktiv gåtid: ca. 5 timer
Niveau: Middelsvær med opstigning

Dag 4 Ponta de Sâo Lourenco (heldagsudflugt med frokost)
I dag skal vi til bevæges os rundt i et Natur reservat på den østlige del af øen. Foruden en et fuldstændig unikt landskab, sammenlignet med resten af øen, oplever du et sjældent fugleliv, vidunderlige panorama udsigter over Atlanterhavet og imponerende klippedannelser.

Distance: ca 8 km
Aktiv gåtid: ca. 4 timer
Niveau: Moderat

Dag 5 Fridag
Dagen er afsat til at nyde og opleve på egen hånd. Slap af i hotellets dejlige omgivelser, eller gå på opdagelse i Funchal, hvor det gamle kvarter charmerer enhver, mens byens rigdom også afspejler sig i de mange bygninger, lækre restauranter og parker med smukke blomster.

Dag 6 Ribeiro Frio/ Lamaceiros/ Portela (heldags udflugt med frokost)
Dette er måske den mest kendte levada på Madeira og en vandring du ikke må gå glip af. Vi vandrer langs levadaen på gode stier, hvor kontrasterne imellem lys og skygge på smukkeste vid filtrerer gennem laurbær- og lyngtræerne. Stierne går igennem afvekslende og uspolerede landskaber, hvor du for alvor kan nyde naturens stilhed, kun afbrudt af fuglesang og de rislende vandløb. Det er balsam for krop og sjæl.

Distance: ca 12 km
Aktiv gåtid: ca. 4½ timer
Niveau: Moderat

Dag 7 Levada walk Boa Morte - Cabo Giräo (halvdags udflugt med poncha)
I dag skal vi til den sydlige del af Madeira, hvor vi starter vores vandring i byen Boa Morter. Her venter ca 2 timers vandring langs Levadaen, alt imens du endnu engang
bliver fortryllet af fantastisk udsigt over frugtbare terrasser, vinmarker og forskellige nuancer af Atlanterhavet. Ideel til naturelskere!
Efter en dejlig tur hopper vi påog kører til landsbyen Câmara de Lobos, hvor vi skal lære hvordan man tilbereder den storslåede drink "poncha". Den lokale barmand vil måske invitere intreresserede til, at lave denne drink til hele gruppen.

Distance: ca 8,5 km
Aktiv gåtid: ca. 2 timer
Niveau: Let

Dag 8 Hjemrejse med fly til Kastrup
Efter en dejlig uge fyldt med dejlige oplevelser er det tid til at vende retur til Danmark.  

Hotel

FNCALTO1153 2 30

Alto Lido 4*

Hyggeligt og populært hotel med en god beliggenhed i udkanten af Funchal og i gåafstand til havet. Hotellet har en lille have med en indbydende pool samt en stor indendørspool med et glastag, der åbnes i fint vejr.

Forplejning

Opholdet på hotel Alto Lido er med morgen- og aftensmad, som serveres i hotellets flotte og indbydende buffet restaurant.

Sådan bor du

På Hotel Alto Lido bor du i flotte dobbeltværelser på 25 m2. Værelserne er indrettet med aircondition, safetybox (mod betaling), Fladskærms-tv med satellitkanaler, Laminatgulv, Elkedel, Hårtørrer, toiletartikler, bruser og egen balkon
Værelserne er beliggende mod omgivelserne.

Dit ophold på hotel Alto Lido er med morgen- og aftensmad

Inkluderet i prisen

Alt dette får du med

Flyrejse fra Kastrup til Madeira t/r (direkte flyvning)

Mad ombord på flyet

Bustransport lufthavn-hotel t/r

1 stk bagage + 1 stk håndbagage

7 nætter på lækkert 4* hotel

Morgen- og aftensmad på hotellet

5 dage med guidede vandreture(3 heldags og 2 halvdags)

Frokost 4 dage

Bustransport i forbindelse med udflugterne

Dansk vandreguide fra Papuga

Dansktalende lokal vandreguide

Mulige tilkøb

Enkeltværelse kr. 1700,-

Flydetaljer

Forventede flytider

Udrejse 28/9 2020:
Kastrup - Funchal kl. 07:00 - ankomst kl. 10.50 (lokal tid)
Flyvetid ca. 4 t 50 min

Hjemrejse 5/10 2020:
Funchal - Kastrup: kl. 12.05 - ankomst kl. 17.50 (lokal tid)
Flyvetid ca. 4 t 45 min

Flytider på rejserne i 2021:
Kastrup - Funchal lørdag - lørdag / flytider følger Flyvetid ca. 4 t 50 min

Bagage

1 kuffert á 20 kg + 1 håndbagage á 5 kg

Mad ombord på flyet

Det bliver muligt at bestille mad ombord på flyet senere.

Vejret på Madeira

Seniorrejse Madeira View.

Den farvestrålende ø med det milde klima

Øgruppen Madeira ligger i Atlanterhavet ud for Marokkos kyst, hvor breddegraden sørger for at klimaet er Middelhavsagtigt, samtidig med at Atlanterhavet medvirker til, at der aldrig er hverken bagende hedt eller ubehageligt køligt.

Vejret på Madeira indbyder også til rejser i forår og efterår.

Sommeren starter for alvor i maj, men vejret på Madeira er allerede fra april lunt og tørt. Det skyldes, at øgruppen ligger så langt mod syd og nyder godt af de varme vinde fra Nordafrika, når det blæser fra østlig retning.

Gennemsnitstemperatur på Madeira:

Maj:

19 / dag
12 / nat

September:
24 / dag
16 / nat

Oktober:
22 / dag
15 / nat

 

 

Mere om Madeira

Seniorrejse Madeira Botanisk Have

Madeira

Masser af sol, høj standard og betagende smuk natur!

Om Madeira

Madeira er en lille øgruppe hvoraf to øer er beboet nemlig Porto Santo og Madeira. Madeiras areal er 741 km2. Fra det østligste punkt til det vestligste punkt er der 57 kilometer mens Madeira er 22 kilometer fra nord til syd. Det betyder at Madeira er ca. dobbelt så stor som Bornholm. Selvom øen ikke udgør et stort areal, skal man ikke glemme at Madeira er meget bjergrigt så det tager tid at begive sig rundt på øen.
Madeira er kåret til verdens bedste ø-destination af World Travel Awards i 2015, 2016, 2017 og 2018.

Madeira – et syn for guder

På Madeira er der ubeskriveligt smukt. Øen er, med sine storslåede naturscenerier og vidunderlige blomsterpragt, et slaraffenland for naturelskere.
Den frodige natur med den subtropisk beplantning, grønne bjerge, dybe dale og naturskabte swimmingpools tager pusten fra enhver.

Snesevis af blomster arter som eukalyptus, oregano, vinmarker og frugtplantager udgør et grøn hav af duftende planter på bjergsiderne og i dalene mellem de imponerende bjerge.

Øgruppen blev skabt ved et vulkanudbrud og betsår af 6 øer, hvoraf Madeira er hovedøen.

Funchal - en evig skønhed

Der bor ca. 300.000 personer på Madeira og heraf bor ca. 130.000 i hovedbyen Funchal - en charmerende og moderne på én og samme tid, og så er det én af de rigeste byer i hele Portugal.

Byen ligger på sydsiden af Madeira hvilket gør at man her har et dejligt klima året rundt. Funchal er øens centrum når det gælder handel, turisme og uddannelsessteder m.v. Befolkningen lever primært af turisme og landbrug, som omfatter blomster, vin og frugter der eksporteres til hele verden.

Oplev den smukke gamle bykerne og de velbevarede kulturskatte, fx den 500 år gamle katedral, besøg byens store marked der byder på et utal af farvestrålende blomster, frugt og spændende fisk og du skal naturligvis også en ligge vejen forbi den kendte og smukke botaniske have, Jardim Botanico.

Transfer

Transfertiden er tiden fra lufthavnen til første hotelstop i Funchal er ca. 30 minutter.
Er trafikken tæt, kan transferen tage længere tid.

Valuta

Euro.

Elektricitet

220 volt. Adapter er ikke nødvendig.